• 瀏覽: 1,182,196
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-10 05:23 AM 發表

嘩,呢到好多師兄單身,師姐講到咁
可惜我有女友了
ps: 好衰唔衰我仲叫左佢睇呢個post跟各位師兄師姐學野。。。 ...
我只係想講男女之間,先要有緣份能遇上並能同行。有啲朋友嘅老公同男朋友都奇怪,佢地條件真的唔差,但就係冇姻緣埋身,冇辦法(咁當然,佢地都會開條件,主要係高度
甚至有人懷疑,係咪成班女同學被人落咗咒語

你咪咋咋帝,同女朋友喺度耍花槍

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-9-10 09:07 AM 發表

照你咁講, 好險呀
不險,已跌至1489.2低位,即刻有買盤支持。

但要明白央行入貨係唔睇價的,佢哋會分批日日入啲,如果央行確實要增持黃金儲備,長遠黃金無可能跌。

就好似獅子及揸兜bank贖回股票一樣,唔睇價,日日入啲。

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-9 05:22 PM 發表

我現在在HK出街, 多數帶部手機+8達通就夠, 去開D小店好多都有微信, 超市有支付寶, ....除非要用某卡D優惠...
遲d蘋果ios支援八達通,剩系帶電話出街就得

引用:
原帖由 unreal 於 2019-9-10 08:54 AM 發表

巧合嘅係琴晚據說係完全冇晒曱甴亂叫
跳落黃河都洗唔清啦!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-10 08:52 AM 發表
核心區三個地標被破壞之後,有人開始驚了,三巷島富豪係自己私人教堂叫阿爺將過去三個月 d 野抹曬去,哈哈,阿爺成日講,幾時開始,你話事,幾時結束,幾時到你出聲 ...
三個地楆係指乜嘢?
我以為只係打爛MTR
冇仔細睇過拆難啲乜…

跳蚤連續三篇講登月,唔通月球上真係有秘密?期待中秋。

曱甴越過咗"界限街"
金主即浦頭發言

引用:
原帖由 unreal 於 2019-9-10 09:49 AM 發表
三哥一場迷失月球帶出一場中美登月故事,跳蚤一口氣給你們全說出來,很有趣的。

跳蚤

月球最近幾年又火了起來,地主要重返月球,逃亡國想上月球,三哥也想上月球,難道月球有寶貝嗎?答案是顯而易見的,可是為何這麼密集的迫不及待的要上月球?(跳蚤從細節來推理一下原因吧!)貧民第一次軟著陸月球後村裡就開始不淡定了,接著這個貨居然再次在月背登錄成功,還讓不讓人活了?(在跳蚤看來不論是大毛也好,還是地主也好,當時登月是一場政治秀,都有點急功近利,何況到底有沒有軟著陸月球還有待考證,那麼貧民軟著陸成功了,這個可不是什麼政治秀,完全是科學探索的穩步推進,同時也扯下了某些登月人的小內內,可是貧民似乎不急於打臉,埋頭苦幹,擼起袖子加油幹才是貧民的一貫尿性。)今時非同往日了,誰再想軟著陸月球那可是在眾目睽睽之下,所以我們看到地主喊得震天響就是沒有實際動作,沒動作不行啊!科學來不得半點假的,不動怎麼掌握一些不可告人的資料,沒有資料怎麼動?這是一個閉環,村裡現在只有那個死貧民有最詳細的資料,可是個死貧民捂的嚴嚴實實的,怎麼辦?(喂!貧民!科學無國界啊!分享一下你會不會死?好歹以前我們還給過你月球岩石的哦!本來貧民默默的在做事,一聽地主說這話氣就不打一處來,惡從膽邊生,我呸!不是你地主那塊破岩石,我的第一個小兔兔就不會瘸腿,你賠我小兔兔!)地主自己不敢在眾目睽睽中冒進,如果冒進的話就是自己脫下小內內裸奔了,好吧!我說逃亡國你就不該做點什麼嗎?逃亡國尷尬的看著地主:我去!(去字自行腦補)地主為逃亡國提供一切可以幫助的技術,特別是飛控登錄這方面的完全都是地主家的技術,逃亡國信心滿滿的去了,然後就沒有然後了!地主一看不行啊!這資料都沒抓住你就沒了?我說逃亡國你再去一趟怎麼樣?逃亡國這次堅決抵制地主的威逼利誘,男子漢大丈夫,說不去就不去!愛咋地咋地!正在地主一籌莫展的時候,三哥說:我去!(好吧!地主的命怎麼這麼好呢?想什麼來什麼。大毛一看機會難得,也來湊份子了,但是資料共用是唯一條件,嗯!就這麼說定了!)為何地主這麼大氣的讓大毛參與?尼瑪大毛的火箭還是很流弊的哦!然後飛控登錄技術又一次由地主全盤托出,大家信心十足的就又開始登月了,(這裡要提一下那個鐳射反射鏡,就是測量月地之間距離的那個玩意,據說是地主上次去的時候安裝的,逃亡國也裝了這個測量距離的東東。)三哥正在無限得瑟之中,因為有兩大流氓的鼎力支持,不成功就沒天理了,所謂~神州行、我也行!可以再次流弊哄哄的傲視群雄了!月球!三哥來了!轟!怎麼回事?搞什麼鬼?你地主和大毛不是說萬無一失的嗎?(地主和大毛慫了慫肩膀!哦!賣糕的!我們說的是萬無~加一失!葉!)

