• 瀏覽: 1,181,611
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 celiacty 於 2019-8-24 22:58 發表

完全放任政策
但係從CX同MTR嘅動作重有港警買國產鎮暴裝備黎睇,又唔係完全放棄……
反正我地睇野從來只可以睇到冰山一角……(攤手)

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-8-24 09:27 PM 發表

記住馬兄所講,不爭論,不衝突,不動氣。
頭先黃大仙又有位阿叔比佢地圍,係咁比人照眼,仲差d比人打。
見到曱甴混路行算啦
深水埗個位先生又一例子,tvb直播見到先口角後互雙動手再被圍打,然後仲有個阿伯拎菜刀出黎,又有市民拎鍋鏟

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-8-24 11:06 PM 發表

但係從CX同MTR嘅動作重有港警買國產鎮暴裝備黎睇,又唔係完全放棄……
咁只有繼續做吃瓜群眾

引用:
原帖由 royrac 於 2019-8-24 10:57 PM 發表
又好正
唔似香港相喎!

引用:
原帖由 moonkaru 於 2019-8-24 11:02 PM 發表

所以唔好跟車太貼,成件事都係網傳,未有官方報導
係真的 !  

https://www.hk01.com/即時中國/367632/環球網-被扣查香港大學生曾在珠峰營地打出-港獨標語

有消息指有香港的大學生在西藏珠穆朗瑪峰大本營被公安扣查。據知10名涉事學生中,8人為港大學生,1人是科大畢業生,另有1人屬城大學生。據早前消息,目前這10人均已獲釋。
對於這10人被公安扣查的原因,早前香港大學學生會校園電視早前在facebook表示,與團友曾於社交網站發布「光復香港 時代革命」或其他支持香港民主自由的字句有關。
不過,官媒環球網稱,是因為其中有人在珠峰現場打出「港獨」標語。
環球網稱,23日上午,在西藏珠峰大本營的遊客遇到大概10名香港學生,其中有一名學生手舉標語,另一名學生為其拍照,遊客看見他們打「港獨」的標語立刻上去理論,跟他們爭執起來,並趕緊報了警,不過,雙方並未發生打鬥。
據稱,警察隨即到現場問明情況,之後就把這幾個學生帶走了。有遊客表示,曾看見警察用有濃重口音的普通話的批評這幾個學生。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-8-24 10:33 PM 發表

佢本身有個背包嘅, 只係想放好D啫, 不過又真係粗心大意左D, 買成70幾萬貨, 呢D野梗係要自己準備好啦!

唯一可以解釋嘅理由係佢果日原本冇諗住買金嘅, 行行下街睇到呢個帖, 所以即刻鳩衝過黎總行搬十條定下驚囉! ...
我貼哂身,大佬血汗錢嚟㗎,好彩保險箱係附近立刻拎去。

引用:
原帖由 moonkaru 於 2019-8-24 11:02 PM 發表

所以唔好跟車太貼,成件事都係網傳,未有官方報導
環球時報喺微博講呢件事情都係引述話“據香港媒體報導” 或者都係再等一等有乜發展

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-8-24 11:10 PM 發表

係真的 !  

https://www.hk01.com/即時中國/367632/環球網-被扣查香港大學生曾在%E ...
咁呢單似乎唔係插旗,應該只係手持標語,但未知實際係寫乜

引用:
原帖由 財記士多 於 2019-8-24 11:04 PM 發表

多得香港嘅教育
佢地自己有心病,唔好完全賴教育喎!
你我都係香港人,又唔見有事🤔

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-8-24 10:37 PM 發表

大家又以大香港嘅心態出發嘞。。。

老共已經出左孤立香港戰術(可能大家覺得呢句說話難聽過粗口,不過事實就係呢一條橋), 佢而家會比當年不積極干預, 更加會唔埋香港, 對一身污嘅香港避之則吉,免得沾上污水。 ...
但係對家去到珠峰攪就係回應佢放棄香港嘅戰略喎!

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-8-24 10:58 PM 發表

完全放任政策
唔好太睇小中共謀略家嘅身份。 佢唔係特朗普。(鳩噏完一輪又調返轉頭)
中共宣佈得深圳嘅戰略, 個結果就係必須要贏(要贏俾十四億人民睇, 否則威信何在?)。 香港整個社會越輸得多, 就代表深圳嘅戰略越贏得勁。

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-8-24 11:06 PM 發表

對下time時間線。 警察嘅裝備唔係一日可以做起交貨。 之前落單安排定嘅物資, 絕對係上個星期日之前嘅事。

引用:
原帖由 Chilie 於 2019-8-24 11:13 PM 發表

環球時報喺微博講呢件事情都係引述話“據香港媒體報導” 或者都係再等一等有乜發展
對,暫時還未出正式的報導

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-8-24 11:14 PM 發表

佢地自己有心病,唔好完全賴教育喎!
你我都係香港人,又唔見有事🤔
不正常的香港人便會有事囉

極黃港獨MTR主席

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]