• 瀏覽: 88,850
  • 回覆: 605
  • 追帖: 31
+40
首先講吓自己個背景先, 我本身係一個理科人, 而且墨水唔多, 可能會詞不達意!!!

我由小學開始接觸聖經, 而且我家人都係基督徒,只有我唔係, 但我亦相信聖誕裡面的神,是真正唯一的神, 喜歡基督教既教義宣揚愛, 守天上法律, 亦要守地上法律, 基督徒係地上的光和鹽

我自細都認同自己係中國人既身份, 但對於中國大陸, 對我來講是陌生的, 第一次對自己係中國人有強烈感覺, 8964事件, 當時學校, 甚至整個香港都充滿一種反共情緒, 我亦受到影響
會問: 為何中國政府不能包容多一些, 為何要傷害自己人民呢? 認為64班學生理念係崇高的, 中國政府係腐敗的, 但令一方面, 對自己身為中國人既感覺係更深
直至廿年前, 同女友去到深圳遊玩, 中國大陸比我既感受係好痛心, 百感交雜, 條街好多斷手斷腳乞兒, 亦見到有小偷偷人野

之後再過十年, 去北京跟團旅遊, 當地導遊膽粗粗同團友講出同香港所認識的64的不同版本
導遊係北京土生土長既北京人, 佢話香港好多人唔知64真相, 問我地會否介意聽吓身處當時當地的真正事實, 由外地來的暴徒佔領北京城,殺軍警,燒屍後釣起, 當時北京老百姓係好憎班暴徒, 係又驚又怕, 連門都唔敢開
直至到64鎮壓暴徒, 而當時死暴徒既地方其實唔係天安門, 而係令一個地方, 天安門事實係無死過人, 北京城亦回復平靜

當時我唔太相信, 亦唔否定既態度去睇件事, 亦有陰謀論地覺得導遊可能被政府洗腦
之後我上網不斷查資料, 網上舊片,回憶返當時情況, 睇返資料再重組, 事實係有一班人講大話, 以反貪為名, 美化北京學運領袖, 美化暴徒, 集結力量, 要推翻中國政府
同年, 我亦想起discuss forum討論街霸四, 開此ac
亦因此game, 認識不少年輕朋友

14年佔中, 我睇到黃絲為求目的, 去講大話, 去屈大陸政府, 屈香港政府, 指鹿為馬, 去美化佔領, 打機whatsapp gp班年輕人有如當時64時既年輕人, 被洗腦, 但唔同既係佢地心態恐怖得多, 佢地仇恨中國政府, 仇恨中國人, 叫大陸人做支那狗, 仇恨警察, 叫警察做警犬, 更加講大話去屈警察
網上亦出現唔少假歷史, 由熱狗同淫為首, 作到文革死人比日本侵華, 加上八國聯軍殺既人更多
甚麼支爆呀, 江習兩派爭鬥呀, 大紀元既老作垃圾文可以成為佢地既精神食糧
當時我既感受係心寒, 為何年輕人如此蠢鈍? 如此是非不分? 而又自以為是.......

16年暴亂, 部分黃絲看似醒覺,去反暴力, 而深黃黃畜亦唔表態支持暴徒

到上年, 我同個仔去香港歷史博物館, 我地去聽博物館職員介紹香港歷史
個講解員話英國佬賣鴉片係正當買賣, 林則徐係仆街, 因為佢而令到英國發動鴉片戰爭, 英國係爭取佢地應有權益, 之後不斷美化英國, 此時我慨嘆黃絲用洗腦假歷史, 偷換概念, 指鹿為馬無處不在
我一出館, 立即幫個仔清毒

直至今年, 修正逃犯條例, 一個須要判七年的嚴重罪行的逃犯移交條例, 亦建基於雙方法例都有的罪行才能入罪, 即係殺人罪, 強姦等嚴重罪行.....
黃媒可以演繹成反送中, 呃人洗腦講成甚麼惡法, 修例後可以以言入罪, 部分扮中立的網台, 露出狐狸尾巴, 用偷換概念去進行洗腦工程, facebook, instagram更加成為泛民對各階層既洗腦, 呃人作假平台, 目標不止是年青人了, 其主要目標仲有基督徒
專登起69日去示威遊行, 為何係69日呢? 代表大69(:大陸狗)
此次示威遊行, 到入夜變成暴亂, 但今次比16年暴亂好唔同, 暴徒更有計劃, 更兇殘
市民反應亦更加唔同, 佢地竟然可以心盲到眼盲, 明明起now新聞, tvb新聞, 都可以見到暴徒擲磚, 用鐵枝擲警察, 打警察, 但佢地可以話暴徒無用暴力
警察去拉佢地係過分,係暴力....

