• 瀏覽: 23,877
  • 回覆: 175
  • 追帖: 1
+4
7.28將軍澳將有遊行,有以下12項訴求:
對政府(7項):
撤回條例,追究警暴,釋放義士,撤回暴動,林鄭下台,重啟政改,反對DQ
對將軍澳區議員(1項):
重視議題
對無綫高層(4項):
客觀報導,解僱姣穎,褫奪資格,公開道歉
若果缺一訴求,請你們對政府、無綫的不合作運動延續下去,增加政府、無綫的管治成本!!!!!

你不如直接講7.28係政變日啦.

引用:
原帖由 ashootingstar 於 2019-7-11 06:34 PM 發表
姣穎關我地鬼事
政府及無綫高層分別對逃犯條例及安心事件的做法不恰當,政府繼續推行修例,支持警察暴力;無綫繼續不解僱姣穎,偏頗地報道新聞。市民遊行是要令政府回應我所寫的七大訴求(撤惡法,查警暴,放義士,撤暴動,下台階,雙普選,反DQ),與此同時,由於遊行在將軍澳舉行,而無綫電視亦在將軍澳,因此我增多五項訴求,包括上次安心偷食的三訴求(解僱姣穎,褫奪港姐,公開道歉),以及當區區議員重視修例議題及無綫客觀報新聞此兩訴求,合共十二項訴求,缺一不可

引用:
原帖由 Volks0111 於 2019-7-11 06:43 PM 發表

政府及無綫高層分別對逃犯條例及安心事件的做法不恰當,政府繼續推行修例,支持警察暴力;無綫繼續不解僱姣穎,偏頗地報道新聞。市民遊行是要令政府回應我所寫的七大訴求(撤惡法,查警暴,放義士,撤暴動,下台階,雙普選,反DQ),與此同時,由於遊行在將軍澳舉行,而無綫電視亦在將軍澳,因此我增多五項訴求,包括上次安心偷食的三訴求(解僱姣穎,褫奪港姐,公開道歉),以及當區區議員重視修例議題及無綫客觀報新聞 ...
我橕心穎bb,
人地吊西關你地乜事。

要唔要餐餐有雞鮑翅,一個星期叫一次雞呀?

到咗八月,啲遊行訴求分分鐘過千

我橕心穎bb x 2

廋文真系食唔落口.

唉!  

難為了安仔.

引用:
原帖由 Volks0111 於 2019-7-11 06:27 PM 發表
7.28將軍澳將有遊行,有以下12項訴求:
對政府(7項):
撤回條例,追究警暴,釋放義士,撤回暴動,林鄭下台,重啟政改,反對DQ
對將軍澳區議員(1項):
重視議題
對無綫高層(4項):
客觀報導,解僱姣穎,褫奪資格,公開道歉
若果缺一訴求,請你們對政府、無綫的不合作運動延續下去,增加政府、無綫的管治成本!!!!! ...
一個訴求:
不歡迎到將軍澳。

敢破壞法治,唔敢承擔法律責任;敢暴亂,唔敢以真面目示人。敢做唔敢當,一班孬種。

除口罩,相關人士率先自首
才有機會考慮判少2年,林鄭同你地傾又唔傾,要求多多咪唔好傾囉,你仲遊乜行。

打爛立法會,唔駛埋單,用埋其他人的稅款幫你地執手尾。
阻塞道路及其他商業行為,唔止係政府敵人,根本係全港敵人,用什麼不合作行動作要協,呸

搞完事,你地d大佬又著草,留低你班細既響度,再搖控你地,搞革命。。。

你地要衝林鄭貼街招,你地直接衝佢辦公處,唔好連累其他巿民,你地人多,帶夠人手武器,同林鄭及警察去決一死戰,何必搞到天怒人怨

得12項咁少喳

引用:
原帖由 solar169 於 2019-7-11 07:33 PM 發表
到咗八月,啲遊行訴求分分鐘過千
我好少訴求, 每人差餉寬免單位數量設上限, D錢用黎學澳門,人人派一萬就知足.

引用:
原帖由 0800 於 2019-7-11 10:15 PM 發表
除口罩,相關人士率先自首
才有機會考慮判少2年,林鄭同你地傾又唔傾,要求多多咪唔好傾囉,你仲遊乜行。

打爛立法會,唔駛埋單,用埋其他人的稅款幫你地執手尾。
阻塞道路及其他商業行為,唔止係政府敵人,根本係全港敵人,用什麼不合作行動作要協,呸

搞完事,你地d大佬又著草,留低你班細既響度,再搖控你地,搞革命。。。

你地要衝林鄭貼街招,你地直接衝佢辦公處,唔好連累其他巿民,你地人多,帶夠人手武器,同 ...
班暴徒啲行為係Q不合作運動,根本係搗亂社會秩序

一個訴求打死班黃屍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]