• 瀏覽: 1,182,133
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 11:03 AM 發表

其實,大富豪早就喉住貨櫃碼頭塊地好耐
其實政府都侯住貨櫃碼頭塊地,
土瓜灣油庫又係一個珍貴地點。
總之填咗部份地,就可以騰籠換鳥,根本唔駛再等10年8載先起到樓,道理同搬機場去赤鱲角果時一樣。

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-9-15 10:48 PM 發表

德國默克爾訪京講好話,佢屋企嗰位就係咁接收港獨分子玩捅刀,呢啲“兩面三刀”嘅手法,响中國人面前玩,想昆邊個?

中國政府早就將歐美當一家人處理。 ...
戰略上保持隊型,那怕你上竄下跳。哈哈。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-16 01:33 AM 發表

危殆轉嚴重,相信可以平平安安出院。
希望無事啦!

幾隻無人機,叫沙特無一半産量,宜 d 嘛叫呃鬼食豆腐囉。有人沽空左,本來諗住月圓之夜有野發生,跟住世界性大股災,點知俾人夾左二千點,計一計數,都幾傷,於是分頭行事,幾隻大疆的無人機,最多就放個迫擊砲彈,十個,沙特就話無一半産能,今日祗出口平日産量 1/3。又係老套到唔老套的招數跟住,叫香港班友睇下可唔可以死人,結果,打人還是敢,就死就個個縮,偷襲白炸果幕就仲搞笑,十幾個人就係咁宜掟一個汽油彈,二個白炸拔出手槍都即時了散。難怪金毛話班友,大事做不到,小事做不好大佬!香港廢青,馳名天下。結果今日股市都宜家就搞下震盪,不過,阿爺又用 A 股頂下頂下,我估都係跌唔落。唉!班友祗能夠講,所託非人呀!!!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 11:18 AM 發表
幾隻無人機,叫沙特無一半産量,宜 d 嘛叫呃鬼食豆腐囉。有人沽空左,本來諗住月圓之夜有野發生,跟住世界性大股災,點知俾人夾左二千點,計一計數,都幾傷,於是分頭行事,幾隻大疆的無人機,最多就放個迫擊砲彈,十個,沙特就話無一半産能,今日祗出口平日産量 1/3。又係老套到唔老套的招數跟住,叫香港班友睇下可唔可以死人,結果,打人還是敢,就死就個個縮,偷襲白炸果幕就仲搞笑,十幾個人就係咁宜掟一個汽油彈, ...
好在香港啲廢青真係廢到一個點

經過琴日既轉變,我睇死人既情況好快會出現,不論死既係黃定藍,兩方面既出手都開始重手,最大既分別係藍絲被打係無人幫,而黃絲被打係會有黑記幫手護住。😣😣😣

引用:
原帖由 Gabbe 於 2019-9-16 12:23 AM 發表

講真唔想阿爺出兵,我驚一出兵就會被國際制裁,貿易戰或經濟戰阿爺就有機會輸,打殘老美先係終極勝利! 我堅想阿爺勝!
我預左好似末日大師講香港黎緊有幾差了!唯有我哋香港人自求多福! ...
非常同意師姐所言,亞爺一步一步行到今日,有今日嘅成就得來不易,香港幫唔到忙都唔好拖累佢,香港人有責任自己攪番掂佢,雖然我知道前面條路好難行

你睇有時D廢青係到討論,吾夠講就開始小老母,咒罵⋯講野零養份!就知道旨意佢哋,等於收自己皮!唉

P.S 其實我都係剛剛三十出頭, 身邊勁多哩D人

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-9-16 09:15 AM 發表

但起多條鐵路,起多條公路通往新界呢D地方隨時要三四千億...
一定唔止,師兄只睇到地面上,地面下面,來去水,電纜,通訊,煤氣,新舊交接,啲D先勁,條數計唔到,時間亦唔會短,所以全新填海起地反而可能仲容易規劃及快速完成!

引用:
原帖由 TWSK73 於 2019-9-16 10:29 AM 發表

啱啱試多次,都係咁
你之前未係呢個帖留言??
如果係,即係版主搞鬼唔俾呢個帖置頂??

引用:
原帖由 Herme 於 2019-9-16 10:59 AM 發表

剛剛fb有外地同學又分享潘小濤經剪緝的片段,我即時轉發此片給他,朋友隨即刪post 了,好多外地接收不實的資訊
咁影片??
不過師兄辟謠快,對付班白痴最好方法

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-16 11:23 AM 發表
經過琴日既轉變,我睇死人既情況好快會出現,不論死既係黃定藍,兩方面既出手都開始重手,最大既分別係藍絲被打係無人幫,而黃絲被打係會有黑記幫手護住。😣😣😣 ...
我同意你的講法,前日尋日都仲係收單做事,但尋日之後就變成宗族仇恨,難搞!
但,我又唔完全同意藍 C 會唔夠打,尋晚北角,不就是真街坊,目視係藍黃 48 比 52 啦!如果你翻睇淘大片,企前沿的全是精壯的,係唔係旅行團我唔知,唔計落單果 d, 藍黃係 90 比 10。
未來局面會越打越激烈,個人估計尋晚目視的四百個記者將會俾打到剩番百零個真記者,幾百個假救護可能會俾打到無救護。阿爺打仗會跟你的方法,白痴。
我地角式唔係去打交,係唱歌,就好似班偽基督徒咁話去祈禱唱詩祝願,打仗 d 野,有旅行團做的!

引用:
原帖由 alexcwlam1234 於 2019-9-16 11:35 AM 發表

一定唔止,師兄只睇到地面上,地面下面,來去水,電纜,通訊,煤氣,新舊交接,啲D先勁,條數計唔到,時間亦唔會短,所以全新填海起地反而可能仲容易規劃及快速完成! ...
其實可以同時並行,既填海,又收購農地,以填海做底子,收購農地價可以壓低..
同埋住屋密度可以減低,
農地可以應付短期需要,
填海可以作整體規劃,變成一個真正現代化既城區..
其他區域在填海大量土地供應下,價格下調,可以用大範圍重建和重新規劃將舊區改頭換面...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]