• 瀏覽: 1,182,376
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
紙黃金未必係實金,部分係用衍生工具對沖出離模擬黃金走勢。
可能重演當日雷曼迷債事件。

如果對金融制度失信心的話,個人相信實物係唯一選擇。

如果曱甴晚晚十點岀嚟叫 晚晚有社團同班曱甴玩麻鷹捉曱甴 咪好好玩

何寶一向都係我喜歡的高水準金融操作人,佢唔係財演,佢係直接操盤並俾投資建議給會員,所以,佢絕對唔可以講下就算。
佢尋日建議如果金價到 1528 就乜都唔使睇直入,並且佢將佢個人資産黃金量提升至 50%。何寶係百份之一百二十正藍旗,所以,佢 d 野特別啱聽。佢今次講中國點用金融去反擊美國,大家學學野吧!(內容有極多人仔資訊)

https://www.youtube.com/watch?v=-kRFwtomgKM&t=213s
【金融揭秘】 大膽揭露國家機密:中國如何反擊將特朗普玩弄於股掌之中!

引用:
原帖由 真威寶 於 2019-8-27 09:57 AM 發表
如果曱甴晚晚十點岀嚟叫 晚晚有社團同班曱甴玩麻鷹捉曱甴 咪好好玩
我哋可以晚晚大叫我是中國人,頂死佢地把口
或者一起唱國歌都ok

無言🤐

附件

Screenshot_20190827-100819_Facebook.jpg(468.05 KB)

引用:
原帖由 kane1101 於 2019-8-27 08:28 AM 發表

學版上各位大大話齋, 不表態,不爭拗,遠離黑衫。
小朋友扭計唔好理佢,一比反應就有更多小朋友衝出黎。無反應自然散水
非常爭扎,眼見兩位職員完全係比百幾人欺凌,今晚又話再嚟,仲話要上佢地"懷疑"掟樽落嚟嗰個單位...沉默扮睇唔到真係應有之義嗎?

引用:
原帖由 royrac 於 2019-8-27 09:42 AM 發表

馬兄建唔建議買紙金頂住先,如果一時未能買太多實金?
我自己早期對末日大師理論還是半信半疑時,我是買紙黃金,都係恒生,後來我研究有關紙黃金成份和合同,我就放棄了。宜家我還有一些早期買落地,我不停將佢地轉實金,但由於近期自己也增加實金資産比率,所以未能完全轉出。不過,目標都系九月15日前全轉出。
紙黃金系極端程況下,係有頗大的風險,較低的係銀行有權不按金價回購(其實紙黃金的性質系你同莊家對賭),較高的係銀行倒閉你會 total lost。
我地儲金的原因係我地唔信錢,而錢就係銀行的血,錢倒銀行必倒。用羅輯分析,你對錢無信心,你卻將你的財富放系靠錢而存在的銀行,仲要同人對賭……咁……係唔係覺得自己思覺失調呢????

引用:
原帖由 zzzdd 於 2019-8-27 10:12 AM 發表

非常爭扎,眼見兩位職員完全係比百幾人欺凌,今晚又話再嚟,仲話要上佢地"懷疑"掟樽落嚟嗰個單位...沉默扮睇唔到真係應有之義嗎?
你不如佢地真係再黎時報警,但落樓幫手話係你報警,以免警察連門都入唔到,當然最好有真鄰居幫手撐下埸,祝安康

宜篇野今朝太快手,貼左去大叔度,宜家擺返尼宜度

引用:
原帖由 zzzdd 於 2019-8-27 10:12 發表

我想講掉玻璃樽果個就係比反應佢地,如果無掉玻璃樽,佢地最多就叫十幾分鐘返入屋飲水瞓覺,依家有咁好理由佢地仲唔衝出黎扮正義?

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-8-27 10:11 AM 發表
無言🤐
科大有個國家重點實驗室O既夥伴實驗室,
可能要快啲摺咗佢
否則,話唔定會畀人佔領

引用:
原帖由 Postman65 於 2019-8-27 10:02 AM 發表

或者一起唱國歌都ok
我尋晚大叫
無恥暴徒
還我安寜
居然有人拍手

引用:
原帖由 Postman65 於 2019-8-27 10:02 AM 發表

或者一起唱國歌都ok
點解要戾鬥戾?帶個耳塞即可安眠,簡單又快捷
支持佢地慢慢嗌,嗌天光

我而加向中銀,中銀個職員話只有99金,無9999金(佢話要等客放先會有),噢... 咁買唔買好呢?

引用:
原帖由 wsp 於 2019-8-27 08:05 AM 發表
警察員佐級協會的聲明:
"促請警隊管理層立即重新檢視現時以驅散為主的行動策略及武力使用方式"

這個聲明推翻了幾個熱貼的假設
政府和警方高層根本無意阻止暴動蔓延 
只想驅散人群交差
根本是逼中央出手
中央一早看到苗頭並沒有中計 
在這班廢官的管理之下
香港人只能自求多福
利用中央開放給港人的逃生門
自己在大灣區揾定退路 ...
最惡嘅鬼

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]