• 瀏覽: 1,181,664
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-17 11:51 PM 發表
香港大學建築學系冇參與暴動,結果比人搞成咁😡

邊啲人有「建設性」?有「建設性」嘅人會睇得出

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-17 11:12 PM 發表

嘩,大叔好熟喎

我暫時未諗過上Lasha,因為宗教氣氛太濃郁,我興趣不太大。去到德國,我都冇興趣睇大教堂,覺得教堂有點陰深,拍鬼片咁款。

但中國首先就想去南北疆,同埋寧夏,寧夏有幾個朋友比較熟絡,加上識得一個開紅酒莊老板,過去玩應該有人照應下,順便去食西沙瓜,超正。然後就系青海。中國,我一定要臨死前玩晒一圈。太渴望了。 ...
南北疆加寧夏,我下年應該完成埋,得閒補埋貴州加內蒙,我基本上就完成中國一圈了。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-18 12:32 AM 發表

南北疆加寧夏,我下年應該完成埋,得閒補埋貴州加內蒙,我基本上就完成中國一圈了。
睇下有冇機會跟大叔同行啦~

流料雞會好大,近三個月,期未平總數都唔過12萬,何來做到廿萬張?

附件

CD296B69-E688-4D8B-8460-8C1B6AD8518A.jpeg(560.2 KB)

期未平總數

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-17 07:37 PM 發表

師姐,食過夜粥
人地一早講佐師兄來架

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-18 12:32 AM 發表

我都只係差寧夏同貴州

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-18 00:32 發表

厲害,我一個內地人都差好多才完成中國行

https://www.facebook.com/214071328963264/posts/911006265936430/

《緊急通告》

由於警方收到最新情報指當天可能有不確定的極端情況,警方強烈勸喻更改18號唱國歌活動日期和地點,明天亦不會放行市民遊行,主辦方在晚上一直與警方緊密溝通到凌晨,了解最新情況,現呼籲市民配合警方指示,延期進行是次國歌行動,保障出席市民安全。

警方是同意是次遊行性質為和平、正面、理性,故早前已批出不反對通知書,惟局勢發展變化快,為確保參與活動市民安全,作出即時、負責任的專業判斷,主辦方了解並積極配合。

請留意主辦方的最新活動安排通告。

18號的活動將延期進行。

請各位分享以上信息,主辦方亦將會派駐義工在場協助不知活動更改而到場的市民離開。

918廣東道唱國歌活動主辦人
2019年9月18日凌晨

消息來源(政研會),各位慎重考慮。

引用:
原帖由 alibabala 於 2019-9-18 01:29 AM 發表

厲害,我一個內地人都差好多才完成中國行
其實我都係以省份及省會/大城市計,當然細數仲有好多地方漏咗未去架

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 22:18 發表

去到高原缺氧,水都煲唔滾100度,仲食煙?支煙燒埋你個肺同腦嘅氧氣呀。
好記得當年抵達昆侖山脈4767米時同行嘅司機想落車食煙叉電,但搞咗好耐打唔著個火機放棄咗
就係圖一呢個位
當年青藏鐵路剛開通不久, 我地嘅路線係香港搭飛機去西安再轉機去西寧, 西寧轉越野車玩埋青海湖、茶卡鹽湖、克魯克湖、可可西里自然保護區等等⋯⋯去到格爾木再轉青藏鐵路去拉薩,記得當年由格爾木坐火車去拉薩管制好嚴,車票好難買,同行朋友識當地官員先至搞得掂😂夜晚10點零鐘上火車,第二日中午抵拉薩,一個臥鋪車廂有4張床,成班貪玩鋤大D一夜無眠, 親眼目睹火車穿越美麗的青藏高原, 沿途牛羊成群,風光無限,驚為天人的感覺應該就是如此 回程就由拉薩飛西安, 順便玩埋古都長安才返港

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-18 00:32 發表

阿叔有無到過稻城亞丁
我下一個China trip 嘅目標係佢😝

引用:
原帖由 hangken 於 2019-9-18 02:11 AM 發表

好記得當年抵達昆侖山脈4767米時同行嘅司機想落車食煙叉電,但搞咗好耐打唔著個火機放棄咗
就係圖一呢個位
當年青藏鐵路剛開通不久, 我地嘅路線係香港搭飛機去西安再轉機去西寧, 西寧轉越野車玩埋青海湖、茶卡鹽湖、克魯克湖、可可西里自然保護區等等⋯⋯去到格爾木再轉青藏鐵路去拉薩,記得當年由格爾木坐火車去拉薩管制好嚴,車票好難買,同行朋友識當地官員先至搞得掂😂夜晚10點零鐘上火車,第二日中 ...
呢個行程正呀

引用:
原帖由 hangken 於 2019-9-18 02:30 AM 發表

阿叔有無到過稻城亞丁
我下一個China trip 嘅目標係佢😝
稻城阿丁未去....數數吓原來好多地方仲未去

https://youtu.be/Ls2PgINzGCU

睇完呢條片,話黃屍都係垃圾真係冇錯。搞革命都搞得衰過人,大陸真係好驚你停,所以要成日幫你地加油!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]