• 瀏覽: 1,181,577
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 三寸天堂 於 2019-8-29 07:44 AM 發表

唔知得唔得呢,打999報警話見到「懷疑」毒品交易喺嗰個位置,等差佬黎查佢身分證。
無謂加重差人工作量,響幅牆下面長期有人做媒討論,所以起碼有十幾人圍住條柱。當然啦,有冷氣嘆梗係好過去放響隧道的流膿牆啦。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-27 09:40 PM 發表
剛剛看旗揚,有位高人說了一句,香港六月有大量越南人到港,係比正常多 42%,95% 過夜。下面是香港旅恊數字。
(資料全在旅遊恊會訪港旅客抄過來)
18/6 6142 19/6 8757 +42.6%
18/5 4419 19/5 4275 +3.3%
18/4 5360 19/4 4712 -12%
18/3 3889 19/3 3827 +1.6%
18/2 4376 19/2 4618 +5 ...
海灣合作地區國家仲多
轉機定係點

引用:
原帖由 kt1223 於 2019-8-29 07:41 AM 發表

下次有機會一定做,嗰位置近三樓上五樓嗰條長電梯。我見過一次後就專登去望下,有時企響條柱後面打機,有一次見到好細個,初中生。我認為係佢地係睇牆因為我行完街一小時後仲企響度打機。 ...
師兄, 影時小心啲, 留意佢有冇同黨, 你一個人會有危險的......小心小心.....

堅定流
唔通weekend真係做大戲?

附件

FCE46729-B006-4183-AB7E-8D50D04F9167.jpeg(181.02 KB)

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-8-28 11:36 PM 發表

我就係鍾意呢類議員,2016第一次投票冇揀錯,如果仲有下次一定投佢😎
我都覺得香港需要何君堯呢類激進建制派

引用:
原帖由 芽菜子 於 2019-8-29 08:32 發表

做野真人見過一次,真係會講道理,唔似白鴿啲人咁橫蠻

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2019-8-29 08:26 AM 發表
堅定流
來自北京消息
九成九Fake News囉

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2019-8-29 08:26 AM 發表
堅定流
看似是為8.31文宣,這2天香討都多了膠帖,尋晚抹黑警察,女警搜身,都被講到強姦一樣,這班和,理,非,陰險,無底線.

近日有聲音提出以《緊急情況規例條例》(《緊急法》)處理反修例引發的亂象,翻查資料,此法例在一九六七年暴動時,曾被前港英殖民地政府引用。不過,自由黨立法會議員鍾國斌昨日警告,若本港引用《緊急法》等多年來未有使用的法例,將難以評估外國社會的反應及影響,有可能會出現撤資,冀政府別輕易以極端手法處理。會計界議員梁繼昌就指,六七暴動與現時情況不同,當年市民默許引用,今天絕大部分市民都反對。

《緊急法》列明,特首會同行政會議在認為屬緊急情況或危害公安情況時,可訂立「任何他認為合乎公眾利益的規例」,包括對刊物及通訊方法等的檢查、管制及壓制;對財產及其使用作出管制、沒收及處置等。

鍾國斌昨出席電台節目時指出,香港是國際金融中心,有很多外國商人投資,政府若使用不為人認識、多年來未有使用的法例,例如是《緊急法》,將難以評估外國社會的反應及影響,甚或出現撤資,重申政府的處理手法要令人心服口服,壓迫方式無法解決問題。

----------

全港政客都係反對派,有無人有guts講點平息暴動(唔係成立有被告無原告的獨立調查委員會呢D廢話)?無。

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-8-28 09:35 PM 發表

師兄,我又係科幻迷。
美國因經濟利益,的確買左好多科技版權但唔流出市場。
記得細個時,已經有人成功研製用水既氣車引擎。
而家科幻美劇,都講過用重水(海水) 可以做到核溶合再生能源。
當人類有一日不用再受制能源,就自然可以各自發展自已興趣所長,科技相信會有重大突破,發展成一級文明/星際文明絕非空談。
到時就可以達到真真正正既共產~! ...
美國要限制新能源取代石油
因為呢個關係到美元霸權
所以唔搞掂美國上面所講既科技就永遠流唔到出市場

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-8-29 08:08 AM 發表

海灣合作地區國家仲多
轉機定係點
我都見到,唔係lS呱😥😥😥

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-8-29 01:02 AM 發表

咁我就覺得你d朋友心理質素唔掂,就好似以前d人窮,屋企人無錢比人蝦,你d朋友不單只唔諒解支持屋企人,仲要掉轉頭幫蝦你屋企人既人,一齊蝦屋企既老豆老母兄弟姐妹???
...
佢哋嘅嗰種有啲對政府恨鐵不成鋼,對政府今次對暴徒及犯民集團嘅軟弱及忍讓感到失望嗰種情緒嘅發洩啫!X2

引用:
原帖由 芽菜子 於 2019-8-29 08:32 AM 發表

有根有據,唔系聲大無準,好like 佢

海外華人非常明白,如果祖國不強大,在外即使不受人欺負,也會受人白眼。

好明顕,阿爺將警隊提升至國家層面,底讚。
但宜個行動亦反影阿爺係 1/10 前唔會做任可野

負傷“光頭警長”劉sir10名香港警員受邀參加十一國慶慶典
2019年08月29日 00:10:30
來源:環球網
https://news.ifeng.com/c/7pW8dv8X4aW
【#10名香港警員將參加十一慶典#】環球時報記者28日從有關管道瞭解到,香港警隊已收到邀請,部分警員將會在十一期間前往北京參加國慶慶典相關活動。其中將包括近日在香港處理暴亂事件中負傷的警員。
據瞭解,此次赴京參加國慶慶典相關活動的警員人數大約為10人,7月30日晚在暴徒圍堵香港葵湧警署時負傷的“光頭警長”劉sir也在其中。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]