• 瀏覽: 1,182,186
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 big8886 於 2019-9-1 23:41 發表

其實近啲十年八年上車嘅人, 係冇諗過嗰個息口係可以上到十厘以上, 如果息口係上到十厘以上呢個樓市係一定會崩潰
暫時我諗到兩個可能性會導致利息扯得咁勁,一個係急性,一個係慢性。

急性係聯匯被衝散,慢性係老美印銀紙後期的後遺症。

真係的話無眼睇。

引用:
原帖由 unreal 於 2019-9-1 10:57 PM 發表
跳蚤轉用了微博,馬兄可能未趕及知道,
我代為轉載。

———————

腐國幾十個城市爆發上街溜達運動,抵制硬脫!(出來混的誰的屁股還沒點那啥不是嗎?看你再嘚瑟!跳蚤在前面已經說過,守好自己的一畝三分地,別弄事!你們偏不聽,現在好了,報應來得如此之快,別急!後面還有更多美麗的風景線,強調一點:關我屁事!)昨天那個 ...
師兄跳蚤係微博用咩名?
我想關注

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-1 23:43 發表

真係加咁多唔知點算
到時等被收樓或等人打救

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-9-1 11:50 PM 發表

到時等被收樓或等人打救
或者都時我手頭既硬野同人仔升到可以還晒按揭
但我會諗到時係用來還按揭定賣左層樓好算

引用:
原帖由 29boys 於 2019-9-1 23:50 發表

師兄跳蚤係微博用咩名?
我想關注
https://weibo.com/u/7295110250

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-9-1 21:02 發表

我平時唔會克意去知咩公司或商鋪係黃定藍,有需要就去幫襯,除非佢高調表態,或者我唔小心見到有人share相關訊息而得知。
但小心有啲訊息,可能係x登屈人撐佢哋,所以要小心求證。 ...
自己除非急住用,或者得佢先有得賣,否則如非必要都不會幫襯黃色企業

引用:
原帖由 都唔知叫乜好 於 2019-9-1 21:13 發表

掉晒佢喇
又唔好,浪費食物
既然俾左錢買,不吃白不吃

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-1 08:58 PM 發表

大榮華的ok嗎?
我只幫襯過佢間酒樓,未試過佢啲餅
唔知你信唔信, 全香港最好嘅係大同。
大榮華ok, 但大同質素最高。

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-9-1 16:19 發表
香港人示威舉英國旗,英國人示威舉中國旗,有趣
忽發奇想,希望睇見老美示威者反政府時高舉中國五星紅旗。

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-1 07:46 PM 發表

TKS C兄... 想問多一下... 是咪間間都會有保險箱? 佢幾錢左右一個?
唔係間間有
同銀行唔同地段都唔同價錢
細嘅一千樓下

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-9-1 11:56 PM 發表

https://weibo.com/u/7295110250
Thx

引用:
原帖由 my77 於 2019-9-1 05:12 PM 發表

其實太大個都冇用,一個細箱裝滿已經重到拎唔起。
有D銀行可以話唔要裏面個箱
不過記得叫佢註明
另有D大箱無內箱只有層板

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-2 12:19 AM 發表

唔知你信唔信, 全香港最好嘅係大同。
大榮華ok, 但大同質素最高。
有冇食過大同嘅波羅包?不過都差咗d啦,以前好好食㗎。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-1 10:06 PM 發表

無乜人知 8x 係 1x%,當年錦綉花園的買樓優惠係發展商俾 3 年 10.5% 供樓利息優惠。
有個發展商重免息
首期40%
其餘60%分五年還每月1%

引用:
原帖由 hanE 於 2019-9-2 12:34 AM 發表

有冇食過大同嘅波羅包?不過都差咗d啦,以前好好食㗎。
佢個老婆餅就唔使講(我從來至憎食老婆餅嘅人,都覺得佢好食)
佢嗰個蓮蓉皮蛋酥(大Size嗰個整隻皮蛋), 堪稱一絕,我嘅至愛! 之前手痕買咗佢個雞仔餅都唔差。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]