• 瀏覽: 1,181,602
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=28538360

見有網友提及QE4,所以認真做咗功課,#10附近。

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-9-19 11:43 AM 發表

我諗得簡單d,杯麵罐頭餅乾等等食用期限好長,放定d係屋企無壞,買左求個安心,又唔會蝕既可以慢慢食,唔買真係出事果時會好麻煩!
我慣咗食新鮮食物, 對身體好D, 所以我建議大家買多二包米, 麵條, 意粉, 蛋, 涷肉, 涷魚, 蕃茄, 暑仔, 椰菜, 紅蘿蔔, 紹菜, 洋蔥. 豆頪等.

除非水電都停埋, 否則可以食一排又可保持健康. 要同乞衣人斗長命和斗健康.

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-19 12:23 AM 發表

後面有好軍師就得
有勇無謀唔得,紙上談兵無將都係唔得,兩者要互相配合

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-8-26 09:34 AM 發表
劫就一定會嚟,至於點樣應個劫就另一回事,2017立春後巳入限,黑衣黃狗越係破壞法治,毀壞公物就越應劫,特大交通意外,阻塞,只要唔死人反而係好事。所以呢,香港係福地。要準備下一個財劫,香港人都要受呢個財劫,點解要儲硬野,鎖入保險箱,除非個賊爆開個箱,而且硬野唔係自己身邊,託管比銀行保險箱,財巳離去,可以減低被劫嘅機會。 ...
睇翻一個月前的文,特大交通意外,鉄路出軌,應該係特大交通意外……
下一個劫,就係財劫

引用:
原帖由 神..六 於 2019-9-18 03:27 PM 發表
曾有人說:得傳媒,得天下。 *傳媒對普羅大眾的影響實在無容置疑,特別在傳媒網絡化的今天,媒體資訊可以更快更有針對性向讀者傳送*。在西方社會,傳媒是政黨候選人爭相招攬的對象。傳媒一言一語,直接左右民意,牽動選民情緒。今天,港府、警隊面對傳媒一面倒醜化、抺黑,根本無力招架。有人以為所言或過分悲觀,相信仍有傳媒人堅守原則,如實報道。我同意或許今天仍有值得尊敬的新聞從業員,惟與那為捍衛行業「權益」而不惜滿 ...
看來歷史可能又重覆??!! 歷史主角是人,這點從沒改變!

引用:
原帖由 神..六 於 2019-9-18 08:46 PM 發表

兩萬幾字喎.....

晌度貼都要分兩段,fb仲死,要切開7.8舊先貼得晒......
多謝用心分析

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2019-9-19 11:36 AM 發表

如果搞到咁大獲
咁成個社會體系已經崩潰了
真係要阿爺出兵救命
現在唔大獲嗎?只是你慢慢習慣了

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-9-19 11:43 AM 發表

我諗得簡單d,杯麵罐頭餅乾等等食用期限好長,放定d係屋企無壞,買左求個安心,又唔會蝕既可以慢慢食,唔買真係出事果時會好麻煩!
罐頭餅乾已經入在好多

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-19 12:14 PM 發表

睇翻一個月前的文,特大交通意外,鉄路出軌,應該係特大交通意外……
下一個劫,就係財劫
好中
真係驚驚
好在聽大師大部份硬野入左保險箱

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-19 01:22 PM 發表

好中
真係驚驚
好在聽大師大部份硬野入左保險箱
聽日又要去跑銀行搵箱

引用:
原帖由 walfun 於 2019-9-19 01:12 PM 發表

現在唔大獲嗎?只是你慢慢習慣了
咁至少宜家touch wood都未有人瓜
但去到周街槍戰就真係生死各安天命了
隨時留係屋企都有機會中流彈

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-19 12:14 PM 發表

下一個劫,就係財劫
今日班乞衣狗又搞眾籌,如有一日籌唔夠錢,金主又縮手,屆時真係唔排除周街搶掠。

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-19 08:19 AM 發表

but too long like water snake spring
香港當刻面對的問題因由, 說來又真係一匹布咁長.......好文, 已收藏, 搵機會比親戚大學讀新聞個女睇先得!

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-19 08:41 AM 發表
【美國減息】儲局減息0.25厘 特朗普狠批鮑威爾失敗「無guts」

聯儲局主席鮑威爾(Jerome Powell)主持議息後記者會,表示會重新研究何時擴大儲局資產負債表(擴表)的問題,恢復資產負債表有機增長(organic growth)的時間可能比預期早。 ...
金價反而跌左dd

引用:
原帖由 神..六 於 2019-9-18 03:27 PM 發表
曾有人說:得傳媒,得天下。 *傳媒對普羅大眾的影響實在無容置疑,特別在傳媒網絡化的今天,媒體資訊可以更快更有針對性向讀者傳送*。在西方社會,傳媒是政黨候選人爭相招攬的對象。傳媒一言一語,直接左右民意,牽動選民情緒。今天,港府、警隊面對傳媒一面倒醜化、抺黑,根本無力招架。有人以為所言或過分悲觀,相信仍有傳媒人堅守原則,如實報道。我同意或許今天仍有值得尊敬的新聞從業員,惟與那為捍衛行業「權益」而不惜滿 ...
非常精闢!點出一般人幾乎忽略嘅影舞者,實在係教育界中一股難得嘅清泉!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]