• 瀏覽: 2,745
  • 回覆: 30
查實終極既方法只得兩個。。。估計大家都諗到最後係點。。。投票係想睇下呢度咩人士比較多

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 85

1. 政府答應五大訴求
2. 政府以武力鎮壓。。。包括擊殺反抗人士
引用:
原帖由 番鼠bb 於 2019-9-15 08:14 PM 發表
查實終極既方法只得兩個。。。估計大家都諗到最後係點。。。投票係想睇下呢度咩人士比較多
最好方法係大家圍爐燒番鼠

引用:
原帖由 samesky520 於 2019-9-15 20:22 發表

最好方法係大家圍爐燒番鼠
仲要燒埋佢下面個BB彈

向魔鬼讓步等於自殺。

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2019-9-15 08:14 PM 發表
第3⃣️個方法, 政府維持有限度的武力, 管不了的而沒有擴大的情況, 就等社會自然修正。
當然在期間, 政府要對各種不合常理的所謂自由, 早日提出修正, 只有這樣才可能令香港邁前一步, 為未來繁盛打好根基。

引用:
原帖由 michaelsh 於 2019-9-15 08:38 PM 發表

第3⃣️個方法, 政府維持有限度的武力, 管不了的而沒有擴大的情況, 就等社會自然修正。
當然在期間, 政府要對各種不合常理的所謂自由, 早日提出修正, 只有這樣才可能令香港邁前一步, 為未來繁盛打好根基。 ...
你以為小孩子玩泥沙呀,那裡有第三種?

9月15日過左中秋,暴徒宣稱死線行動升級冇發生
傳言阿爺中秋前要平亂,又冇發生
似乎林鄭係錄音內容講得冇錯
香港亂香港自己搞掂
搞唔掂關人鬼事
仲有唔到半個月國慶
10月1日大家就可以判斷阿爺態度
國慶日都由得暴徒作亂
表示阿爺要放棄香港
唔再CARE呢個地方死活
環球時報老總講過,真係出到解放軍等同放棄一國兩制
已經到最壞最壞不可收拾地步我諗就係好似喪屍橫行,政府已經冇計可施
掟個核彈一獲熟,然後收工

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-9-15 08:53 PM 發表

你以為小孩子玩泥沙呀,那裡有第三種?
你不知道全香港人都在玩泥沙。

連擁有獨有權力的法院都是在玩泥沙, 在美使館外寫幾個字的青年判四周, 但是參與暴動,攻擊警署的民主自由青年只是社會服務令, 把法律當泥沙在玩。

自由是其他人的約束而給予的, 當這個社會失去了常理, 那時就會什麼人都沒有自由, 每個人都要為自由侵害他人權利而付出代價。

作為香港政府, 林鄭政府必須上訴, 捍衛普通法的法治價值。

成立獨立調查委員會

引用:
原帖由 michaelsh 於 2019-9-15 10:29 PM 發表

你不知道全香港人都在玩泥沙。

連擁有獨有權力的法院都是在玩泥沙, 在美使館外寫幾個字的青年判四周, 但是參與暴動,攻擊警署的民主自由青年只是社會服務令, 把法律當泥沙在玩。

自由是其他人的約束而給予的, 當這個社會失去了常理, 那時就會什麼人都沒有自由, 每個人都要為自由侵害他人權利而付出代價。

作為香港政府, 林鄭政府必須上訴, 捍衛普通法的法治價值。 ...
現在香港是顏色革命呀,有組織,有資金,你以為斑曱甴係汚合之衆?
唔怪得政府節節敗退!

引用:
番薯BB 你快D出去支援黑衫啦 香討冇自由架

引用:
原帖由 陳主任 於 2019-9-15 11:16 PM 發表

現在香港是顏色革命呀,有組織,有資金,你以為斑曱甴係汚合之衆?
唔怪得政府節節敗退!
顏色革命? 誇大了小小。
那些想這樣, 不過大部分人並不認同, 不會真革命(革命是要用命換命)。

引用:
原帖由 Sith-Lord 於 2019-9-15 10:30 PM 發表
成立獨立調查委員會
無用,最後結果唔合佢地心意,又係再攪過姐,何況係五大訴求,缺一不可,仲講條撚咩!

頒布緊急法事在必行

引用:
原帖由 michaelsh 於 2019-9-15 08:38 PM 發表

當然在期間, 政府要對各種不合常理的所謂自由, 早日提出修正, 只有這樣才可能令香港邁前一步, 為未來繁盛打好根基。 ...
其實暗地裡都可以做野
宜家班暴民最鍾意周圍去外國搵支持

可以順佢地個勢
之前已有好多片關於暴民
一於譯做外語
重點教已有獨立意願
如愛爾蘭,加泰隆尼亞果班
搞示威暴動時點應付警察
用香港暴民名義
鼓勵佢地搞獨立
扮互相支持

到時搞到黃痴瘋之流神僧鬼厭