跳蚤

《我要飛月》的劇情是這樣的,各部門注意了,燈光、攝影、劇務、演員都準備好了嗎?男一號來了嗎?二號來了嗎?路人甲、乙、丙、丁都換好衣服了嗎?好!開始!

地主:我說逃亡國啊!你現在必須登月,再不登月貧民就從月球回來了。

逃亡國:你幹嘛不登?

地主:你個敗家玩意,你現在登月了,我們就可以打貧民的臉,你知道嗎?(畫外音:自己怕出醜就鼓動別人去幹,這是地主的一貫伎倆。)

逃亡國:我沒技術怎麼登,蹬腿還差不多!

地主:技術我有啊!登上去了是你的榮光,這便宜大發了哦!

逃亡國:那好吧!我先發個衛星在月球去繞幾圈,回頭再撞一下,下次再登月可以不?

地主:繞個毛線啊!我以前繞過。撞你個頭啊!我又不是沒撞過,最關鍵的是:我們沒有時間了,貧民那個臭不要臉的馬上要從月球回來了!

逃亡國:但是這樣直接登錄我心裡沒底啊!

地主:沒關係!我有技術儲備,保證萬無一失!

逃亡國:好吧!信你一次!

出溜……乒……乓……轟隆……

逃亡國:地主你出來,我保證不打死你,你說的萬無一失呢?我看你特麼的是技術萬無吧!唯有一失是吧!

地主:我很忙!下次聊!三哥等我拿那個萬無一失的技術去呢!葉!

跳蚤

《我要飛月》第二季現在開拍!各部門注意了,現場工作人員注意了,第二季第一場開始!

地主:哇,不得了不得了哇。三哥你有道靈光從天靈蓋兒噴出來,你知道嘛。年紀輕輕的就有一身橫練的筋骨,簡直百年一見的練武奇才呀!如果有一天讓你打通任督二脈,那還不飛龍上天吶。正所謂我不入地獄,你必須入地獄,禁惡懲奸維護世界和平這個任務就交給你了好嗎?這本《飛月萬無一失》的秘笈是無價之寶,我看與你有緣,收你10塊錢傳授給你吧。。。

三哥:真的有這麼神奇嗎?

地主:果然這麼神奇啊!加上你常年浸泡恒河水的毅力,舍你其誰?我甚至都想不到這個世界還有誰能替代你?大毛你說是不是?

