• 瀏覽: 1,182,468
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 神經箭 於 2019-9-10 11:28 AM 發表

太現實,冇晒浪漫情懷了!
會現實即係長大了, 知道要"照顧" 自己。我好怕戈d 天天真真幾十歲人都大唔透咁

浪漫食唔飽飯,宗教可以慰藉心靈但係神職人員都要食飯,睇下梵帝崗紅衣D衫同帽,手工製唔係平野。佛陀湼盤戈陣,都係爛身爛世苦行僧咁過日子,分分鐘慘過綜援戶。睇下後世既信徒,不停幫佛像"貼金" 唔係點解有句話叫佛靠金裝。和尚開法拉利同住豪宅,孭LV

我信有神但我唔認為自己有信仰。因為神愛你既原因都係你必須要守佢既戒律。否則你不配入佢既樂土。連"神"咁無私都唔會 "FREE BEHAVIOR", 我唔明打住教會旗幟戈D人點解認為信左教就"FREE"

一帖兩投:

以下係怪論一則,想講吓我對李十X登報聲明及昨日兩句說話嘅解讀:

唐朝=李氏皇朝
超人=高宗李治
大超=李弘
小超=李賢
武則天=(女)執政者
班young=曱甴
顧全大局=叫班曱甴醒醒定定,唔好搞到米飯班主
未來主人翁=大超及小超,唔好咁天真以為係指班青年
網開一面=叫執政者唔好損害到未來主人翁嘅利益。

唔駛搞高深,唔駛拆藏頭露尾詩,根本由始至終都係「家天下」嘅思想。登報聲明只有一個主題,就係「黃台之瓜」,叫人唔好再諗搞兩個太子,其他咩「反對暴力」嘅登報紙內容,只係掩護,混淆一般人視線。

至於昨日嘅兩句,唔係為班暴徒求情,而係兩個警告:
第一個警告係叫班曱甴暴徒唔好搞到米飯班主。
第二個警告係叫執政者唔好損害佢兩個未來主人翁(太子)嘅利益。

大叔怪論,唔好當真。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-10 01:55 PM 發表
第二個警告係叫執政者唔好損害佢兩個未來主子翁(太子)嘅利益。
咁李生打算用乜野交換先?

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-10 01:13 PM 發表

放鬆 d,唔無諗咁多野!
做乜諗嘢呢

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-9-10 12:45 PM 發表

我買果時總行仲有存貨
師兄,請問係咪可以1 兩咁買?

引用:
原帖由 alpha9373 於 2019-9-10 02:09 PM 發表

師兄,請問係咪可以1 兩咁買?
唔得, 我買果D係五兩一條, 你一係買一安士金幣, 一係買20克嘅財神金牌, 再唔係就一係去金鋪買金粒, 即係圖入面呢隻一兩一粒

附件

leechounggold.JPG(29.92 KB)

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-9-10 02:13 PM 發表

唔得, 我買果D係五兩一條, 你一係買一安士金幣, 一係買20克嘅財神金牌, 再唔係就一係去金鋪買金粒, 即係圖入面呢隻一兩一粒
明白,唔該師兄

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-9-10 12:40 PM 發表

行動左啦,今日又去左總行,$14130
c兄 快手。。。剛去訂左,平日無時間過海,唔知過2日攞時咩價?😅

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-10 02:18 PM 發表

c兄 快手。。。剛去訂左,平日無時間過海,唔知過2日攞時咩價?😅
我剛剛買都仲有貨,坐言起行😈

題外話:
點解民主大國
脫來脫去刀未脫到歐?
換左新首相也是如此?

引用:
原帖由 Sin+Cos 於 2019-9-10 02:35 PM 發表
題外話:
點解民主大國
脫來脫去刀未脫到歐?
換左新首相也是如此?
黨爭

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-9-10 02:13 PM 發表

金粒火粍多唔多?

引用:
原帖由 unreal 於 2019-9-10 08:54 AM 發表

巧合嘅係琴晚據說係完全冇晒曱甴亂叫
有呀!重多咗人
嘈足半個鈡
(新界北)

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-10 01:55 PM 發表
一帖兩投:

以下係怪論一則,想講吓我對李十X登報聲明及昨日兩句說話嘅解讀:

唐朝=李氏皇朝
超人=高宗李治
大超=李弘
小超=李賢
武則天=(女)執政者
班young=曱甴
顧全大局=叫班曱甴醒醒定定,唔好搞到米飯班主
未來主人翁=大超及小超,唔好咁天真以為係指班青年
網開一面=叫執政者唔好損害到未來主人翁嘅利益。

唔駛搞高深,唔駛拆藏頭露尾詩,根本由始至終都係「家天下」嘅思想。登報聲明只有 ...
原來係咁OK!

引用:
原帖由 Sin+Cos 於 2019-9-10 02:35 PM 發表
題外話:
點解民主大國
脫來脫去刀未脫到歐?
換左新首相也是如此?
Boris Johnson 據傳係精英組織推出黎醜化脫歐運動既小丑

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]