• 瀏覽: 1,182,056
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
羨慕多位師兄,我剩係去過長白山咋...........

附件

MT ChangBai North Slope 1.png(628.58 KB)

MT ChangBai North Slope 1.png

MT ChangBai North Slope Tianchi 1.png(731.83 KB)

MT ChangBai North Slope Tianchi 1.png

MT ChangBai North Slope Tianchi 2.png(869.12 KB)

MT ChangBai North Slope Tianchi 2.png

MT ChangBai North Slope Tianchi 6.png(819.36 KB)

MT ChangBai North Slope Tianchi 6.png

MT ChangBai North Slope Tianchi 5.png(885.4 KB)

MT ChangBai North Slope Tianchi 5.png

MT ChangBai West Slope Tianchi 1.png(698.23 KB)

MT ChangBai West Slope Tianchi 1.png

MT ChangBai West Slope 2.png(887.57 KB)

MT ChangBai West Slope 2.png

MT ChangBai West Slope Tianchi 2.png(748.85 KB)

MT ChangBai West Slope Tianchi 2.png

MT ChangBai North Slope Waterfall 1.png(938.12 KB)

MT ChangBai North Slope Waterfall 1.png

MT ChangBai North Slope Waterfall 2.png(1.01 MB)

MT ChangBai North Slope Waterfall 2.png

祖國大好河山👍👍👍

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 08:26 PM 發表

Yes, 高原安好得
學到野

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-17 03:14 PM 發表
新鮮熱辣的“香港局勢:自助者天助之”
張維為“這就是中國”,今期講香港,講者之一係 Dr. Martin Jacques,  好正好正,有時間無時間都要看,至少,你知大陸人同真正中國權威點睇今次曱甴暴亂。睇完之後,你會發覺大陸了解香港多過香港人了解香港。

https://www.youtube.com/watch?v=sFD60GWrl9g& ...
其實唔少大陸學者都有分析今次事件爆發原因之一就係經濟問題,而且講既點都好到肉,除左張教授,另一位教授陳平教授講既都唔錯

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2019-9-17 09:24 PM 發表
羨慕多位師兄,我剩係去過長白山咋...........
長白我未去過呀

引用:
原帖由 ice0625 於 2019-9-17 21:48 發表

其實唔少大陸學者都有分析今次事件爆發原因之一就係經濟問題,而且講既點都好到肉,除左張教授,另一位教授陳平教授講既都唔錯
唔駛學者, 連我自己都講過好多次. 如果今日係2007年的樓價股價物價人工, 唔會有佔中, 冇人會反政府的.
不過所有嘢已經唔會返轉頭, 不能適應新時代的就只會被淘汰....

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-17 09:01 PM 發表

好似您哋玩得咁專業,我就吾多有研究,但朋友話由西安轉機系穩陣D,因為佢6月過去時帶埋佢80歲媽咪一齊去,所以呢條路線要遷就老人家。
其實最穩陣係香港先飛昆明,昆明海拔2200-2300米,如果無事或適應到,再係昆明飛拉薩3650米,咁就較易適應高海拔,無咁易有高反。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-17 08:54 PM 發表

見到臉書報料無時無刻彈出嚟,就嚟睇到想嘔,到我麻目了,系時候放一放低。100日,好多香港人冇得周末去街,就嚟鬧爆,點解吾上大陸行下呢~等我今個周末開始,一放假就上大陸搵下朋友飲下茶先。要忍多兩個月,人都癲 ...
我諗住週末搵好友去大陸玩,遠離香港是非之地,不過人身路不熟,而家搵緊有咩好去處😙

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-17 09:07 PM 發表

咁煙剷呢?
去到高原缺氧,水都煲唔滾100度,仲食煙?支煙燒埋你個肺同腦嘅氧氣呀。

尼排李氏父子都成日係都澄清舊聞,係想以假亂真?

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-17 10:38 PM 發表

但係都無否認真係講過"終身請何X詩"呢句話喎...

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-17 10:38 PM 發表

此地無銀,心虛之表現。

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-17 10:08 PM 發表

我諗住週末搵好友去大陸玩,遠離香港是非之地,不過人身路不熟,而家搵緊有咩好去處😙
我淨系去深圳都好忙了,因為深圳真的很大。再吾系,就去東莞搵朋友帶我去食嘢。再去遠D就上廣州,去兩日都見吾晒d朋友。連武漢d朋友都成日問我幾時過去玩,武漢的話,可以去下恩施,非常靚。否則,我就會去桂林,去桂林返而好似返屋企咁,通常住响朋友屋企。加上,桂林比我既感覺好似香港,高鐵票二等坐(普通位)由深圳出發單程都系兩舊幾。抵玩。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]