• 瀏覽: 1,182,012
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-12 11:48 PM 發表

開學後黃絲教畜背後不停播毒,利用朋輩同學關係拉攏新人,為反中勢力增添人手,已經埋下不少星星之火;如果幕後黑手停止獻金資助,反中勢力仍沒有竭止,取而代之,換來一班真心誠意為反中犧牲嘅人,香港就會更難過😵
唉,長痛不如短痛,我亦希望盡早了斷,唔好比機會教畜/政棍/黃絲等 荼毒無知嘅一群,令莘莘學子成為棄子😭 ...
一神教和教棍今次出唔小力
感覺上佢地玩緊背水一戰
教棍死守辦學權我理解
但一神教冒失去14億市場的風險想換取什麼利益?

而且睇唔上一神教/教棍有什麼贏面

引用:
原帖由 P6602611 於 2019-9-12 11:31 PM 發表

義和團起碼係為民族大義抵抗侵略,而且係上戰場打,d曱甴最叻打飛機意淫白皮豚代佢地打
馬兄的意思系班曱甴的思維同義和團一樣者。

義和團起碼都系為國行先,呢班死曱甴同漢奸冇分別

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-12 10:44 PM 發表
今晚睇東網直播,先後播過 APM、IFC、時代廣場的曱甴唱國歌大會,而同時亦插播太子站燒衣靈堂。我稱這些現像為義和團現像。
如果你有留心直播,班曱甴係好認真咁唱,而且會用手掩胸,以示忠誠,唱完後更高舉一隻手,類似納粹行禮。而太子站則滿是花,衣紙,靈堂,曱甴係認真的,因為佢地已完全相信裡面有三個人為佢地死左。
宜 d 完全係宗教現像,錯,係邪教現像,就好像義和團,當國人無辦法擺脫外國人侵略的運,就寄 ...
這兩日太平靜了
真係擔心係暴風雨前夕

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-12 11:44 PM 發表

馬兄,您冇講錯,只系個時間要倒帶去返2015年第四季,直至2025年才見停止。

吾講有咩好處先,因為這十年內能遇到主題中涉及“好處”既人,系實在太難。

而“壞處”就系:「夢」「邪教復甦」「金錢騙局」(發夢/此暴力運動既口號及一連串邪教洗腦事件中的義士與天使騙局;中國夢/國內一直用作宣傳既口號;虛擬資產騙局巨嚴重/2017年9月ICO事件開始 ...
師姐睇來係高手
果然係有排捱

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-12 11:48 PM 發表

開學後黃絲教畜背後不停播毒,利用朋輩同學關係拉攏新人,為反中勢力增添人手,已經埋下不少星星之火;如果幕後黑手停止獻金資助,反中勢力仍沒有竭止,取而代之,換來一班真心誠意為反中犧牲嘅人,香港就會更難過😵
唉,長痛不如短痛,我亦希望盡早了斷,唔好比機會教畜/政棍/黃絲等 荼毒無知嘅一群,令莘莘學子成為棄子😭 ...
見到好多中學生好似中晒毒咁

引用:
原帖由 G36 於 2019-9-12 11:56 PM 發表

一神教和教棍今次出唔小力
感覺上佢地玩緊背水一戰
教棍死守辦學權我理解
但一神教冒失去14億市場的風險想換取什麼利益?

而且睇唔上一神教/教棍有什麼贏面 ...
我嘅理解係咁,神棍/教棍活係自己個框框,每日自我膨脹,以傳播港獨自居,根本不屑外面/對面嘅走勢,加上港府同中央不斷搧風點火,佢地係覺得自己贏到開巷,而勝利只差一少步😩

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-13 12:03 AM 發表

見到好多中學生好似中晒毒咁
雖然佢哋都係棋子,都一樣廢丶無知丶愚蠢,但竟然有所謂"傳承"嘅心🤮仲想推一班更無知嘅人出嚟😭

我雖然冇熟讀中國歷史,但開始理解六四嘅演變過程😩😩😩

西方學醫要學埋古典占星
中國中醫要學埋面相
所以搞到咩都學一大餐,所學到的只是身邊朋友既分享,我真的不是高手

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-9-12 01:30 PM 發表

所謂高收入高學歷,只係一D人係讀書方面有成就或有運,加上出來十幾年做野無咩太大阻礙而巳
但未必就有見識和眼光和歷練,係兩回事,但佢地混淆左,以為自己巳經係
你同佢講,當年搞辛亥革命,捉到要打靶喎問佢而家有心理預備未?? ...
你講得啱呀,根本就係讀死書,咩都同你講數據,正一數據L。仲要話藍絲人係唔會 fact check, 佢咪又係睇數據。係佢諗得咁簡單,就唔會咁多吉鋪同有人要放無薪假啦。

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-12 11:31 AM 發表

枉班友都咁多書
都唔明旅遊業覆蓋業界層面廣
最能吸納低學歷勞動人口

呢班人成日鬧地慘霸權&炒炒賣賣
骨子裡自己咪又係最想做呢d
因為佢睇數據呢d行業只係佔香港總GDP7-8%嘛。無錯,個%唔係咩大數,但呢個行業裡有好多人都係手停口停,佢唔會明呢班人有幾唔鍾意黑衣。最可恨的是佢自己都係來自基層家庭囉

年頭成日都諗唔明,香港一直好景點會三元九運冇運行,時辰未到真係估唔到會急轉直下

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-12 08:06 PM 發表

落咗order唔俾搞
愛國人士要即搞時代快閃唱國歌,班曱甴會即刻去復桌唱曱甴國歌。

黃路人,
大都有相同特質,
天生埋怨外在環境,
及擁有不設實際的理想與期望。

手頭上有個非常特別的個案。

想(分享)一位怨氣沖天的深黃朋友嘅實況。
本着求同存異,
救得一個得一個的精神,
我盡量保留這段多年的友情。

。。。。。。。。。。

他來自馬交,
有齊(港澳)兩邊的身份證,
不幸地天生有拿綜援的資格,
近年不斷埋怨香港及澳門政府及社會各種各樣的問題!

他不情不願地透露了港澳兩地的社會福利署,扣起了部分綜援金,
跟據規定要大部份時間居住在某地,
( 原來偷偷食兩家茶禮 ),
再減去多次的來回船票。
到手的錢少了一大節。

他覺得港澳兩地政府有心玩弄他,
引發他反社會的情緒。

。。。。。。。。。。

事實最諷刺的是,
享有最多福利的人,
對社會最不滿!

。。。。。。。。。。。

下次再分享別的個案,
一起了解一下社會吧!

( 大家當一個社會個案來看待便可,
不要看做朋友,只是個案,冇名冇姓。)

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-12 11:53 PM 發表

當年六四冇你咁激動
最多覺得重手左
但佔中發生我醒晒
再睇多啲資料
原來比民主黨呃左25年
我冇師姐咁快醒覺。六四時我是義憤填膺,對共產黨極之憤恨,對民主自由覺得無比嚮往。

佔中時我沒有參與,但同情學生,覺得831框架很無理,警察太過份。

這兩年有幸拜讀K君、馬兄、大師、牛兄等分析,眼界大開。先是不再害怕一地兩檢,看到高鐵等的好處,再而不再懼怕大陸。先多謝你們和各位師兄師姐!

想不到這次事件一開始,我已經完全反對遊行示威,覺得他們滿口歪理,好似撞邪咁。我自己都好驚訝,竟然看透民主派的虛偽、歪理、出賣香港。對中國的策略又很明白及欣賞,甚至乎對六四的睇法亦在改變中。

真係意想不到!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]