• 瀏覽: 1,182,466
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-12 08:32 PM 發表

師兄,我同你想法都係近似,以前細個唔識,覺得民主、民主派好好,而家見到佢地假仁假義、卑鄙無恥,差啲要爆粗鬧😡😡
老豆係騎牆派,左右報都睇,一份華僑一份商報,讀幼稚園已經睇報紙,唔係講笑,小學一年級嗰陣已經計到九七年大陸會收返香港,識得擔心,出嚟做事,明日明晚明週明月無一遺漏,受金大俠影響甚大,心中只有民主,赤共係騎喺人民頭上嘅惡魔,但當自已親身體會,細心分析,反而慶幸太祖當年堅守已見,鄧公高瞻遠矚,江爺秉承遺願,胡溫堅忍不拔,習大銳意中興,始有今日中華一統,國泰民安之局

歐洲減利率。11 月出 QE. 而家就等美國減息同 QE.. 下一步就會係推高 bubble.

跟住就睇點爆法了。

引用:
原帖由 kingchan75 於 2019-9-12 04:19 PM 發表

什麼對白名句!冇看過朱xx, 所以不知道, 煩請告知! 謝謝!
侏羅紀公園有個角色係數學家,佢既名對白係生命會自己搵到出路。
Life will find its way out.

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-12 08:49 PM 發表

老豆係騎牆派,左右報都睇,一份華僑一份商報,讀幼稚園已經睇報紙,唔係講笑,小學一年級嗰陣已經計到九七年大陸會收返香港,識得擔心,出嚟做事,明日明晚明週明月無一遺漏,受金大俠影響甚大,心中只有民主,赤共係騎喺人民頭上嘅惡魔,但當自已親身體會,細心分析,反而慶幸太祖當年堅守已見,鄧公高瞻遠矚,江爺秉承遺願,胡溫堅忍不拔,習大銳意中興,始有今日中華一統,國泰民安之局 ...
聽你講呢翻説話都有啲激昂,師兄係性情中人啊!

引用:
原帖由 danelee 於 2019-9-12 08:50 PM 發表
歐洲減利率。11 月出 QE. 而家就等美國減息同 QE.. 下一步就會係推高 bubble.

跟住就睇點爆法了。
金價已即時作出反應👍

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-12 08:18 PM 發表

我冇你咁誇,淨係覺得赤共出手太重,嗰時都知道班人搞事暴動,只不過罪不至死啫,出於悲天憫人,反共愛國我分得好清楚,六四前已經走遍大江南北,熱愛神州風土人文,從來冇睇唔起內地人同新移民同事,嗰陣寫屎坑文章貼大字報都係針對赤共,哩十幾年嚟睇到共產黨大方向係為國為民,而嗰班民主鬥士越睇越唔對路,美國佬越嚟越目猙獰,咁咪醒咗囉 ...
絕冇誇張,由於我當年根本冇返過大陸,同時亦受香港媒體嘅影響,一早對大陸及共產黨感覺非常唔好,加上六四事件,當時就已經嬲到想立即Rambo上身咁衝上北京殺晒班老解!
我平反六四同大部份人一樣都係佔中事件嘅時候,而全面認同及接受共產黨則係習大上台打貪嘅時候.

港鐵中秋無通宵, 其實係唔係正苦或中央準備出手?

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-12 08:59 PM 發表

聽你講呢翻説話都有啲激昂,師兄係性情中人啊!
人不輕狂枉少年,但要認清目標,進退有度,睇見而家班盲反認賊作父,玉石俱焚,真係火都嚟!

引用:
原帖由 虛空的求道者 於 2019-9-12 09:13 PM 發表
港鐵中秋無通宵, 其實係唔係正苦或中央準備出手?
攬炒吖嘛!拆黨鐵吖嗱!?

就算64當時點唔滿意解放軍鎮壓,我都唔會唔認自己係中國人,所以呢班人都唔知諗乜,為反而反。

而家明曬點解當年要鎮壓,同必須要鎮壓,香港起到一個向全中國人民的示範作用。

64以後唔需要平反。

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-12 09:47 PM 發表
就算64當時點唔滿意解放軍鎮壓,我都唔會唔認自己係中國人,所以呢班人都唔知諗乜,為反而反。

而家明曬點解當年要鎮壓,同必須要鎮壓,香港起到一個向全中國人民的示範作用。 ...
鄧公既穩定壓倒一切論,真係高瞻遠矚。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-9-12 09:05 PM 發表

絕冇誇張,由於我當年根本冇返過大陸,同時亦受香港媒體嘅影響,一早對大陸及共產黨感覺非常唔好,加上六四事件,當時就已經嬲到想立即Rambo上身咁衝上北京殺晒班老解!
我平反六四同大部份人一樣都係佔中事件嘅時候,而全面認同及接受共產黨則係習大上台打貪嘅時候. ...
我當年覺得黎智英、毛孟靜、李柱銘是英雄

現在想自插雙目

平反六四 ,全面認同共產黨亦是占中後。

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-12 09:47 PM 發表

而家明曬點解當年要鎮壓,同必須要鎮壓,香港起到一個向全中國人民的示範作用。 ...

今晚睇東網直播,先後播過 APM、IFC、時代廣場的曱甴唱國歌大會,而同時亦插播太子站燒衣靈堂。我稱這些現像為義和團現像。
如果你有留心直播,班曱甴係好認真咁唱,而且會用手掩胸,以示忠誠,唱完後更高舉一隻手,類似納粹行禮。而太子站則滿是花,衣紙,靈堂,曱甴係認真的,因為佢地已完全相信裡面有三個人為佢地死左。
宜 d 完全係宗教現像,錯,係邪教現像,就好像義和團,當國人無辦法擺脫外國人侵略的運,就寄望怪力亂神。香港曱甴,宜家就寄望自己精神勝利,寄望老美出兵,寄望世界睇佢地,宜 d 同當年國人寄望義和團的神來打救他們,毫無分別。為了要叫神開心,佢地唱香港國歌,學生每朝拉人鏈,大叫時代革命。佢地去太子站祭唔存在的靈體,因為宜 d 就係佢地的神靈護體。
可憐香港,曱甴暴亂,連文化大革命也稱不上,就是一場現代化版本的義和團運動,不是嗎!他們痛恨祖國所有現代化科技,就係要保留可以掉落垃圾桶的西方金主式民主。
這個現像將會導至好恐怖的結果,昨天我講過曱甴會以沙田做首都,今天佢地係連登繼續宣傳這個點,這群曱甴已癲左,佢地會為首都做任何野,因為,佢地已全部進入催眠狀態。
這二天的平靜,個人感覺係大災難的開始!!!
希望我錯!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]