• 瀏覽: 11,935
  • 回覆: 54
+3
引用:
原帖由 pooh24680 於 2019-8-5 14:08 發表

中國幾時強調過兩條腿走?

80年代軍隊要忍耐,611 蘇27引進 資金以千億計
殲8出左改幾改出左8院士
最出名一句叫「修改原始設計,慎之又慎」
即係幾衰都唔敢改

611 靠改殲7過活,手頭項目完左就解散
原本係冇殲十項目,係601殲13 二代半
唔係有 十分鐘大逆轉 ,空軍破天荒要求出標,611 冇左啦

強調兩條腿/高低配 係 601連輸 殲十殲二十 等死出嘅公關文
一間40年冇自主研發 ...
更正番先,負責Su-27系列發展嘅係601。

即係之前吹到好勁既j15 9成9失敗爛尾。
浪費左好多時間係架j15身上

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-8-5 09:35 PM 發表

更正番先,負責Su-27系列發展嘅係601。
Thx

引用:
原帖由 kingking99 於 2019-8-5 12:25 PM 發表

中國一向強調兩條腿走路,一間以自主研發為重心,另一間模仿改造,一條路不通也有後備頂上,事實上601和611都經常有技術交流,現在601也搞自主研發,要不是601心有不甘,就是已經可以靠模仿吸收到的技術已經不多了 ...
由于601在網上鋪天蓋的貼子吹自己,攻擊611和殲20不行,搞到美帝信以為真,錯誤判斷殲20的進度和設計水平,擒擒青廢了娘娘生產線。

引用:
原帖由 wai177 於 2019-8-5 09:51 PM 發表
即係之前吹到好勁既j15 9成9失敗爛尾。
浪費左好多時間係架j15身上
j15照抄原型機當然有d先天不足,不過還可用,飛控問題老揚去指導修改后可能解決了,暫沒有傳出什么負面消息。

海軍讓611報艦4方案,老楊霸氣回應:就殲20!其中透露了什么信息?

引用:
原帖由 69780501 於 2019-8-6 01:15 AM 發表

j15照抄原型機當然有d先天不足,不過還可用,飛控問題老揚去指導修改后可能解決了,暫沒有傳出什么負面消息。
楊偉本身係飛控出身
飛控所攪唔店嘅全電傳數字飛控都比佢攪得店,仲要係百冇時代嘅殲10項目

引用:
原帖由 pooh24680 於 2019-8-6 08:35 AM 發表

楊偉本身係飛控出身
飛控所攪唔店嘅全電傳數字飛控都比佢攪得店,仲要係百冇時代嘅殲10項目
好象是控制律出問題,控制律是主機所負責。

引用:
原帖由 69780501 於 2019-8-6 01:15 AM 發表

請你睇睇關於j15既新聞。

本版都有大量

引用:
原帖由 wai177 於 2019-8-6 10:30 AM 發表

請你睇睇關於j15既新聞。

本版都有大量
貼上來,忙着同港毒吵交

J20代替FC31上艦了。
https://youtu.be/HhyZlbZMYpY

J31被搶了工作,尚在待業

引用:
原帖由 discuss-wing 於 2019-8-11 01:08 發表
J20代替FC31上艦了。
https://youtu.be/HhyZlbZMYpY
除非軍事台爆料,其他八成流野

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]