• 瀏覽: 30,655
  • 回覆: 162
+5
引用:
原帖由 混世陰司 於 2019-7-14 05:29 PM 發表

好明顯。。但有人在美國做內應開始生事
no!!!侵侵系迫肥泥爆特9勾結老黑江派同英國勾結+毒品既黒幕~侵侵得9閒同肥泥講民主~

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-7-14 05:31 PM 發表

no!!!侵侵系迫肥泥爆特9勾結老黑江派同英國勾結+毒品既黒幕~侵侵得9閒同肥泥講民主~
我話美國依家侵侵背後有人搞緊佢

政治就係咁架啦,習近平同特朗普都可以會面,黎到香港小小立場唔同見面就幾乎要死列一樣

引用:
原帖由 pj2015hk 於 2019-7-14 01:00 PM 發表

侯生係真正原居民, 點會想整死香況﹖反面遊行果D, 99%都係新移民後代.
卻自稱本土、恥笑自己父母蝗蟲
日怨夜怨、不事生產、破壞法治社會安寧、將自己失敗人生推落政府度
人生除了出入監房⋯⋯就只有食政府攞綜援

引用:
原帖由 澳門人人收一皮 於 2019-7-14 12:57 PM 發表
中亂扮抹黑機器
又係copy & paste!

引用:
原帖由 混世陰司 於 2019-7-14 05:43 PM 發表

我話美國依家侵侵背後有人搞緊佢
民主黨麻~英女皇隻狗來~

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2019-7-14 05:25 PM 發表
原來光復上水係鄉事派局中局, 成班on居年青人又再次俾人利用了。
果班不嬲冇腦,被呢個當棋子又被果個當棋子,以為自己好威,其實最冇腦最無知就係佢地。

引用:
原帖由 oldmandaniel 於 2019-7-14 04:23 PM 發表

提師法覆核既係泛民打手,原判決係政府和鄉民輸呀!
政府上訴係幫緊佢地!
丁權既利益相對於農地既只係好細,問題似係明日大嶼計劃,唔使收購農地起樓! ...
剛上網了解下, 略略明白你講咩。 我初以為丁權問題, 原來明日大嶼令政府唔使收購農地而反面, 對嗎?

係咪即係班暴徒間接幫助推高樓價呀

引用:
原帖由 koux 於 2019-7-14 07:05 PM 發表

剛上網了解下, 略略明白你講咩。 我初以為丁權問題, 原來明日大嶼令政府唔使收購農地而反面, 對嗎?
對!我表達得唔係咁清楚
姓侯的之前都係電視上講政府應該用過千銀(農地好似只值幾百咁上下)去收佢地D農地起樓,而唔應該搞明日大嶼!即係見財化水!
林鄭呢個計劃本來對年輕人最有利,但現架反政府反得最激既就係年輕人。

引用:
原帖由 肉肉的腰部 於 2019-7-14 07:24 PM 發表
係咪即係班暴徒間接幫助推高樓價呀
間接效果應該係!
林鄭下台,下任特首應該唔會再推。
就好似當年董特首因8萬5下台(23條立法同腳痛都似係借口),接董的曾就連公營房屋都停晒,結果就係現架幾咁囉!幾百萬至買到百幾尺既劏房!

引用:
原帖由 deisler262002 於 2019-7-14 04:59 PM 發表

當年85000,果班人行出黎,而家咪受番哂囉
而家既有樓揸手唔想樓價跌
冇樓既成日埋怨政府,而家政府咪幫緊囉,你地又要推翻
無計!
年輕人被傳媒講幾句明日棟樑就以為自己係今日都可以做棟樑!
其實應該支持政府、支持明日大嶼,但就去反政府、搞立法會阻住社會運作。
林鄭下台的話,即使中央批准比泛民是旦一個做特首,樓價都只會更高!

引用:
原帖由 oldmandaniel 於 2019-7-14 07:37 PM 發表

對!我表達得唔係咁清楚
姓侯的之前都係電視上講政府應該用過千銀(農地好似只值幾百咁上下)去收佢地D農地起樓,而唔應該搞明日大嶼!即係見財化水!
林鄭呢個計劃本來對年輕人最有利,但現架反政府反得最激既就係年輕人。 ...
多謝提點, 明白。

引用:
原帖由 pj2015hk 於 2019-7-14 01:00 PM 發表

侯生係真正原居民, 點會想整死香況﹖反面遊行果D, 99%都係新移民後代.
哩啲新界佬一早攞咗英國護照,祠堂都賣得呀!香港?

真似係金主比錢,拉低明日大愚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]