• 瀏覽: 1,181,671
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-16 04:57 發表
唔POST唔得, 呢隻曱甴極暴力又陰濕, 襲警想逃走, 仲有拚命拒捕, 最後血流披面被制服.......

https://youtu.be/dMKkQs81PgE

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-9-16 11:38 AM 發表

咁影片??
不過師兄辟謠快,對付班白痴最好方法
個外地同學之前未見佢POST曱甴之亂嘅事, 可能只係道德L, 所以我先溫馨提示佢唔好咁柒,
如果佢已是深黃, 同佢講都費事, 直接12339佢

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-16 08:41 AM 發表
https://www.post852.com/261244/【施政報告】侯志強質疑東大嶼填海太「長遠」%E3%80%80/

侯志強質疑東大嶼填海太「長遠」 稱徵收幾千公頃新界地最多只需2,000億 ...
呢件太明顯喇
唔差在講埋不如我賣地俾你啦

現在睇,越拖得耐,對亞爺越好,而家越來越多人睇量及明白亞爺以往種種限制,原來係為自己國家,而且比內地人上一課活生生公民教育,更估唔到加速年輕一代愛國心,呢啲係老尾及大陸估唔到,講真,用香港損失一丶二億去同內地十四億人上公民教育,根本抵到爛

引用:
原帖由 Herme 於 2019-9-16 11:45 AM 發表

個外地同學之前未見佢POST曱甴之亂嘅事, 可能只係道德L, 所以我先溫馨提示佢唔好咁柒,
如果佢已是深黃, 同佢講都費事, 直接12339佢
我身邊有唔少陰濕黃人. 我FB POST叫D人唔好亂咁信,
要睇多d 唔同既報導先. 佢即刻POST 一個叫 "求驗網"
既PAGE 俾我, 扮中立, 但我上過去睇, 佢主要係 驗藍絲PAGE
既假野, 黃人假野除非大炒車, 否則係唔會理.
再睇返條友仔近期SHARE既內容, 根本唔驗證就亂SHARE.
不過一早睇穿呢條友, 身邊黃FD 有呢D 陰濕人. 心都寒埋.

越拖得耐,金主損失越多,因劇情根本唔跟佢哋做,想止蝕唯有叫政府收手,點知政府及亞爺唔理,要金主再揼錢落無底深潭

講開偽基督徒,我本來話唔再講,不過,我真係好嬲,自從 721 之後,我都無再去基督佛堂,等條氣順 d 先再陪老虎去。
其實新約聖經能夠應用係今次事仵,祗有二句,就係“該撒的歸該撒”和“先求祂的國和祂的義”,偽基督徒們,地上的事關你X事呀!你要理就自己理,唔無搬耶穌出尼,咁做,你祗有多條罪,就係妄稱神的名。偽基督話耶穌都發義怒,潔浄聖殿,係呀,就係聖殿有你宜班將世俗的野搬入聖殿販賣,耶穌先發怒,耶穌發怒的對象係你地班 cheap 精偽基督徒,你地自己揾聖經,耶穌一句都無鬧過羅馬兵!
注:有人實揾舊約搏我,真係咁,我連講都費時同佢講,好好讀完舊約先啦!
基督徒們,對不起,我今天真係有 d 火了。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 11:38 AM 發表

我同意你的講法,前日尋日都仲係收單做事,但尋日之後就變成宗族仇恨,難搞!
但,我又唔完全同意藍 C 會唔夠打,尋晚北角,不就是真街坊,目視係藍黃 48 比 52 啦!如果你翻睇淘大片,企前沿的全是精壯的,係唔係旅行團我唔知,唔計落單果 d, 藍黃係 90 比 10。
未來局面會越打越激烈,個人估計尋晚目視的四百個記者將會俾打到剩番百零個真記者,幾百個假救護可能會俾打到無救護。阿爺打仗會跟你的 ...
跑馬地系猶太人集散地,相信暴徒响成個運動連計劃到此一遊都吾會有。下次可以去馬跑地,搵個最靚既位置合唱中國國歌,睇下佢哋會吾會過嚟大亂戰。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-16 10:18 AM 發表

填咗部分嘅島,搬d現時設施例如油庫及成個貨櫃碼頭搬過去,果d舊設施用地即刻起樓,又已經有哂道路網及附近嘅社區,隨時唔駛三年起到一大埋樓。
...
填完起監獄

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-9-16 11:51 AM 發表

我身邊有唔少陰濕黃人. 我FB POST叫D人唔好亂咁信,
要睇多d 唔同既報導先. 佢即刻POST 一個叫 "求驗網"
既PAGE 俾我, 扮中立, 但我上過去睇, 佢主要係 驗藍絲PAGE
既假野, 黃人假野除非大炒車, 否則係唔會理.
再睇返條友仔近期SHARE既內容, 根本唔驗證就亂SHARE.
不過一早睇穿呢條友, 身邊黃FD 有呢D 陰濕人. 心都寒埋. ...
因為我在FB多數只LIKE好少發表意見, 咁樣我先可以cap低屎色人亂share報導同參加非法集會去舉12339
佢哋最多覺得我係淺藍, 我依家只係忍耐緊
忍得嘅女人係最恐怖嘅

引用:
原帖由 29boys 於 2019-9-16 10:03 AM 發表
影片
呢段片好治癒

引用:
原帖由 呢個藍色的樓奴 於 2019-9-16 12:02 PM 發表

填完起監獄
起監獄,香港大把島啦,唔駛用填海地,或者成個赤柱監獄搬去填海島就有得諗,赤柱塊地用嚟起樓

引用:
原帖由 Herme 於 2019-9-16 11:48 AM 發表

呢件太明顯喇
唔差在講埋不如我賣地俾你啦
這條友,姓“侯”的好多都唔like佢!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 11:59 AM 發表
講開偽基督徒,我本來話唔再講,不過,我真係好嬲,自從 721 之後,我都無再去基督佛堂,等條氣順 d 先再陪老虎去。
其實新約聖經能夠應用係今次事仵,祗有二句,就係“該撒的歸該撒”和“先求祂的國和祂的義”,偽基督徒們,地上的事關你X事呀!你要理就自己理,唔無搬耶穌出尼,咁做,你祗有多條罪,就係妄稱神的名。偽基督話耶穌都發義怒,潔浄聖殿,係呀,就係聖殿 ...
馬兄鬧得啱,識得行後少少睇系睇得比別人多,馬兄有福氣。

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-9-16 11:36 AM 發表

你之前未係呢個帖留言??
如果係,即係版主搞鬼唔俾呢個帖置頂??
已留過幾次,版主有啲嘢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]