• 瀏覽: 1,182,198
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 Chilie 於 2019-9-9 07:03 PM 發表

我圍內幾個朋友,並不是唔想嫁,而是的確要睇天意。
我有個舊同學,直頭係班花級,性格開朗。同個男同學拍咗幾年,就識咗另一個女仔;到第二個拍到屋企人都當個男嘅係自己人,只欠去簽紙,點知個男嘅去咗大陸做嘢之後,咁就不了了之⋯⋯。
另一個都係唔差,腿長又白淨,無奈同個男同學拍咗差不多2年,個男仔突然發現個腦生瘤,20歲都冇咁就走咗 之後同另一男仔一齊冇耐,被發現同舊女友餘情 ...
緣呢D真系好難講,不過起碼都唔系結婚後先發現有問題,算係好彩

引用:
原帖由 武德鼎 於 2019-9-9 05:48 PM 發表
家陣到鴻福堂冇得賺人仔了
佢真係炒咗個勇敢女員工嗎?

引用:
原帖由 大嶼山貓奴 於 2019-9-9 18:19 發表

伊朗人其實有很多途徑知道外界嘅事,只要VPN就可以,我响伊朗都係照上FB, IG, 香討。
佢地對於外界都有一定認知,眼見都好多人用iPhone,當然honor, oppo,小米更加多,有次同個什葉派教士傾計,尾聲時佢仲响袍入面攞咗部ipad出黎同我影相(情境有啲似古裝片啲人响衫袖入面攞碇銀出嚟😂)。
基本上伊朗街上嘅車多數老過我,新車全部都係中國牌子,大貨車主要係中國重汽出品,德克蘭較後期 ...
原來係咁。能夠多走出去增廣見聞真係好!
講起A300,伊朗比人戲稱為活動博物館一D都無錯,就連世上唯一一批重服緊役嘅F-14都喺伊朗……佢地本來好想換走呢D老爺飛機(Su-30SM可能係取代F-14嘅首選),可惜困於長期被制裁(最近一次軍貿制裁就有中國份,可見連中國都唔希望伊朗一夜之間變得太強),佢地唯有用呢D老爺飛機繼續死撐落去……

引用:
原帖由 faihoi07 於 2019-9-9 07:28 PM 發表

緣呢D真系好難講,不過起碼都唔系結婚後先發現有問題,算係好彩
咁又係,起碼曾經擁有就好

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-9-7 04:32 PM 發表
睇你果位朋友群的分析,基本上又係扮中立但實際係支爆理論支持者的分析
睇完第一點,根本上成篇分析都唔駛睇
當無睇過就算
該朋友在財經好有學識又長期玩股市獲利, 就因為咁眼光大部份只放在股市, 忘記實業生產重要性, 再加上崇美仇中, 跟侵侵同路, 股市升降就係重點, 亦認為香港對中國好重要.....每次討論中美之爭, 國家發展, 大家都會針鋒相對, 唯一講金股, 小弟捱打, 特在此向各位高手賜教.....

引用:
原帖由 Chilie 於 2019-9-9 07:28 PM 發表

佢真係炒咗個勇敢女員工嗎?
老老實實
個女員工係應該炒嘅
佢喺工作時間穿著制服公開發表政治言論
令公司可能受到和員工政治立場相反的人攻擊
如果我哋認為工作時發表港獨言論嘅機師空姐抵炒
我哋亦唔應該有雙重標準但公司發表的聲明亦盡顯黃絲港毒立場
被國內人民抵制絕對抵撚死
你當我各打五十大板扮撚哂嘢好了

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-9-9 07:24 PM 發表

牛兄,最近個個都奇怪你咁少出現喎
局勢有變,有啲嘢可以寫下,吹下

講多少少暴動嘢。

暴動只打爛“地鐵站”,並不破壞“地鐵列車運作”,咁就保證鐵路運輸可繼續運作!封站,唔係停地鐵,呢個站坐唔到,下個站就冇問題!呢個出口封咗,第二個出口冇堵塞!最明顯例子,暴徒曾經衝入地鐵控制室,連控制地鐵運作系統都唔打爛,咁代表咗啲咩呢?

結果,星期一至五日頭大家工照返,暴徒只揀夜晚及休息日搞事,咁就保證咗香港經濟最基本嘅循環!

另一奇景,就係警察對付暴徒,趕走就算,全冇諗過改變戰略!

呢啲,唔通就係香港點解做唔到“止暴制亂”嘅原因所在???

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-9-9 06:50 PM 發表

若你2034年仲可以去伊朗,家陣都唔算老。

何解要咁耐?第三次世界大戰在伊朗開打?
2034都定哂大局,而且阿B都大啦,到時出去行下,其實一向都有好奇心,見識下吖嘛。波斯女幾正

引用:
原帖由 wsp 於 2019-9-9 07:41 PM 發表

老老實實
個女員工係應該炒嘅
令公司可能受到和員工政治立場相反的人攻擊
如果我哋認為工作時發表港獨言論嘅機師空姐抵炒
我哋亦唔應該有雙重標準但公司發表的聲明亦盡顯黃絲港毒立場
你當我各打五十大板扮撚哂嘢好了 ...
問題係著住公司制服公開向外界講

有一次好好笑
有個同事同老細鬧交
佢喺會議室交叉老細
佢話:除咗我哋都係藍絲之外
我完全無法贊同你嘅任何做法
喺會議室裏面佢哋攞政治立場嚟講
自己承擔後果
但公開講令公司受公眾壓力
絕對有問題

引用:
原帖由 wsp 於 2019-9-9 07:41 PM 發表

老老實實
個女員工係應該炒嘅
令公司可能受到和員工政治立場相反的 人攻擊
但公司發表的聲明亦盡顯黃絲港毒立場
你當我各打五十大板扮撚哂嘢好了 ...
在公當時確係唔應該叫,但在私,忍咗啲曱甴咁耐,又有警員喺身邊咁安全,我估我都會忍唔住為警方打氣!不過如果公司係黃底,咁佢一定屎緊。
當然我唔會反對你嘅評論,始終每年事情各人有各人睇法。

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-9-9 19:42 發表

局勢有變,有啲嘢可以寫下,吹下

講多少少暴動嘢。

暴動只打爛“地鐵站”,並不破壞“地鐵列車運作”,咁就保證鐵路運輸可繼續運作!封站,唔係停地鐵,呢個站坐唔到,下個站就冇問題!呢個出口封咗,第二個出口冇堵塞!最明顯例子,暴徒曾經衝入地鐵控制室,連控制地鐵運作系統都唔打爛,咁代表咗啲咩呢?

結果 ...
咁又吹你唔漲

玩咗三個月熱身賽,根本雙方從未真正埋牙肉搏,所以每次對物都係破壞有限,對人亦只傷不死。

引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-9 06:58 PM 發表

牛兄再現!!! 視野縱深, 拜服!!!
可以留意呢次阿美上市嘅“規模”。

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-9 03:36 PM 發表

TKS... 請問有無LINK ?
我都係係FB一個Group裡面見人share出來的

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-9 19:45 發表

2034都定哂大局,而且阿B都大啦,到時出去行下,其實一向都有好奇心,見識下吖嘛。波斯女幾正
舉家移民過去囉,一夫多妻制

美元、美債、黃金大師講得多,對英國央行提倡加密貨幣點睇?

有片睇 ! 假記者收錢仲要關鄭蟲泰事 !

https://www.youtube.com/watch?v=e9TCOttOY-0

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]