• 瀏覽: 711,505
  • 回覆: 7,531
  • 追帖: 273
+537
報告!大埔好平靜,

引用:
原帖由 艾萊尤利斯 於 2019-9-8 10:47 PM 發表
我感覺班曱甴將會錯手殺錯人.....
港鐵1名職員受傷送院 中環站明早能否重開未定

港鐵晚上發稿,嚴厲譴責激進示威者今日(8日)在多個車站惡意破壞,甚至於中環站出入口蓄意縱火,並指一名港鐵員工在中環站J出入口(近昃臣道)執行車站職務時遭示威者投擲的硬物擊中擦傷,已由同事陪同往醫院治理。

對於示威者的行為威脅到乘客及港鐵員工的安全,令同事受傷,港鐵表示強烈憤慨,並強調絕不容忍此等暴力行 ...
除咗講恭喜都唔知講乜好
聽朝如果中環站開唔到唔知點返工

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2019-9-8 08:17 PM 發表

以為佢係靈體~
怨氣好重, 揾人做心超渡下佢啦

引用:
原帖由 _JoN_ 於 2019-9-8 10:13 PM 發表
姓歐陽嘅做左主席港鐵衰咁耐 好心辭職啦
佢係黃絲嚟㗎

西環石塘咀呢幾晚都狂叫

引用:
原帖由 藍色小魚 於 2019-9-8 10:45 PM 發表

你講得岩,以為一切都係應得
就係因為香港係福地無天災人禍
所以有好多人不論係有知識定無知識都覺得權利福利要攞盡,義務承擔咪預佢
就算中央一直拖住唔出手我而家都覺得係岩,因為真係……唔抵幫
點都好,我地大家要加油,真係唔想輸俾班人渣 ...
雖然聽落好唔開心,但的確講出了事實。

廢青暴徒 唔識串Democracy 

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2019-9-8 10:52 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=Jq7KVO2HJZA
最佳暴徒女演員
扮晒野

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2019-9-8 09:48 PM 發表
只投建制大派
其他不會投
咁就冇錯
真係要小心曱甴扮素人

x2

引用:
原帖由 都沒有 於 2019-9-8 08:28 PM 發表

為咗下一代更加好,教協無理由反對
教聯要出來取替教協啦

剛看新聞,又有壓力兒童童出現,又拿班小朋友出來攪,點解D家長咁支持.

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2019-9-8 09:15 PM 發表
對於警方被指濫捕,謝偉俊認為警方仍克制,不會在未受挑釁下打人,但認同不排除有個別警員的行為過了火位,他又指,如在西方國家,警方會開真槍殺人。不過,方仲賢隨即提到自己兩度被捕,反問「係咪警察覺得你可疑、睇你唔順眼就可以拉呢?」謝偉俊則回應指,方被捕是罪有應得,方又反駁「我食消夜行過咋喎,仲要食胡椒噴霧,咁係咪無差別攻擊呀!」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ...
通常d犯左法既人被捉到時都會話自己路過,係唔係真犯法,查左咪知囉。

又有暴徒, 請各位廣傳, 記得通知12339及803

引用:
原帖由 RogerVsPete 於 2019-9-8 10:53 PM 發表

佢係黃絲嚟㗎
我建議在X登鼓動班人叫歐陽生下台. (黃人不幫黃人, 還要叫警察入地鐵站? 鬥死佢, 幾好睇.)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]