• 瀏覽: 4,162
  • 回覆: 16
舊影片

索馬里海盜都有實彈 ,武力對等姐。都無用導彈。

中國好波!!!

海軍打海盜唔用實彈用乜?

只有改善當地人的生活條件,才有望令當地人不再做這些冒生命危險的工作,
中國在全世界都搞建設令人民生活安穩,
老美在全世界都搞戰爭和破壞,令人民生活在生死之間,
反正不冒險去搶掠就會餓死,你死好過我全家死,自然多人挺而走險

引用:
原帖由 kingking99 於 2019-9-23 04:36 PM 發表
只有改善當地人的生活條件,才有望令當地人不再做這些冒生命危險的工作,
中國在全世界都搞建設令人民生活安穩,
老美在全世界都搞戰爭和破壞,令人民生活在生死之間,
反正不冒險去搶掠就會餓死,你死好過我全家死,自然多人挺而走險 ...
https://wtfm.exblog.jp/14883787/
(索馬利亞海盜背後的悲情)

D海盜前身只係漁民,算係走頭無路上梁山

我看過 CCTV 製作,好差,太多廢話假仁假義。至好睇是大熊的,用手動武器爽死,甚至用 RPG。丹麥拍的也不錯。
窮,吾等於大唒要做張子強。

以前用實彈用什麼打擊海盜

唔好玩啦, 打海盜一向用實彈架啦

引用:
原帖由 晚間豐滿的水樽 於 2019-9-22 10:20 AM 發表
索馬里海盜都有實彈 ,武力對等姐。都無用導彈。
點38同麥林都叫對等?

引用:
原帖由 Arthur_Everett 於 2019-9-23 10:47 PM 發表

點38同麥林都叫對等?
大佬呀,咁使唔使好似西部牛仔咁,大家攞枝鎗背對背行十步先開鎗咁先叫對等呀

點解唔用炮或者導彈?點解要面對面打增加人命傷亡機會?

以前中國一直用實彈,但一直無對準射,側係一直用威嚇驅趕方式。戰鬥民族就唔到,射到你變蜂巢無情講。

引用:
原帖由 Arthur_Everett 於 2019-9-23 10:47 PM 發表

點38同麥林都叫對等?
D海盜有麥林都唔敢用啦,搶嘢本身就理虧。好彩中國海軍克制,唔係就翻唔到屋企啦。牛精要靠實力架。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]