• 瀏覽: 1,182,339
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 神..六 於 2019-8-26 06:22 PM 發表

你張圖正好說明銀行部份結構......

其實成間銀行係個大鐵箱,包括櫃位都係鐵板包裹......

銀行整個空間非營業時間應該有多重防盜裝置,比如熱感&動感,警鐘亦直駁警署........

理論上關門後有隻曱甴行過都應該識晌警報..... ...
其實擔心爆箱不如擔心真係亂既時候點去銀行攞金😂

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-8-26 07:06 PM 發表

可能日韓大龍鳳扮反枱,落閘放狗?拆開佢哋先再講啦!
...X 2

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-26 06:58 PM 發表
香港問題,阿爺好明顕好清楚,其中一個問題係有外國人身份的官,看看跳蚤怎看阿爺會點處理這個問題!
跳蚤2019-08-26 17:09:02
崗人治崗,打倒亂崗“四人幫”,多好的口號啊!都不用自己去編口號了,想想跳蚤都有點小激動,以崗人治崗的基本原則,揪出那些一切有外國國籍和持有二等公民證的管理者,拉上大街,掛上破鞋,(慢!蚤!是不是用錯詞了,掛破鞋是個什麼鬼?那不是生活 ...
等到頸都長
掛破鞋...即是咩意思....

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-8-26 08:51 PM 發表

好似馬兄定大師講比戰亂更亂(大概意思)😳😳😳

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-8-26 08:51 PM 發表

每場戰爭,有2個地方最危險,第1是銀行有金庫的,第2是食品加工場.

幾兩保命金,勢色有不對就要放在身.

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-26 09:06 PM 發表

等到頸都長

沒記錯的話是黑5類,地主.富農,反革命份子,壞份子,右派,有時候又會是一些女性出賣身體謀取利益都會掛破鞋.

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-8-26 20:26 發表

原本無搬屋嘅意圖,但好明顯有搬屋嘅象,萬試萬靈,仲睇到左鄰右里關係唔錯添。
我抵諗啲,幫你手搬........................金

引用:
原帖由 12彩虹站 於 2019-8-26 01:36 PM 發表

上海商業旺角分行有,職員說有小量,要快!
我剛剛租了,$700 一年
thx師兄問下先

引用:

醒!所以呢,保險箱鎖匙要貼身攜帶。一有乜事就衝去搬箱。

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-26 09:06 PM 發表

等到頸都長
未解放前,京城花街柳巷以掛鏽花鞋於門,方便色途老馬.
繡花鞋日久破爛成為破鞋,引伸為不正當女子.
文革時批鬥,有將破鞋掛於婦女頸上作為羞辱,有時不倫男女各被掛上一隻.

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-8-26 09:21 PM 發表

我抵諗啲,幫你手搬........................金
我都諗緊個搬屋程序,就係唔想比人知屋企有夾萬。預先用布加紙盒包好個夾萬,搵個倉庫暫時收藏,搬好哂所有野,最後搬返個夾萬返新居附近,自己再用手推車推返屋企。

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2019-8-26 09:33 PM 發表

文革時批鬥,有將破鞋掛於婦女頸上作為羞辱,有時不倫男女各被掛上一隻. ...
勁,果然係人肉百科全書!

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2019-8-26 09:19 PM 發表

沒記錯的話是黑5類,地主.富農,反革命份子,壞份子,右派,有時候又會是一些女性出賣身體謀取利益都會掛破鞋. ...
引用:
原帖由 SilverHaze 於 2019-8-26 09:33 PM 發表

文革時批鬥,有將破鞋掛於婦女頸上作為羞辱,有時不倫男女各被掛上一隻. ...
...原來如此
TKS all ....

引用:
原帖由 科姐 於 2019-8-26 09:13 PM 發表

好似馬兄定大師講比戰亂更亂(大概意思)😳😳😳
只要經濟一差,窮人會搵出氣袋,香港呢個社會最好恰係邊個? 係政府!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]