• 瀏覽: 1,182,584
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 u蘇眉u 於 2019-8-24 03:29 PM 發表
居美朋友講,美國經濟好好,各方面都有蓬勃跡象唔似不堪一擊嘅狀態。
你朋友做盛行,住邊度

引用:
原帖由 Chilie 於 2019-8-25 10:02 AM 發表

師姐,我都係咁樣架喎。。。
我仲慘,細眼扁鼻,加上又肥又矮,大肚腩,甩頭髮😭

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-8-25 12:27 AM 發表

請教馬兄,沈大師講了什麽呢?大概講俾我知可以嗎?
節目講咗四叔賣走好多農地,地產同樓價後市唔樂觀,不過佢不嬲都話樓價要跌好耐。

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-8-25 12:50 AM 發表

但願係咁……

咁啱今晚屋企停電,就借今晚呢個機會體驗一下將來嘅不便啦……
師兄咪咁悲觀啦,我都係住緊公屋,而且同一位高齡但身體尚算健壯嘅老媽同住。
或者你有時間的話可去下大陸走走,有機會就開口同人傾下計,或者能夠識倒啲人,會有一條路都未定。有時機會要試試主動創做下,得唔得都叫試過嘛,共勉之

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2019-8-25 10:15 AM 發表

我仲慘,細眼扁鼻,加上又肥又矮,大肚腩,甩頭髮😭
即是咁。。。如果再加上係黃嘅,咪會成果小小兵咁?咪好鬼死可愛囉

引用:
原帖由 u蘇眉u 於 2019-8-24 03:29 PM 發表
居美朋友講,美國經濟好好,各方面都有蓬勃跡象唔似不堪一擊嘅狀態。
我唔居美國都未去過,不過我親眼見到大陸一,二線城市既人生活好好,家家戶戶都有車,又有地鐵同citysuper咁既超市,海港城咁既mall. 我親身去過無廁所既鄉村到依家全部變成兩三層高既村屋,仲要大部分村民至少有架車或一部電單車。放假就渣車去隔離鎮飲飲食食,生活悠閒。

引用:
原帖由 Twinkle1233 於 2019-8-25 10:08 AM 發表

後果自負!條路自己揀,仆街唔好喊!
佢地覺得為所欲為就係民主,直頭影衰晒d民主。佢地明白咩叫民主咩?

香港人成日覺得有樓就好巴閉,冀盼今鋪可以上車或買多層。痴線,如果深圳真係可以取代香港,香港完全玩完啦,到時工都唔知有無,仲諗住買樓。可悲,香港人就係短視,心目中只係炒,炒樓炒股票,點會有進步? ...
一直唔明班傻仔諗咩野?爭咩野?
阿爺低頭俾港人真普選? 何俊仁選上特首? 香港從此天下太平,港人過住幸福快樂日子
唔得喎, 特首任命權在中央,除非中央肯連任命權都放棄,真普選出黎就一定要任命
可唔可能?
假設都如願,阿爺跪低,放棄任命權等同俾香港獨立
泛民班7頭有本事搞好香港?
係喎,又有樣野係佢地發明叫"認受性"
反正民主選出黎,有民主做衰做爛做乞兒都心甘命抵

新人報到 ! 睇左天南地北兩個幾星期終於夠分發言啦!😁

引用:
原帖由 Chilie 於 2019-8-25 10:26 AM 發表

即是咁。。。如果再加上係黃嘅,咪會成果小小兵咁?咪好鬼死可愛囉
Wa kakaka.....minions 的確幾可愛.

我係支持警察,支持中華復興🙏
任何人都可以做得到👍

最乞人憎就係黃人,顛倒黑白,倒果為因😡

附件

4E6FC98D-C5CF-4F59-BEF1-E0003FFD1244.jpeg(101.1 KB)

昨晚睇電視,深水埗見到差人包炒啲柒頭,但1個都捉唔到,真係咬牙切齒

引用:
原帖由 royrac 於 2019-8-24 11:36 PM 發表

知唔知攞幾廿兩金過大陸申報後洗唔洗打稅?
廿兩金一定要報關,否則監都有得坐,唔係講笑,咁多應該要,而且又唔係飾金。

引用:
原帖由 Chilie 於 2019-8-25 10:02 AM 發表

師姐,我都係咁樣架喎。。。
因為鼻樑平坦通常缺乏自信心, 較容易受別人影響啫,
如果你身邊多正面之人, 就無問題喇

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-8-25 01:44 AM 發表

入境處處長有權取消某人的永久居民身份
真係好奇怪?點解我哋個處長乜都睇唔到?咁多雙重國籍嘅人係香港侵蝕港人嘅福利資源?睇唔到?盲嘅?因為政府高層大部份都擁有雙重國籍?

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2019-8-25 10:36 AM 發表

Wa kakaka.....minions 的確幾可愛.

我係支持警察,支持中華復興🙏
任何人都可以做得到👍

最乞人憎就係黃人,顛倒黑白,倒果為因😡
冇錯!我地雖生為黃皮膚係心不黃,什至係藍加紅變紫潻!對正義嘅一方,誓必支持

引用:
原帖由 sclee1209 於 2019-8-25 10:30 AM 發表

一直唔明班傻仔諗咩野?爭咩野?
阿爺低頭俾港人真普選? 何俊仁選上特首? 香港從此天下太平,港人過住幸福快樂日子
唔得喎, 特首任命權在中央,除非中央肯連任命權都放棄,真普選出黎就一定要任命
可唔可能?
假設都如願,阿爺跪低,放棄任命權等同俾香港獨立
泛民班7頭有本事搞好香港?
係喎,又有樣野係佢地發明叫"認受性"
反正民主選出黎,有民主做衰做爛做乞兒都心甘命抵 ...
我覺得主因是恐共反中心態,加上有些民生如:居住做得差,香港被大陸部份城市追過,
自我優越感大幅下降,自佔中後,反對派被大力打壓迫到牆角,一想到28年後一國一制,修例一出觸發爆發點,政府未能即時疏導,他們感覺沒希望,因此,部份人遷怒政府和北京,以追求民主為名,改變社會為實,而有些激進份子覺得和理非手段是沒用,就用暴力去爭取他們想要的所謂公義,實是對政府和中央的不滿和發洩.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]