大毛:沒錯!我看行、你就行!

三哥:不是應該說:神州行、我就行嗎?

大毛:道理一樣,你都什麼時候了還為幾個字糾結,有意思嗎?

三哥:那我先發射個月球衛星繞幾圈,然後再撞一下,下次再登月吧!

地主:有那個必要嗎?我和大毛都繞過也都撞過,何況你現在還有《飛月萬無一失》的秘笈,你怕啥?你很快就可以領導世界了,自己想想,領導世界還在乎這些嗎?

大毛在一旁拼命點頭。

三哥:好吧!世界是屬於恒河的。葉!

出溜……乒……乓……轟隆,這尼瑪聲音都一樣啊!

三哥:地主你出來,我們聊聊!

地主:我現在真的很忙,下家還等著買《飛天萬無一失》秘笈呢!

特寫鏡頭:三哥站在恒河邊,頭髮淩亂,仰天長歎!

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-9-9 11:01 PM 發表

女仔20歳前好易嫁,有人錫就得,搞大個肚之後,雙方父母幫手拉埋天窗。

20後開始識惗,愈惗雙方愈多顧慮……
如師兄講呢個列子,我呀哥/嫂就係咁,但係兩家人差不多反哂面
不過回想我地20幾歲,重係剛出嚟社會嘅博殺期,努力搵錢同吃喝玩樂,老實講大家都冇諗結婚架。

以前曾經有個auntie講,佢有個40到mun嘅朋友,喺太極班識咗個男人,大家都係單身同父母住。之後男人提出結婚,個朋友問個auntie意見。佢個意見係如果結咗婚,即是個朋友本來只要照顧兩個老人家,結婚後又多兩個老人家;況且宜家香港人咁長命,分分鐘最後係要一個老人家照顧5個老人家 真係唔諗由是可。。。

三哥是誰?

引用:
原帖由 unreal 於 2019-9-10 09:49 AM 發表
唔知中國掌握左咩月球秘密呢?
所以阿三隻飛船係被打落黎既?

引用:
原帖由 Chilie 於 2019-9-10 10:04 AM 發表

如師兄講呢個列子,我呀哥/嫂就係咁,但係兩家人差不多反哂面
不過回想我地20幾歲,重係剛出嚟社會嘅博殺期,努力搵錢同吃喝玩樂,老實講大家都冇諗結婚架。

以前曾經有個auntie講,佢有個40到mun嘅朋友,喺太極班識咗個男人,大家都係單身同父母住。之後男人提出結婚,個朋友問個auntie意見。佢個意見係如果結咗婚,即是個朋友本來只要照顧兩個老人家,結婚後又多兩個老人家;況且 ...
問題邊個係第5個老人家都未知,如果係佢自己,就會覺得當初結婚係無錯🤭

引用:
原帖由 Chilie 於 2019-9-10 09:28 AM 發表

我只係想講男女之間,先要有緣份能遇上並能同行。有啲朋友嘅老公同男朋友都奇怪,佢地條件真的唔差,但就係冇姻緣埋身,冇辦法(咁當然,佢地都會開條件,主要係高度
甚至有人懷疑,係咪成班女同學被人落咗咒語

你咪咋咋帝,同女朋友喺度耍花槍 ...
應該生得靚,人地覺得高攀唔起,唔系個個男人都甘有勇氣

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-10 08:52 AM 發表
核心區三個地標被破壞之後,有人開始驚了,三巷島富豪係自己私人教堂叫阿爺將過去三個月 d 野抹曬去,哈哈,阿爺成日講,幾時開始,你話事,幾時結束,幾時到你出聲 ...
哈哈!林太又出來講兩句,甴曱又無得休息喇

引用:
原帖由 喪班馬 於 2019-9-10 10:27 AM 發表

哈哈!林太又出來講兩句,甴曱又無得休息喇
請問林太講左啲咩呀?返緊工睇唔到

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]