• 瀏覽: 12,061
  • 回覆: 133
  • 追帖: 1
+28
引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-4-19 09:46 AM 發表
你知道「Chino」(中國的)一詞成了非洲斯瓦西里語詞匯,專指劣質產品嗎?

死於無知真可憐

有人仲以為非洲人係中國人朋友喎,中國人在非洲才是真正的三等公民。 ...
別國眼中嘅三等公民包括你嗎?

哦!崇洋非洲人都黎香討攪事了。我香港dllm你知道咩意思嗎?ondd,dllmch,ssl

咪聽樓主條儍佬講D野啦,無中生有。我聴電台訪問係非州做生意既人講中國越來越有影響力D鬼頭影響力就下降。唔明呢D人專踩自己人跆高外邊人既人咩諗法

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-4-19 11:07 AM 發表

即喺非洲人從來不把中國人放在眼裡,非洲人可以對白人恭恭敬敬,對中國人就是當成下等人。中國人在非洲比黑人更下賤,是真正的三等公民。

香港人有班祟黑親黑的,唔知訓醒未 ...
你d用中文的走狗漢奸係香港人眼中連垃圾都不如啦,你條漢奸唔止想代表我地香港人,連非洲人都想代表埋,真係笑到我夾夾聲。

引用:
原帖由 captkkk 於 2019-4-19 11:02 AM 發表
啊, 係咩, 咁即係點?
出口歐美,日本係一級,比得起錢。

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-4-19 09:46 AM 發表
你知道「Chino」(中國的)一詞成了非洲斯瓦西里語詞匯,專指劣質產品嗎?

死於無知真可憐

有人仲以為非洲人係中國人朋友喎,中國人在非洲才是真正的三等公民。 ...

中國品牌手機 Transsion 佔非洲過半市佔率,更在當地開設工廠生產手機,華為銷量亦大增。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2019-4-19 01:13 PM 發表

9565875 9565876 9565877 9565878 9565879 9565880
中國品牌手機 Transsion 佔非洲過半市佔率,更在當地開設工廠生產手機,華為銷量亦大增。
你剩喺識英文渣,慘囉

居然幫班黑人護航,刷鞋,即使人地用槍掃射你地。

你地就喺黑人的奴隸,香港人果然是賤種之中的賤種,中國人之恥

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-4-19 01:23 PM 發表
居然幫班黑人護航,刷鞋,即使人地用槍掃射你地。

你地就喺黑人的奴隸,香港人果然是賤種之中的賤種,中國人之恥
dllm,人地話你屎你就屎?人地話你cheap就係cheap?真係替你老母悲哀,無自己的思想?個腦俾人洗到剩係拿別人的東西悔辱自己人?如果香港人多d你呢d所謂高尚自持清高的人,香港真係死得了,最後我代表你老母同你講句:生舊叉燒好過生你

引用:
原帖由 rexhihihi 於 2019-4-19 01:03 PM 發表

你d用中文的走狗漢奸係香港人眼中連垃圾都不如啦,你條漢奸唔止想代表我地香港人,連非洲人都想代表埋,真係笑到我夾夾聲。
幫鬼就是漢奸,不管是黑鬼定白鬼

説反話也有人這麽開心的。

所以唔知外國點解要整死中國,跟本中國就無威脅任何國家嘅地位,多舊魚

引用:

死於無知真可憐

有人仲以為非洲人係中國人朋友喎,中國人在非洲才是真正的三等公民。

本帖主旨不是中國劣質產品,而是非洲人對中國人地位的印象 ...
咁你咪同美國唱反調,小心你嘅飯碗

除左劣質產品,非洲人可以買得起什麼?

好用既嘢鬼佬唔肯用中國既售價賣比佢,佢地今本無得揀用邊度制造,因為佢地無多餘錢喺袋,佢地只係可以選擇用同唔用,結果就只有日日吊日日繼續用

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]