• 瀏覽: 1,181,455
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-12 10:55 AM 發表

辛亥革命係成功推翻滿清,不過之後80年中國又窮又動蕩,你問番佢接唔接受,你可以用埋利比亞,烏克蘭嘅例子問問佢。
不過黃人係盲係事實,兩星期前上番大陸居住地,車上都有件黃人同我搭訕,我話香港之亂都係住屋問題同新型產業缺乏持續投資,佢居然同我講中央唔俾香港轉型佢同我講送中條例通過就會秘密送班中國貪官送返內地,我反問佢唔係好事唔係正義嘅事咩😏佢就即刻轉話題話民主派嘅人都會俾中央 ...
黃人曱甴基本係天下奇人,所謂搖英國旗的曱甴婆婆原來係退休公務員,長居深圳,整日懷念舊老板,可能舊鬼頭上司對佢好好,對住宜 d 黃人,真係吹漲但睇完宜段新聞,你會覺得時空錯亂,深圳,尊重法治的地方,香港法治就成為大陸竭後語“笑話”

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-9-12 01:36 AM 發表

只係講得好聽D姐,邊係傾,只係要脅,之後果D放火,刑毀同廢除條例有咩關係??
放火破壞果班,佢哋堅稱係警察扮搵黑社會扮;咁拉哂放火果d好冇,佢哋話唔會拉扮拉;咁即場辣低好冇,佢哋話點會打自己人;喂,我問你支唔支持辣低d臥底,點解避開唔答? 問返轉頭,咁你支唔支持黑警搵臥底搗亂先……無限loop😭

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-12 11:09 AM 發表

黃人曱甴基本係天下奇人,所謂搖英國旗的曱甴婆婆原來係退休公務員,長居深圳,整日懷念舊老板,可能舊鬼頭上司對佢好好,對住宜 d 黃人,真係吹漲但睇完宜段新聞,你會覺得時空錯亂,深圳,尊重法治的地方,香港法治就成為大陸竭後語“笑話” ...
其實我都有一份擔心就係,我認識的幾個深黃人士,都係大陸有物業,其中兩個係社福界人士,和教會傳教士,呢班人反共反中但係每個月都會番大陸,佢哋出入仍然相當自由,我所擔心呢班人會唔會係大陸進行洗腦或間諜活動,始終人類思潮係好容易被侵入影響,長遠來說,中央對呢批出入境自由嘅人會否有任何行動。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-12 11:09 AM 發表

黃人曱甴基本係天下奇人,所謂搖英國旗的曱甴婆婆原來係退休公務員,長居深圳,整日懷念舊老板,可能舊鬼頭上司對佢好好,對住宜 d 黃人,真係吹漲但睇完宜段新聞,你會覺得時空錯亂,深圳,尊重法治的地方,香港法治就成為大陸竭後語“笑話”10226938 10226939 10226940 10226941 ...
真係係香港見不少依類人,係香港時就反中亂港,翻到中國時就同大陸人圍威喂
究竟係我眼花,定係佢神經失常精神分裂?真係好難觸摸啊~~~

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-9-12 11:10 AM 發表

放火破壞果班,佢哋堅稱係警察扮搵黑社會扮;咁拉哂放火果d好冇,佢哋話唔會拉扮拉;咁即場辣低好冇,佢哋話點會打自己人;喂,我問你支唔支持辣低d臥底,點解避開唔答? 問返轉頭,咁你支唔支持黑警搵臥底搗亂先……無限loop😭 ...
根本是邏輯有問題,既然所有野都係臥底做,噉拉嗰啲全部都是 臥底 ,噉佢哋成日話釋放(義仕),臥底關佢哋撚事咩。

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-12 11:21 AM 發表

其實我都有一份擔心就係,我認識的幾個深黃人士,都係大陸有物業,其中兩個係社福界人士,和教會傳教士,呢班人反共反中但係每個月都會番大陸,佢哋出入仍然相當自由,我所擔心呢班人會唔會係大陸進行洗腦或間諜活動,始終人類思潮係好容易被侵入影響,長遠來說,中央對呢批出入境自由嘅人會否有任何行動。 ...
建議你舉報佢哋。

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-12 11:23 AM 發表

建議你舉報佢哋。
一路都有呢個諗法,始終未做嘅原因係同呢班人都識咗幾年都好熟,佢哋係我面前從來唔承認自己係激進派,不過從其身邊朋友(我都認識)透露佢哋每次示威都上街,我仍然猶豫中舉唔舉報。

引用:
原帖由 Twinkle1233 於 2019-9-12 10:36 AM 發表

我有同佢講唔可以將呢d行為同警察同政府問題混為一談。佢叻到用辛亥革命黎講,話個革命過程中都係對社會造成好大破壞,但換黎的共榮我地而家日日都享用緊喎講真,辛亥革命我已經交番晒比中史老師,但佢地美化行為呢樣野你真係想像唔到⋯⋯我無諗過一個受高深教育的人諗野係咁偏頗,成個FB只係share 警察有咩錯,完全隱形左暴徒的行為。經濟係呢個環境下會 ...
枉班友都咁多書
都唔明旅遊業覆蓋業界層面廣
最能吸納低學歷勞動人口

呢班人成日鬧地慘霸權&炒炒賣賣
骨子裡自己咪又係最想做呢d

引用:

黃人曱甴基本係天下奇人,所謂搖英國旗的曱甴婆婆原來係退休公務員,長居深圳,整日懷念舊老板,可能舊鬼頭上司對佢好好,對住宜 d 黃人,真係吹漲但睇完宜段新聞,你會覺得時空錯亂,深圳,尊重法治的地方,香港法治就成為大陸竭後語“笑話” ...
又自我送中

連登班曱甴話建國,定都沙田,新城市廣場係佢地建國地,尋晚又係果度唱香港國歌。講開又講,香港班曱甴真係夠縮骨,宜家全部去曬商場唱香港國歌,貪佢有冷氣,革命,依家我理解乜叫時代革命了
講番沙田,我記得係暴亂初期,我講過黃人最激時會攻佔一個城鎮,有人問我邊度,我打開地圖睇,睇完之後,我話沙田,似乎黃人後面大台班軍師睇法同我一樣 — 沙田。你唔無當黃人講笑,宜 d 係佢地文宣策略,先做勢,再係連登講下講下,咁住班靚妹靚仔就當果度係聖地同性地,因為咁講之後,班傻仔傻女就會當真(邪教嘛),到真係起事之日,有大把港豬幫佢地擋子彈!
唉!希望我講的不會發生!

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-12 11:21 AM 發表

其實我都有一份擔心就係,我認識的幾個深黃人士,都係大陸有物業,其中兩個係社福界人士,和教會傳教士,呢班人反共反中但係每個月都會番大陸,佢哋出入仍然相當自由,我所擔心呢班人會唔會係大陸進行洗腦或間諜活動,始終人類思潮係好容易被侵入影響,長遠來說,中央對呢批出入境自由嘅人會否有任何行動。 ...

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-12 11:35 AM 發表

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-12 11:31 AM 發表

一路都有呢個諗法,始終未做嘅原因係同呢班人都識咗幾年都好熟,佢哋係我面前從來唔承認自己係激進派,不過從其身邊朋友(我都認識)透露佢哋每次示威都上街,我仍然猶豫中舉唔舉報。 ...
我契妹同你呢班所謂朋友一Q樣,我忍無可忍照舉報。
佢地分分鐘好似你話既:做埋乜傳教呀呢啲仆街野。
道不同,不相為謀。

引用:

精神分裂

引用:

12339舉報佢地

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]