• 瀏覽: 1,182,598
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605

又係一帖兩投:

題外話:
睇緊myth super,無線財經節目「樓計專家」最新幾期都講緊橫琴樓市及市況,有興趣者不要錯過。

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-9-21 11:40 AM 發表
10271678 10271679 10271680
今日看新聞見到國際特赦組織就香港警方使用武力。一沒說出指控者的身份,如何令人相信真有其事,這和太子站死人如出一轍,國際組織和香港曱甴一樣高明。二沒有比對處理示威的國際標準,可得出香港警察使用過分武力的結論。
不過很多曱甴信,又有籍口攪事了。

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-9-14 01:00 PM 發表
倫交所直接說香港可以走進歷史了

"倫敦證券交易所董事會一致拒絕港交所的併購建議,指出建議存在根本缺陷,提價遠低於收購倫敦交易所的合適估值,認為沒必要進一步接洽。

主席Don Robert回覆港交所的信函提到,併購建議不符合集團策略目標,亦不相信港交所可以為集團在亞洲帶來長遠最佳定位,或在中國成為最佳上市及交易平台。集團重視與上海證券交易所的互利合作關係,這亦是集團涉足內地的首選及直接渠 ...
要考濾買A股了

引用:
原帖由 TWSK73 於 2019-9-21 09:32 AM 發表

錯字最衰
無文化大曱命慢衰
其實真係唔明佢地就咁 google用聲講都會出字,基本上稍為做吓野就唔會寫錯字,係咪又蠢又懶成咁 !

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-9-21 12:07 PM 發表

其實真係唔明佢地就咁 google用聲講都會出字,基本上稍為做吓野就唔會寫錯字,係咪又蠢又懶成咁 !
專登寫錯的,等多的人forward出去,增加爆光率!

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-14 05:20 PM 發表

斯諾登既爆料,可能就系加快老尾在烏克蘭及香港既焦土行動。監控中文大學估計系要控制內鬼响大學內既叛國運動進程。整個大型獵食中國行動,無非就早在2002年民陣創立時就開始咗。 ...
同意

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-21 02:57 PM 發表

大陸人識睇繁體,我淘寶成日問客服野,佢地都睇得明。
我估計係軟件有自動繁簡轉換。

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-21 02:57 PM 發表

我試過淘寶問客服嘢,佢話唔識睇繁體叫我寫簡體,之後盡量用簡體問

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-21 11:02 AM 發表
廿厘息只係起步階段,好快見到乜嘢叫做灰飛煙滅。捱過廿厘嗰班大佬,阿馬,SilverHaze 佢地講一句,好過睇一日書。
當年住擋房唔知咩情況

引用:

唔打廣東話(佢地叫粵語)通常都明既

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-21 03:55 PM 發表

咁可能我好彩,問親既客服都無大問題。
我以電腦用搜狗拼音打字,繁簡隨便轉,華為手機官方預裝嘅都有拼音輸入

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]