• 瀏覽: 4,225
  • 回覆: 70
+7
引用:
原帖由 maoleitau 於 2019-5-24 02:59 PM 發表

之前有話, 邊個話.
唔駛9G, 但駛唔駛考慮機翼掛架既負荷.
B-52成八個發動機, 客機一般兩個, 負荷都唔同.
上面啲軍網八股文
近排好似腦風濕,打字short short 地

同時反映了美國F-15嚴重老化,美空軍恐防F-15再次出現空中解體,惟有出動F-22攔截。

引用:
原帖由 maoleitau 於 2019-5-24 03:23 PM 發表

我睇人既問題多啲.
冇問題就唔會上泥軍版泡啦

引用:
原帖由 maoleitau 於 2019-5-24 03:29 PM 發表

你指自己呀.
Up to you la
無謂太離題

引用:
原帖由 maoleitau 於 2019-5-24 14:59 發表

之前有話, 邊個話.
唔駛9G, 但駛唔駛考慮機翼掛架既負荷.
B-52成八個發動機, 客機一般兩個, 負荷都唔同.
B-52H 換發已強化過一次,八部TF-33 乾重比J57 多1.6 噸,下一次換發會減返1~3 噸,拆走部分整流罩會再輕啲

B-52 一年只飛幾百鍾,遠少過客機一年幾千鍾,美軍計劃用足90 年至退役

引用:
原帖由 maoleitau 於 2019-5-25 16:38 發表

90年有假設, 沒作戰才可能.
美軍係根據95 年 B-52H 平均飛行時得出2040 年壽限

翼頂蒙皮係壽限嘅主要制約,經濟性壽命(無修補、換件)至少31400 飛行時

機身壽限超過四萬小時,翼底蒙皮、尾翼更加超過十萬小時

引用:
原帖由 戰狼王 於 2019-5-24 03:18 PM 發表
同時反映了美國F-15嚴重老化,美空軍恐防F-15再次出現空中解體,惟有出動F-22攔截。
你呢 D 假設真係得啖笑,F-22 本來就是用來頂 F-15 的,尤其是北美防空更是 F-22 本來預設的主戰場。F-15C 會用到 2035,現在慢慢由 F-35A 頂替,但主力一線攔截都係 F-22 的任務,尤其是俄羅斯用上 Su-35 甚至 PAK-FA。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]