• 瀏覽: 1,181,620
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 Gabbe 於 2019-8-29 04:00 PM 發表

福建、培橋和香島
連傳統左校培正都係黃
悲哀

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-8-29 03:51 PM 發表

但班CDR會俾佢害死
我睇親佢嘅文字都覺得佢講咗好多「point」, 但又唔知點解唔入腦,佢呢種表達方法好似曾經喺某啲地方見過,俾我嘅感受係唔舒服,我好似俾人遊說緊,我冇知識質疑佢嘅論點,唯有靠感覺。

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-8-29 04:13 PM 發表

我睇親佢嘅文字都覺得佢講咗好多「point」, 但又唔知點解唔入腦,佢呢種表達方法好似曾經喺某啲地方見過,俾我嘅感受係唔舒服,我好似俾人遊說緊,我冇知識質疑佢嘅論點,唯有靠感覺。 ...
軟實力?

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2019-8-29 04:15 PM 發表

軟實力?
可能係傳銷🤭

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-29 02:48 PM 發表

佢有無俾人打,我無感,最近能夠叫我真正唔開心的事就係香港教會。無論天主教基督教信義宗路得宗救恩派或靈恩派,全部跟從左宜個人妖,跟從者還有一群德高望重的教會領袖,真係香港教會成魔之路。自己宜家係相信有神,已經唔係 church goer 好耐,亦接受唔同宗教思想同神的觀念,但個人都算係系教會長大,今次叫我徹底地同香港邪教斷絕關係,但真係有 d 唔開心。 ...
我都不再返,但有網上收看權能時間。

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-8-29 04:13 PM 發表

我睇親佢嘅文字都覺得佢講咗好多「point」, 但又唔知點解唔入腦,佢呢種表達方法好似曾經喺某啲地方見過,俾我嘅感受係唔舒服,我好似俾人遊說緊,我冇知識質疑佢嘅論點,唯有靠感覺。 ...
因為佢根本冇framework
只係得啲points喺度堆砌 

我哋基本上對整件事先有一個assumption
然後將啱用嘅points塞入個framework裏面
砌返個故事出嚟
(班曱甴points一樣有好多points
佢地嘅points我地ignore咗
因為完全無法fit in自己個framework)

當然有時根本係自己嘅偏見
令個故事完全砌錯曬

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2019-8-29 04:23 PM 發表

我都不再返,但有網上收看權能時間。
我都成日陪老虎返的,仲係第一大宗派最大果間,我當去佛堂。各自修行吧!

引用:
原帖由 wsp 於 2019-8-29 04:23 PM 發表

因為佢根本冇framework
只係得啲points喺度堆砌 

我哋基本上對整件事先有一個assumption
然後將啱用嘅points塞入個framework裏面
砌返個故事出嚟
(班曱甴points一樣有好多points
佢地嘅points我地ignore咗
因為完全無法fit in自己個framework)

當然有時根本係自己嘅偏見
令個故 ...
哈哈!宜 d 嘛宜家班學生係通識教育所覺既野囉!通識教育,就係俾個工具你,但無靈魂,班友就以為自己好叻,結果就係講就天下無敵。果條友,我第一篇就唔想睇,不過作為 K 君代班,我又無理由下下剝奪大家睇其它帖的權利,所以遲遲未 block 佢。

引用:
原帖由 一生冇求 於 2019-8-29 01:48 PM 發表

馬兄,請問在國內中銀買中銀9999的金條如何?
我正正今朝 check 完又問過內地朋友。決定買 中銀吉祥金。

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-8-29 01:04 PM 發表

老美會繼續減息,佢衰極都仲有息比債主吖嘛。德債就真係冇人咁買嘞。
美債以咁走勢,可能十月底就負利率了,仲講乜利息。如果美債負利率,黃金就會狂升,而新債將無人買(宜家都無乜人買了。)老美應該要開印錢機,無乜可能拖到 2022,宜d係我個人睇法。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-8-29 02:08 PM 發表

Robert Capa:如果你的相片不夠好,那是因為你不夠近。

“If your pictures aren’t good enough, you’re not close enough,” Robert Capa 
不是不夠近
而是不懂作文😂😂😂

附件

IMG_20190825_222314.jpg(88.65 KB)

大家留意下中美新聞,已經去到劍拔弩張的地步!香港變化會好大同好急劇,各自小心。
記住,對乞衣仔要不接觸,不辯論,不表態。見到佢地要當自己時運低,儘量當睇佢唔到。仲有,最重要,不勞氣,真係頂唔順,揾套星爺的戲來看,會好 d。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]