• 瀏覽: 12,786
  • 回覆: 159
+17
引用:
原帖由 康定邦 於 2019-8-17 07:15 PM 發表
高永文日前出席記者會,說抗爭事件令整個社會受傷,希望香港能夠停止暴力。又更特別說,「大家亦非常關注有一名示威者眼部受到彈珠傷害」。但其後被記者追問後,他又說,他「無意指出這受傷是由哪方面造成」,「我從來無意指出,我亦不知道,這受傷是哪方面造成」云云。。。

未有證據就話傷害由彈珠造成,可見此人不求甚解,更甚者立場偏頗。

番查資料,2014年反佔中,高永文是第一個現身簽名的問責官員;201 ...
叫條臭西報警啦,到時上倒法庭,證明到高永文講大話,咪可以要求佢道歉、落台囉

引用:
原帖由 tomip11 於 2019-8-17 07:47 PM 發表

高永文條仆街做乜要講事實
傷害咗班連登狗嘅弱小心靈!

高永文做咗全國政協委員。

明晒。

引用:
原帖由 fman123 於 2019-8-17 10:40 PM 發表

高永文講既野唔係黃絲想既結果,當然覺得高永文有問題啦,如果高講是警方做成既,即刻話良心高醫生呀!挑…黃絲就是黃絲,永遠只是幻想自己世界裏面,不願面對事實。等同政府已經回應左黃絲既訴求,又話無回應,因為政府回應講既野不是他們想既答案,咁不如將回應訴求直接改為答應訴求吧啦! ...
一於走去佢office 圍佢,迫佢話係差佬做嘅!

一早講係彈珠咪好囉 搞到呢家咁 都係高先生既錯

引用:
原帖由 康定邦 於 2019-8-17 07:15 PM 發表
高永文日前出席記者會,說抗爭事件令整個社會受傷,希望香港能夠停止暴力。又更特別說,「大家亦非常關注有一名示威者眼部受到彈珠傷害」。但其後被記者追問後,他又說,他「無意指出這受傷是由哪方面造成」,「我從來無意指出,我亦不知道,這受傷是哪方面造成」云云。。。

未有證據就話傷害由彈珠造成,可見此人不求甚解,更甚者立場偏頗。

番查資料,2014年反佔中,高永文是第一個現身簽名的問責官員;201 ...
連登文宣組?

講真話,但吾岩聽,就話人生沙虱

引用:

暴徒係唔信事實的

引用:
原帖由 kc0081332 於 2019-8-18 10:03 AM 發表
一個衝突的晚上,一個站在警署門前巴士站的女孩突然用手捂住眼,血流如注。大隊採訪人員衝上前,趕緊把受傷的鏡頭拍給正在看直播的市民。

女孩轉過頭來,一顆狀似布袋彈的物體,卡在護眼罩上。她在救護人員協助下,脫下眼罩。抗爭者拾起眼罩,也給眼罩拍了照。正常來說,可以說,少女99%是給布袋彈打瞎了。剩餘1%,是手術後她奇蹟恢復了視力。

然而,這個城市有些人,偏偏選擇去不相信自己的眼睛。他們寧願相信,少女給 ...
你知唔知布袋彈打擊的傷痕係點樣?彈珠傷痕係點樣?我就google比你:

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-8-17 07:33 PM 發表
真相係會令某啲人失望。
高醫生講咗啲黑衣人唔想聽嘅事實。
正當黑衣人期望高醫生講出女暴徒中嘅係布袋彈嘅時候,高醫生講出醫護狗都唔敢講嘅事實。
係會令暴徒失望。 ...
根本佢自己都唔肯定

引用:
原帖由 鄉英機 於 2019-8-18 08:05 PM 發表

根本佢自己都唔肯定
係咩?
咁叫女暴徒自己講囉!

引用:

其實你識唔識中文,傷嘅原因係因為彈珠,不過無講邊個做又唔得?不過除左暴徒,仲有邊個會射彈珠丫

高醫生係香港良心

引用:

唔信高永文? 唔通信連登作文??

咪講人壞話

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]