• 瀏覽: 1,181,588
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
本來每日下午4點有警察記者會,但今日不明原因取消

引用:
原帖由 星風月霧 於 2019-9-11 03:21 PM 發表
陳凱文:誰在發動「假訊息戰」?
https://www.thinkhk.com/article/2019-09/10/36419.html

是沈旭暉此人首先在721之後用上恐襲一詞,為事件輿論定性。虛偽的學者實為文痞。 ...
呢條賤狗沈旭輝攞唔到終身教席,就要成個香港教育界一拍兩散,此人心術不正,禍害無窮。

你地唔駛浪費時間金錢去算命,睇風水。

因為⋯一早巳經安排好哂。

改命改運種生基全部都係呃人!

就算信教佈施都改變唔到,一切都定好哂!

預早知道又點呢?咪一樣要跟著個軌跡行落去。

一命二運巳經佔左99.99%。

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-11 11:29 AM 發表

金毛要停,唔係禁快無經費麻
唉,我仲想看戲,想睇下黑衫幾時再入中環搗蛋
而家班黑衫都係群情凶湧,唔知亞爺有冇興趣再撥一撥火呢
高等法院,代表傳統腐國普通法; 畢打街,代表傳統腐國老牌公司的基地; 香港會所,代表腐商和高級華人買版的活動中心。
阿爺好清楚話俾班友聽,搞你就係一瞬間。
國泰即時放風,話國航買國泰,即係話願意同阿爺分享香港經濟,真笑話,普天之下,莫非王土,阿爺要揾錢,使同你腐國分,直接就話無咁的事,腐國即時無聲出;同日下午,大富豪話停火啦,將過去三個月 d 野抹曬去,大富豪,你真以為你可以和朝廷平起平坐讀下歷史,睇下胡雪巖和沈萬三的收場再説吧;法院,不用説了,犯照放,態度就係啋你都傻!
好明顕,阿爺的警告,暴動統一戰線還是認為阿爺不會為將香港打爛。
阿爺俾警告國泰,依家祗系係咁二炒左十幾人,要知整間公司,差不多由上至下三千多人參予非法活動,你才交十幾人出尼,好吧!警告俾埋,慢慢睇野!
大富豪!阿爺其實對佢不錯,當年要撤資中國,阿爺無為難佢,真要學萬達搞佢,沒理由嗎!當年王府井的項目,真是乾乾浄浄嗎!好了,你走,俾你全身而去,今天,整個事變,你不但參加,還同阿爺講數。好!又睇下點。
法院,唔使講,星期一放小漢奸,今日放吳文遠,得嗱!
星期一暴動統一陣線停戰,因為要俾面大富豪。
星期二安排同伊朗球賽玩國歌,區旗,又安排黃奸系各大商場(地産佬主場)唱香港國歌。大富豪話佢地好和理非。

好吧!你地要玩,警告又俾左,睇下黑化的貧民會點做!

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-11 03:57 PM 發表

一命二運巳經佔左99.99%。 ...
唔係 100% 咩!
我已經無再睇命好耐,連唯一一本好貴的命書,我都撕左,因為我信命係整定,既然係整定,不如俾自己一 d 驚喜或驚嚇好了!

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-11 03:57 PM 發表

唉,,有準備好過無準備吧, 唔係財劫都過唔到, 戶口有幾多個零都係零

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-11 15:57 發表

呢樣嘢我信,後生搏晒命都勞而不獲,到35歲後我完全放棄連工都唔去做,反而以前買落嘅物業投資慢慢開始為我帶來回報,眨下眼又過咗十年八載,而家又要為老婆同B仔安排過呢關,好在上網睇星座我同B仔未來都好多星星,有所安慰,我相信死嘅應該係蝗屍曱甴唔係我地。

引用:

信敎、祈禱、佈施、放生都係心理因素,令個人感覺好過些,雖然改變唔到現實,但改變了人對現實的態度,有作用的。

原來係王府井東方商廈OK!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-11 04:09 PM 發表

唔係 100% 咩!
我已經無再睇命好耐,連唯一一本好貴的命書,我都撕左,因為我信命係整定,既然係整定,不如俾自己一 d 驚喜或驚嚇好了!
原本我有一百歲命㗎嘛,99歲有外星人襲地球,咁我無辦法保證地球一定安全。99.99%算係咁啦

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2019-9-11 01:48 PM 發表

但是警察係四點度講咗,法庭批出搜查令是有附帶條件的,就是份報告不能公開,只能用於查案,但係冇報案人又點查案呢
我哋對香港屍法制度人事完全可以死心了!最好佢判哂全部罪名不成立!警察又何必咁辛苦呢?仆完咪放佢走囉!到如今竟然還有好多蠢人話警察唔拉暴徒!拉嚟做乜?俾假髮冠放?邊個出米飯錢養?

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-11 04:05 PM 發表

高等法院,代表傳統腐國普通法; 畢打街,代表傳統腐國老牌公司的基地; 香港會所,代表腐商和高級華人買版的活動中心。
國泰即時放風,話國航買國泰,即係話願意同阿爺分享香港經濟,真笑話,普天之下,莫非王土,阿爺要揾錢,使同你腐國分,直接就話無咁的事,腐國即時無聲出;同日下午,大富豪話停火啦,將過去三個月 d 野抹曬去,大富豪,你真以為你可以和朝廷平起平坐; ...
馬兄做乜突然咁白?

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-11 04:14 PM 發表

信敎、祈禱、佈施、放生都係心理因素,令個人感覺好過些,雖然改變唔到現實,但改變了人對現實的態度,有作用的。
有心理作用,無實際作用

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-9-11 04:23 PM 發表

馬兄做乜突然咁白?
我祗係講地名,同埋佢地後面的意義,我無講其它野喎

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-11 04:05 PM 發表

國泰即時放風,話國航買國泰,即係話願意同阿爺分享香港經濟,真笑話,普天之下,莫非王土,阿爺要揾錢,使同你腐國分,直接就話無咁的事,腐國即時無聲出;同日下午,大富豪話停火啦,將過去三個月 d 野抹曬去,大富豪,你真以為你可以和朝廷平起平坐; ...
各太老奸巨猾,想亞爺溝白佢!遲吓會唔會送d俾亞爺呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]