• 瀏覽: 1,182,223
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
真系特登搵無腦既人群出嚟,勝在人夠多易洗腦,蟑螂攻勢。

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-9-8 11:38 PM 發表

梁振英改革開放之後就入大陸,誠心誠意教授當年乜七都唔的大陸幹部。80年代新華社員工早就話我知;香港首任特首叫梁振英,香港青年才俊。果時香港仲未有人識梁。回歸時梁拒絕做特首,寧願做後面果個“黨書記”。只不過睇到曾蔭權要安排深黃的曾俊華繼任,才挺身而出,披甲上馬…… ...
我都覺得奇怪,個醉酒佬就系參選前期籌錢又籌得咁快,好似一早計劃好推佢上位咁

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-9-8 11:38 PM 發表

梁振英改革開放之後就入大陸,誠心誠意教授當年乜七都唔的大陸幹部。80年代新華社員工早就話我知;香港首任特首叫梁振英,香港青年才俊。果時香港仲未有人識梁。回歸時梁拒絕做特首,寧願做後面果個“黨書記”。只不過睇到曾蔭權要安排深黃的曾俊華繼任,才挺身而出,披甲上馬…… ...
同cy爭既唔係唐唐咩?

?
引用:

曾俊華 ?? 唔係應是唐唐 嗎

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2019-9-8 11:49 PM 發表

同cy爭既唔係唐唐咩?
係囉 .. 我都係咁問

引用:
原帖由 csso 於 2019-9-8 10:41 PM 發表

?/!

屋企人淨系上大陸按摩,同埋用現金人民幣,除此之外咩都吾知。我當年細細個一條友上大陸都好驚死,之後出親去都會約埋朋友口岸會合一齊行,咁樣會安心好多,直到一兩次就習慣了。需雖然屋企羅湖都有兩套房,系以前拆遷街市時,政府賠兩間屋代替。但家人人口眾多,隨咗負責收租果個,幾乎冇人返大陸住過,去渡假吾算。果兩間已知肯定吾夠住(嫁吾出的太多了),而家頭痛緊買邊度,一齊去睇緊,其中一個兄弟姊妹竟然同最大果個講,就算死都要死埋一齊(聽到滴汗)。所以要謹慎考慮,例如買公寓房定住宅呢?因為連個水費表都有平有貴。地區好重要,之前未睇大師帖,我就睇中橫琴了,唸住一年內搵到心水都吾急。而家,唉!要走入D,所以之前睇中就不能再考慮,夠住反而系重點。國內買樓,各處鄉村各處例,吾單指要好長氣問Agent,仲要一路睇一路識下朋友仔,即場問下買樓經驗,第時又要買社保等等細節。我雖然吾叻,但陪住屋企人佢哋覺得安心D,起碼我煲東瓜算最好。

人民幣照睇,九月吾會大跌,幅度窄D,最終都會睇住痕趾走勢決定。如果九月人仔靜翻少少,估計十月會再衝一浸。到時再考慮人仔個價去買嘢。

【文/觀察者網 徐乾昂】

下周二(9月10日),兩名香港商界女強人——美心集團創始人伍沾德長女伍淑清以及香港各界婦女聯合協進會主席何超琼,將亮相聯合國人權理事會,就近期的“亂港風波”發表演講。

真係要支持下美心

終於儲夠分留言啦,我由6月無意中睇到再一路追。

好感慨,我同丈夫係少數反黃既80後,由6月開始我只淨番幾個警察朋友,大家一路互相支持。

亦見到一班熟悉既親人和好朋友仇警仇政府到可以是非不分到,好似入左邪教,令我好心寒同痛心。

我和丈夫努力甘打拼,終於早幾年儲夠錢上車和生小朋友,諗住終於可以過安穩日子既時候,香港又發生甘既事....令我地好難過...同迷失

幸好有依個post支撐, 我地相信馬師兄,未日大師同moon師姐所言,香港會有一段好長難捱的日子。希望大家可以早作準備,我深信上天把一道門關上,就有另一道門為大家打開。

祝大家安康!

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-9-8 11:40 PM 發表

睇緊新聞報道,真系睇到火卵滾!
神兄,禁唔住把火就睇小d啦!我唔睇好耐啦!尤其是直播真係怕爆血管!係呢到睇吓大家嘅討論算啦!重有排捱呀!

引用:
原帖由 hanE 於 2019-9-9 01:33 發表

神兄,禁唔住把火就睇小d啦!我唔睇好耐啦!尤其是直播真係怕爆血管!係呢到睇吓大家嘅討論算啦!重有排捱呀!
🙏🙏

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2019-9-8 23:49 發表

同cy爭既唔係唐唐咩?
系!我搞錯了,謝謝指正。林鄭先正系阻曾俊華。

已更正!🙏🙏🙏

今日一早又有一班學生係大圍火車站大叫光復香港,保衛香港!我問點樣光復呢?用乜嘢去光復?點保衞呢?乜都比人打鳩爛晒?無人回答到!

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-9 00:06 發表

?/!

屋企人淨系上大陸按摩,同埋用現金人民幣,除此之外咩都吾知。我當年細細個一條友上大陸都好驚死,之後出親去都會約埋朋友口岸會合一齊行,咁樣會安心好多,直到一兩次就習慣了。需雖然屋企羅湖都有兩套房,系以前拆遷街市時,政府賠兩間屋代替。但家人人口眾多,隨咗負責收租果個,幾乎冇人返大陸住過,去渡假吾算。果兩間已知肯定吾夠住(嫁吾出的太多了),而家頭痛緊買邊度,一齊去睇緊,其中一個兄弟姊妹竟然 ...
未嫁可考慮北仔。最低限度年輕身體好。至于人的好壞;我覺得好通常好壞是互動的。夫妻之道是最難的藝術。

引用:
原帖由 都唔知叫乜好 於 2019-9-9 08:14 AM 發表
今日一早又有一班學生係大圍火車站大叫光復香港,保衛香港!我問點樣光復呢?用乜嘢去光復?點保衞呢?乜都比人打鳩爛晒?無人回答到!

元朗都有🤦🏻‍♀️正白癡!

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-9-8 10:51 PM 發表

我睇佢地冇咁複雜;

1, 潮流興。
2, 威!好溝女。
3, 有錢收。
4, 好玩過打wargame.
5, 反叛心態。
被洗腦地濫用了愛心,大愛,包容。