打機gp班黃絲固然係咁, 連教會人士, 基督徒都一樣, 像狼一樣嗜血, 去傷害警察, 去幫暴徒

69日之後呢? 每次示威過後, 部分示威者必去參與暴亂, 教徒依然眼盲心盲....

香港已經一步一步敗壞, 進入黑暗時代, 唔係因為共產黨, 係因為香港人已經失去正確價值觀, 是非不分, 為求目的不擇手段,迷信泛民的大話, 基督徒不再信天主, 只信美式民主.............
中國大陸真係一步一步地進步, 越來越開明, 只係好多港人像井底之蛙, 活起謊話同自感覺良好既幻覺之中!

近日睇左何志光既'香港本土力量'youtube, 一個由黃絲醒覺過來既人
都同意佢所講, 今時今日香港的敗壞, 一切由8946....一個支聯會講既大話開始...(美國搞出來既第一個顏色革命)
因為港人誤信當年係屠城, 令港人由心裡既反共種子就開始發芽,認為中國係人渣政權
之後一班被呃既人, 去幫一班收美國錢既漢奸做事
一班被呃既人因為深信中國係人渣政權, 開始幫漢奸作一些大話去抹黑中國所有野
而黑金亦由毒果黎之下, 落入主要幾個主要界別, 再靠傳媒, 雙登討論區全力用大話進行洗腦工程
教育界更加可以利用一些反共種子已成長既老師, 透過通識科進行一代一代既洗腦
經過三十年既大話工程, 最終令到大量香港人可以如此腐敗, 是非不分, 為求政治目的不擇手段, 如此反民族, 反社會人格....
基督徒可以如此墜落, 由羊變成土狼, 去進行敵基督行為
基督教既教義應該係宣揚愛, 守天上法律, 亦要守地上法律, 基督徒係地上的光和鹽
但今日香港既基督教係為左政治理念, 去行惡, 對施暴者暴行視而不見, 更去幫暴徒用借口傷害執法者, 去講大話呃人呃自己良心....

我對香港係好失望, 尤其係香港既基督徒....

何志光既片, 可以話係交代六四真相既懶人餐, 可以幫大家認清真相
https://www.youtube.com/watch?v=Z0xFZIIiSAQ&list=PLMAalcSFDxN0Yd2M5RzjXDgwJ3joFLB9o

呢條片亦值得大家睇
https://www.youtube.com/watch?v=niga9Q9s4v0&list=PLMAalcSFDxN2qutFt7Zzt1f1ngsdysL-x

香港教育之失敗

由89年開始, 每年必定會歌頌64暴徒同學棍, 反中國政府, 但都仲會認中國大陸人係同胞

97後, 由於羅范椒芬呢隻內鬼, 取消初中中國歷史科, 通識由中一開始必修科, 一讀讀六年, 甚至係DSE考入大學必須合格科目, 令到學生更加事非不分, 不但反中國政府, 更加反中華民族

佔中前一年, 政棍見時機成熟, 開始起網上, 大學地方, 進行港獨論, 但好多年長一輩未知事態嚴重, 因為佢地唔知洗腦工程已經由學校, 社交媒體, 網台, 電台全方位式值入年輕人腦袋, 所以至會出現佔中

佔中後問題係更加嚴重, 假髮放生暴徙, 警察反而無辜入獄, 更令黃畜醒覺, 知道政府係軟弱無能, 不單鼓吹港獨, 更鼓吹以暴力進行港獨

要改變今日亂局, 必先要去炒晒黃假髮, 髮院由中央接管, 取消通識科, 初中加入中國歷史科, 但只限於滿清被推返, 回復舊制, 為何不可教近代史? 因為黃畜教師會利用假歷史作為洗腦

以下條片講通識科
https://www.youtube.com/watch?v=xWrQmlyb6lU

暴徙曱甴可恥!

祝願香港警察平安!

附件

0.jpg(50.6 KB)

睇完段片好震撼⋯當年既北京,今日既香港

香港文革式洗腦,香港教育已經出左問題,政府應該及早處理,唔好再盲目自我催眠話無問題,年輕人認識假中國歷史係政府教育局施政失敗!!!

