• 瀏覽: 38,825
  • 回覆: 171
+2
引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2019-6-18 11:18 PM 發表
單車在中國銷量越來越低。個個揸電動車。反而荷蘭真係好多人踩單車。
因為揸電動單車可以唔駛駕照又唔駛上牌

引用:
原帖由 ultra 於 2019-6-19 02:32 AM 發表

你搵間1蚊比我呀甘叻。。我買1000間
真系1蚊一間,一蚊買返來,1000管理費果種

引用:
原帖由 kard1026 於 2019-6-19 09:22 AM 發表

一部份啫,仍然好多血汗工廠
陸續都開始咁樣做緊

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2019-6-18 10:50 PM 發表
中國製造玩完

她指出:「我去年注意到中國製造和向全球供應的時代已經結束」,又稱「世界已不再是平的」。這句話是借用普利茲新聞獎的三屆得主Thomas Friedman的名句「世界是平的(The World Is Flat)」。

雖然巨大逐步將生產線撤出內地,但目前仍在內地保留5間工廠,同時在台灣、荷蘭各設生產基地。去年7月宣布正在匈牙利建立一個工廠,「因為移動生產靠近您的市場是一種趨勢。 ...
單車工業唔係不嬲都係台灣世界第一?

引用:
原帖由 hin713 於 2019-6-19 09:55 AM 發表

中國低端製造已過時,宜家系中高端製造啦,tesla同寶馬又系中國設厰啦
應該係走晒d美國低產增組裝加工
德國科企進場

引用:
原帖由 丁老闆 於 2019-6-19 06:53 AM 發表

美國幾十年前已經想玩死中國啦,但中國就越玩越勁喎,幫我唔該你契爹
呢的唔係就叫過橋抽板囉!當年周恩來攪兵乓外交是為了甚麼?是因為中國強大想威?有野想益美國?有文化的人,唔只中國人,是唔會隱瞞歴史,是需要知道個[醜]字點寫。

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2019-6-18 10:50 PM 發表
中國製造玩完

她指出:「我去年注意到中國製造和向全球供應的時代已經結束」,又稱「世界已不再是平的」。這句話是借用普利茲新聞獎的三屆得主Thomas Friedman的名句「世界是平的(The World Is Flat)」。

雖然巨大逐步將生產線撤出內地,但目前仍在內地保留5間工廠,同時在台灣、荷蘭各設生產基地。去年7月宣布正在匈牙利建立一個工廠,「因為移動生產靠近您的市場是一種趨勢。 ...
淨係單車唔夠,最好大陸快啲玩完

引用:
原帖由 clipperwood 於 2019-6-18 10:55 PM 發表
過幾年中共生產自家飛機.....Tesla在上每設廣........made in China 単車冇哂又如何
可以吃米田共了。

引用:
原帖由 八只猴子 於 2019-6-18 11:16 PM 發表
低端產業請盡快撤出中國大陸。
九成大陸人失業。

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2019-6-19 10:36 PM 發表

可以吃米田共了。
果然係食家

引用:
原帖由 clipperwood 於 2019-6-19 10:39 PM 發表

果然係食家
果然腦筋靈活,不過沒有獎。

其實姨家都已經冇咩人踩單車架啦

中國已經進軍高端產業啦,無人機引領世界仲勁過華為。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]