• 瀏覽: 1,181,941
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-13 09:51 AM 發表
中秋節快樂

深圳個箱除左放硬野之外,放返些少現兜兜。

以防萬一 以防萬一 10231102
綠色公仔紙

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-9-13 04:40 PM 發表

賞月家中坐
迎風窗戶開
佳餚聊兩碟
啤酒限三杯
在下選擇在家撫琴弄月,自娛一吓

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-9-13 10:31 AM 發表
睇緊呢個貼時竟然見到hktv mall有個賣金嘅廣告彈出嚟, 王維基真係識做廣告

不過大家唔好幫襯王維基。儘量唔好益佢。

盡可能唔幫趁hktv

引用:
原帖由 edith 於 2019-9-13 20:20 發表

在下選擇在家撫琴弄月,自娛一吓10233667
個琴好新喎!努力!

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-9-13 08:03 PM 發表

看了跳蚤文後, 更令我相信明日大嶼是阿爺叫林鄭做的, 目的是解決香港最深層次的矛盾--住屋問題.
但卻要了地產霸權的命, 因此逃犯條例可引起如此大的暴動,加上美國等外國勢力, 簡直是"全民"反對, 但好在背後的是阿爺, 大部分香港人盲從沒問題, 大家一起承擔苦果, 攪事者及認同牠們的香港人都慢慢受, 反正自己找死俟成全你. 最終老虎和烏蠅都死在阿爺手上. 看來李家的勢力在李老先生手中被消 ...
明日大嶼在梁振英時代已規劃了,由林鄭當政時推出,由於明日大嶼直接損害地主黨利益,所以遭強力反對。

引用:
原帖由 凱薩包華 於 2019-9-13 06:47 PM 發表
D泛民同時呢兩日不停沫黑空置稅,誓死為李氏護航!

明日大嶼同空置稅 先係今次暴動既關鍵
佢地依家叫“兇置稅”

引用:
原帖由 edith 於 2019-9-13 08:20 PM 發表

請師兄彈一曲再錄下來
UPLOAD上來讓大家聽聽

引用:
原帖由 edith 於 2019-9-13 08:20 PM 發表

彼此切磋一下......有冇教換箏弦同琴碼既教學推薦

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-13 08:19 PM 發表

綠色公仔紙
點解你地咁大反應?

攞出嚟,咪即係打算駛出去買野囉。

我學術數,反術數。叫人唔好算命睇風水。其實無衝突。

我反陰司紙,唔一定完全一張都無㗎,況且港紙鉤住,咪港紙都唔用得?

想攞住硬野當錢駛,唔係唔得,只係時間未到,未到之前咪繼續用住紙錢先囉。

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-9-13 09:07 PM 發表

彼此切磋一下......有冇教換箏弦同琴碼既教學推薦
正如神兄眼利,我學咗一年左右,未學到換弦階段,還在努力中,師兄可以放片上來大家觀摩吓㗎🙇

附件

CH_img_50x1g_gold_degussa_combibar.jpg(23.16 KB)

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2019-9-13 08:43 PM 發表

請師兄彈一曲再錄下來
UPLOAD上來讓大家聽聽
到我功力冇咁嚇人時會獻醜吓

引用:

在下選擇在家撫琴弄月,自娛一吓
芙蓉風雅

引用:
原帖由 煩Q死 於 2019-9-13 09:48 PM 發表

芙蓉風雅
最緊要正字,附庸風雅
不過哩句成語係貶義,用喺哩度唔太妥當

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-13 10:31 PM 發表

最緊要正字,附庸風雅
不過哩句成語係貶義,用喺哩度唔太妥當
見識少.師兄見諒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]