• 瀏覽: 19,488
  • 回覆: 203
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 jipyrbo 於 2019-4-19 01:46 AM 發表
根本好正常,手機日日開合數十次,你試下屋企毎門日日開閂數十次,鐵較都會鬆啦,呢的野唔係依家買,係要成熟先得。國產的我估都有同樣問題待解決,只係知解決到先出,唔係又黎多次華為綠屏事件。 ...
華為嗰部暫時未有試用嘅人話有問題。

其實今次華為有機會做得好過三叔。因為三叔係內摺,要摺成180度;華為係外摺,只需要90度摺兩次,所以出問題的機會細啲。

三叔公司同部機一樣等摺埋

有人用嗎

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-4-18 16:54 發表
4月18日消息,綜合多家外媒報導,多名SamsungGalaxy Fold摺疊手機的媒體測評者使用該產品一兩天后,都發現屏幕出現故障。
  這款手機目前只提供給各大媒體進行測評,但有些屏幕似乎已經無法正常使用,始終保持亮起或熄滅狀態。

美國科技媒體The Verge的戴爾特·波恩(Dieter Bohn)週三早間發文稱,他的測評機的鉸鏈處有一個能夠摸到的“小凸 ...
最失敗嗰次係爆炸電池

引用:
原帖由 中午橙色牛 於 2019-4-18 23:56 發表
個個鐘都開下合下 咁樣試機當然快壞啦
出部摺機但唔可以個個鐘都開合?

引用:
原帖由 中午橙色牛 於 2019-4-18 23:56 發表
個個鐘都開下合下 咁樣試機當然快壞啦
本身Fold個設計作為手機標準就有問題,你唔打開,以現時旗艦手機標準,根本用途有限,可以話比唔上幾年前既手機,外屏4.X寸,仲要系21:9,咁細屏幕可以做到咩?只可以打開用入面個全屏,先叫做話用得舒服,實際同翻蓋手機概念差唔多,FOLD就系一個附帶電話功能既摺疊平板,本身理念就有問題。

引用:
原帖由 alvinip 於 2019-4-19 06:17 AM 發表

出部摺機但唔可以個個鐘都開合?
開合1次要相隔4個鐘,藥後做…

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-4-18 05:44 PM 發表

三叔話note 7會爆炸都一樣有大量忠心水魚買, Galaxy fold 只係摺得多出少少問題, 洗乜怕呀!
人地買乜野機用係咪無自由?
係咪要經你同意買乜野機用先只得?
見你講野都幾笑…
原來呢個世界所有人都要用小米手機先只得…

"Samsung摺疊手機風險高:多家外媒測評機屏幕已碎"
"https://youtu.be/2u3YOGjSaq0"
"https://www.youtube.com/watch?v=2u3YOGjSaq0"
0:13
.I must consider it do so because it is command practice by Goat5 .軍情五處

你要損毀手機生產商緊係風險高啦,咁搞法軍情五處唔碎點得呢。

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-4-19 10:55 AM 發表
因為撐華為,d大陸5毛現晒形,共產黨真係比華為累L死。

以為23條,無得再派5毛死撐了
原來笑三叔的就係大陸5毛?你不如順便話埋嗰四五個有份測試啲鬼佬其實都係大陸人假扮,染金左個頭髮,搽白的皮膚,講英文扮鬼佬。

等佢出多幾代先考慮買,第一代一定唔少問題

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-4-19 11:38 AM 發表

總之香港無人買華為,咁多5毛撐,就證明係大陸派嚟。

以後起咩鐵路,立咩23條,全部大陸派嚟既打手嚟
得啦
日日唱好三叔係無用既
夠鐘食💊等俾3️⃣叔炒啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]