• 瀏覽: 1,462
  • 回覆: 17
+3
不要為改變不了的事實去憂慮

朋友A: 暴徒好煩,個個星期破壞,警方應該拉晒佢地

朋友B: 黑警打人,我見到都心痛

其實不要為改變不了的事實去憂慮,香港是中國的,無可能改變

引用:
原帖由 金之水 於 2019-9-25 08:14 AM 發表
不要為改變不了的事實去憂慮

朋友A: 暴徒好煩,個個星期破壞,警方應該拉晒佢地

朋友B: 黑警打人,我見到都心痛

其實不要為改變不了的事實去憂慮,香港是中國的,無可能改變 ...
香港是中國的     香港人卻不一定是中國的!

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2019-9-25 10:27 AM 發表

香港是中國的     香港人卻不一定是中國的!
你可以選擇在那裡生活,但就要接受當地既法治

其實我地咩都唔洗做,
中國大數據, 超級電腦, 人面識別, 步姿識別
已經記低晒暴徒資料,
中國做得絕D , 可以唔比你過領空,
暴徒就會邊度都唔洗去

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-9-25 10:51 AM 發表
上世紀, 孫中山不用返大陸都可以推翻清政府. 當然不會預先通知幾時打及打那裹.
1989年香港百萬人六四遊行, 領導全球華人共同反共, 全球華人共同反共開始了.
2003年香港50萬人上街反23條, 香港政府立即收皮.
2008年陳考文係咁而舉下西藏旗, 成班親共人士叫生叫死.
2012年黃之鋒15歲都可以領導香港人反國民教育, 香港政府又收皮.
2012年求奇幾條友舉下港英旗反大陸水貨 ...
唔好用國父美化暴力份子的暴行,國父是救民於水火,牠們只是賣國求榮的曱甴。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-9-25 10:51 AM 發表
上世紀, 孫中山不用返大陸都可以推翻清政府. 當然不會預先通知幾時打及打那裹.
1989年香港百萬人六四遊行, 領導全球華人共同反共, 全球華人共同反共開始了.
2012年黃之鋒15歲都可以領導香港人反國民教育, 香港政府又收皮.
事實,是更改不了,我更不可以接受暴徒所有既破壞行為

引用:
原帖由 kfws 於 2019-9-25 10:56 AM 發表

唔好用國父美化你們的暴行,國父是救民於水火,你們是賣國求榮的曱甴。
曱甴大都是滿口歪理

誰總把港獨放在咀邊 誰就是支持者
作為土生的香港人 完全沒有這個意向
一國兩制如果行之有效根本無人會嘈
請別亂扣帽子  

引用:
無腦搞革命

引用:
原帖由 banner887 於 2019-9-25 01:08 PM 發表
誰總把港獨放在咀邊 誰就是支持者
作為土生的香港人 完全沒有這個意向
一國兩制如果行之有效根本無人會嘈
請別亂扣帽子  
我絕對不會接受港獨

引用:
原帖由 小稀 於 2019-9-25 10:43 AM 發表
其實我地咩都唔洗做,
中國大數據, 超級電腦, 人面識別, 步姿識別
已經記低晒暴徒資料,
中國做得絕D , 可以唔比你過領空,
暴徒就會邊度都唔洗去 ...
師兄講得不全對,應該是全世界都不歡迎暴徒/恐怖分子……,可以問下浸大的同學入境袋鼠各的幾小時禮遇😂😂

衹是信了,不會改變立場!
眼鏡是有顏色的!

黑衫搞港獨係事實

而香港由1842年開埠都無同中國大陸斷絕來往好無? 當日港英見到大陸鎖國, 即刻同中國建交, 等大陸留個口收手續續費做中介富甲一方

廢青想獨立, 諗清楚啦, 漁就攞南海漁, 電力中電一個唔細比例係核電, 石油就全進口, 海域空域都被大陸包圍, 不事生產打破開埠以來的生存模式, 你有咩本事啊?

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-9-24 07:51 PM 發表
嘩!國父孫中山你都引用!三民主義識唔識呀?
香港暴民係三無.
無民族主義,分裂民族.
無民權主義,有異見的都是敵人.
無民生主義, 搞到民不聊生.
暴民叫民主,乜嘢係民主都分唔到.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]