• 瀏覽: 1,182,579
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
林鄭約晒成班人,唔會真係跪低撤回下?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-4 02:30 PM 發表
睇來係真

Hong Kong leader Carrie Lam to announce formal withdrawal of the extradition bill, meeting at least one key demand of protesters
https://www.scmp.com/news/hong-k ... e-formal-withdrawal

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-4 02:30 PM 發表
我見個市爆升,但連金價都回落?香港呢單嘢影響金價?反應是否過份咗呢,而且撤回可能短期內令暴亂更亂🤔

引用:
原帖由 wsp 於 2019-9-4 12:21 PM 發表

因為而家仲有好多家長和學生對國內大學有偏見
而國內大學係有學位配額俾香港學生嘅
所以只要你肯報
成績唔需要太出色
都有名牌大學俾offer
唔使自己有本事去搵好大學㗎
我老婆有個同事個仔
今年dse只係22分
都得到武漢大學(2019年全國排名:12),中山大學(2019年全國排名:9) 嘅offer
當然
北大,清華,復旦,交大呢啲超一流大學係無咁易 ...
中山大學都好..近香港,文化背景又近,廣州好食既野又多...

引用:
原帖由 uniagon 於 2019-9-4 02:32 PM 發表

睇來係真

Hong Kong leader Carrie Lam to announce formal withdrawal of the extradition bill, meeting at least one key demand of protesters
https://www.scmp.com/news/hong-kong/politics/article/3025641/hon ...
距離四點仲有個半鈡,見完班友,肯定又有人講粗口,講完之後當然見記者,正式宣布,宣布乜,我唔知,我當係撤回。好,我先做事前軍師,寫下點解同埋跟住點玩。嗱,我無內幕,講錯我唔負責。因我係街度,為宜篇野坐入間餐廳,所以,我唔轉灣,用 point form 直講。
撤的理由 :
表面 :政府善意;
真正 :強烈捧殺
原因 :曱甴暴亂,無以為計,沒有新動力,會自然死亡。

效果 :
1. 曱甴曠奮,如無意外,今晚就會有大型衝擊;
2. 分化賣國賊(泛民,和理非,勇武);
3. 警隊士氣受挫;
4. 林鄭政府軟弱更表面化,香港政府無能化;

結果 :
1. 新五項,缺一不可;
2. 暴徒將有大量新力軍加入;
3. 恐怖主義包括放炸彈,謀殺,標心會發生;
4. 所有建制及支持政府隊伍全面退縮,包括本帖帖友;
5. 警隊極度全面捱打;
6. 無野好講了,我宜加立即回家,將我 d 糧草加多一星期……

最後,我希望我錯,希望係實行緊急法,希望係武警進駐…雖然經濟唔好,至少安全,但……我更信末日大師、moon 姐同我的分析……
唉!又係果句 :是福不是禍,是禍躱不過!

大家自求多福!!!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-4 03:08 PM 發表

距離四點仲有個半鈡,見完班友,肯定又有人講粗口,講完之後當然見記者,正式宣布,宣布乜,我唔知,我當係撤回。好,我先做事前軍師,寫下點解同埋咁住點玩。嗱,我無內幕,講錯我唔負責。因我係街度,為宜篇野坐入間粲廳,所以,我唔轉灣,用 point form 直講。
撤的理由 :

效果 :
1. 曱甴曠奮, ...
希望你講唔中,
如果係就好失望,
甴曱都未收手就跪?

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-4 03:08 PM 發表

距離四點仲有個半鈡,見完班友,肯定又有人講粗口,講完之後當然見記者,正式宣布,宣布乜,我唔知,我當係撤回。好,我先做事前軍師,寫下點解同埋咁住點玩。嗱,我無內幕,講錯我唔負責。因我係街度,為宜篇野坐入間粲廳,所以,我唔轉灣,用 point form 直講。
撤的理由 :

效果 :
加糧草收到

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-4 02:01 PM 發表

放心,工總會有,只係得唔得到老闆重用,有無發展機會姐。
而如果佢個人係正向,相信唔需要擔心。
香港一樣有親中公司,一樣要請人做野,唔洗灰心既。 ...
好睇個人

引用:

撤的理由 :

效果 :
一定要一跪再跪,如果唔係咁做,反對派點勇往直前呢?
高人見對家冇乜好計策,咪交個靚助攻,睇吓對家入吾入袋呢?🙄 

大棒殺出現,高人果然係黑化😈

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-4 02:29 PM 發表

根據回歸午夜立法,任何有王字眼既法律,應該理解為中華人民共和國

即是話條條例繼續有效
五十年不變 中華人民共和國 代替英女蝗 啱啱好

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-4 03:20 PM 發表

大棒殺出現,高人果然係黑化😈 ...
夠亂先可以平亂

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-4 03:20 PM 發表

大棒殺出現,高人果然係黑化😈 ...
依樣真,黃絲group連登不斷話五大訴求,缺一不可,依家先撤回有咩用,應該會繼續亂落去,儲糧最實際!

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-4 01:42 PM 發表

唔想睇
乜九學校黎,即系成間學校支持港獨?個校長同班教書的系未代表要搞革命,可以告假顛覆國家罪?
四九年果陣 有D大陸仔加入國民黨

引用:

距離四點仲有個半鈡,見完班友,肯定又有人講粗口,講完之後當然見記者,正式宣布,宣布乜,我唔知,我當係撤回。好,我先做事前軍師,寫下點解同埋跟住點玩。嗱,我無內幕,講錯我唔負責。因我係街度,為宜篇野坐入間餐廳,所以,我唔轉灣,用 point form 直講。
撤的理由 :

效果 :
我啱見到消息咁諗:
如撤回,不如順便答應其他要求。唔答都預計唔會放過政府。
同肥侵講要人道處理有關?阿爺跪低?定有後着?
其實係宣佈緊急法?

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-9-4 03:24 PM 發表

依樣真,黃絲group連登不斷話五大訴求,缺一不可,依家先撤回有咩用,應該會繼續亂落去,儲糧最實際!
都未夠4:00 ,田25已經見記者,話撤回唔夠,又要求成立獨立調查,唔使咁快麻😂😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]