到上年, 我同個仔去香港歷史博物館, 我地去聽博物館職員介紹香港歷史
個講解員話英國佬賣鴉片係正當買賣, 林則徐係仆街, 因為佢而令到英國發動鴉片戰爭, 英國係爭取佢地應有權益, 之後不斷美化英國, 此時我慨嘆黃絲用洗腦假歷史, 偷換概念, 指鹿為馬無處不在

面呢!香港黃屍仲要唔要臉呀!全球認證鴉片戰爭係侵華行為,香港黃屍講到佢主子好似係到自衛,散布假歷史,究竟仲有無腦呀!

引用:
原帖由 gblsf4 於 2019-7-7 01:27 AM 發表
近日睇左何志光既'香港本土力量'youtube片, 一個由黃絲醒覺過來既人
都同意佢所講, 今時今日香港的敗壞, 一切由8946....一個支聯會講既大話開始...(美國搞出來既第一個顏色革命)
因為港人誤信當年係屠城, 令港人由心裡既反共種子就開始發芽,認為中國係人渣政權
之後一班被呃既人, 去幫一班收美國錢既漢奸做事
一班被呃既人因為深信中國係人渣政權, 開始幫漢奸作一些大話去抹黑中國 ...
六四事件の定性

六四只需要公認為老人政治。鄧老一生3落3上,所謂己所不欲,面對改革巨輪竟步老毛後塵把胡耀邦罷了;老胡一死啞忍的奴民悲憤雙發便爆出民運這個大頭佛,本是老鄧一手造成。當年胡耀邦趙紫陽才是改革派而鄧李楊集團被視為保守派,矛頭反鄧,醫生記者公安法官都支持民運,老鄧點會唔驚臨老衰收尾,趙紫陽夜訪天安門矛盾達至高峰,老規矩兩派唯有你死或我亡。共產國家元首應為黨總書記,老鄧官職係軍委主席,推翻黨總書記與泰國軍事政變無異;泰國尚且有貪污指控,老趙未經審訊便軟禁至死慘過昂山素姬,一個唔好彩被軟禁嘅可能就係老鄧自己。六四事變不以清場為終結,黨內仍有巨大壓力而後老鄧南巡化身改革總設計師,後世按黨版本喃喃上口歌頌之,並謂民運只是無知學生,夫所慶資產階級自由化,曰:運桔也。

引用:
原帖由 sixpence 於 7-7-2019 08:11 AM 發表
香港文革式洗腦,香港教育已經出左問題,政府應該及早處理,唔好再盲目自我催眠話無問題,年輕人認識假中國歷史係政府教育局施政失敗!!!
香港教育問題根本千瘡百孔,學生係最大受害者

引用:
原帖由 sixpence 於 2019-7-7 08:24 AM 發表

面呢!香港黃屍仲要唔要臉呀!全球認證鴉片戰爭係侵華行為,香港黃屍講到佢主子好似係到自衛,散布假歷史,究竟仲有 ...
沒有鴉片, 便沒有對外窗口, 沒有法律防火牆
搵鬼黎投資?

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-7 08:57 AM 發表

六四事件の定性

六四只需要公認為老人政治。鄧老一生3落3上,所謂己所不欲,面對改革巨輪竟步老毛後塵把胡耀邦罷了;老胡一死啞忍的奴民悲憤雙發便爆出民運這個大頭佛,本是老鄧一手造成。當年胡耀邦趙紫陽才是改革派而鄧李楊集團被視為保守派,矛頭反鄧,醫生記者公安法官都支持民運,老鄧點會唔驚臨老衰收尾,趙紫陽夜訪天安門矛盾達至高峰,老規矩兩派唯有你死或我亡。共產國家元首應為黨總書記,老鄧官職係軍 ...
問題係出面用緊暴力對付軍警,入面係和平的,對付殺人暴徒唔用鎮壓係乜,你唔好係到自我催眠啦

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-7 09:01 AM 發表

搵鬼黎投資?
鬼佬一直唔識做生意,只識奸詐。

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-7-7 09:01 AM 發表

搵鬼黎投資?
你條黃屍講到64點點點,鴉片作為毒品到衣家係美國仲打緊官司,呢個唔係一個國家的必需品,你仲有無人性可言,64個D係中國人,鴉片時期死個D唔係中國人?你地班始祖係64搞屎棍的逃亡人士夠膽講鴉片戰爭係岩的?咁佢有咩好意思話佢地的理念為中國人,唔好能係到嘔心人啦唔該

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]