• 瀏覽: 5,021
  • 回覆: 106
如果逃犯引導條例被建制派壓到性通過,香港經濟會否有問題?樓市會怎樣?

一定要捉犯

附件

DE037280-BCE1-4EA1-8FFC-0E36DF1CC8E0.jpeg(266 KB)

港府條例處理逃犯被判死刑或被迫害

引用:
原帖由 HelloKaman 於 2019-5-1 08:48 AM 發表
如果逃犯引導條例被建制派壓到性通過,香港經濟會否有問題?樓市會怎樣?
能保障良民又能踼走洗黑錢或行賄的奸商的法例通過後, 香港明天會更好

中美貿易談判失敗,更加要立法拉啲走資派,賣國賊.......

又話97回歸資產會充公,結果呢?
又話太多樓唔洗董生個八萬五,結果呢?

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2019-5-17 05:04 PM 發表
你地唔係話太多內地人迫爆香港咩?
犯法的人不來港旅遊係好事來的, 香港會變得更廉潔和更安全

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2019-5-19 11:35 PM 發表
你都唔會返內地, 你為呢啲有問題嘅人操心為乜呢?

除非你是殺人放火,恐嚇勒索、反毒走私、強姦打刼、禁固標心。你就需要驚條例通過。
但你只是嫖妓ˋ維權、亂吹水就毋需理會。

這些不是問題。是全世界每個國家都會執行的法例。

http://hd.stheadline.com/news/columns/417/20190523/766028/
其實我覺得各位可以花些少時間睇睇以上較客觀的評論再作批評
首先,第一種人係"大陸人"︰
各位應該唔會理啦?因為都唔關自己事。
其次,"在香港犯罪"潛逃返大陸的人︰
佢地會被香港由大陸引渡返香港受審。"香港法官"用"香港法律"審理都有問題?
最後,亦係各位最擔心的問題。
於中國內地犯法潛逃返香港的港人︰
呢個問題正正就好似何志平個低能仔咁。點解關美國佬事唔單指係因為佢用美金行賄,而且佢代表於美國註冊的公司於美國商議賄賂的細則。因而俾美國佬玩殘。反觀今次殺女友事件,條仔喺台灣殺人。俾人引渡返台灣受審都好合理JE。
總括而言,香港人怕的只係反對派自己"以為"香港人會被中國定立的莫須有罪行,而被dick返大陸。可是,睇清楚細節!
被要求引渡人士有好多障礙導致未能引導成功。除此之外,被引導者會先被香港法院判決是否可以被引渡。
由佔中及旺角暴動時件,我地唔難睇到香港其實有唔少黃絲法官。佔完中齋做社會服務令的人多不聲數。遭重囚的人大多數是主要人物及較突出的人。除此之外,涉及政治問題的犯人都可以獲得豁免。試問各位最擔心的係乜嘢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]