• 瀏覽: 7,331
  • 回覆: 119
+3
引用:
原帖由 33ed 於 2019-3-18 01:47 PM 發表
737-max事故最大問題係機師話控制唔到架機,好似俾他人接管左咁,急速爬升又腑衝落去,舞高弄低,
美國成日話華為有後門,其實美國有條國家安全法例,要所有美國大公司為美國政府設後門,FB,Wahtsapp,Window全部都有,方便美國竊聽、攻擊其他國家,
737-MAX空難可能係美國政府試驗用波音後門遙控飛機墜落毀,等將來中國領導人或科學家搭乘737-max就可扮成意外事故,殺人於無形。 ...
「試驗」還是「表演」,嗒落有味。

一件事老美解釋唔到,當機師話控制唔到架機(被控制)後墜毀,波音先至出來話有安全程式接管,
咁你一早唔講?完全無訓練?機師完全唔知有這回事,咁神秘?
可能波音講錯左,唔係安全程式而係間諜程式,可將他國元首制造成死於空難事故。

引用:
原帖由 Artsfan 於 2019-3-18 03:42 PM 發表

「試驗」還是「表演」,嗒落有味。
或者係「表演」都唔定,同王傑隻歌異曲同功,
可能 他一心要「試驗」我, 再聽真D原來係:
可能 他一心要 「跣」我

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-3-18 03:39 PM 發表

又玩死拗,我話你老屈的乜都亂嚟。 先講返你#02 先。 之後再講你老屈的乜。 #02 係咪你寫先? 玩死拗,衰左又唔認。
好嘢,有人輸到發爛渣,求倫其搵段我寫嘅就話我老屈,網評員好嘢!!

引用:
原帖由 33ed 於 2019-3-18 03:55 PM 發表

或者係「表演」都唔定,同王傑隻歌異曲同功,
可能 他一心要「試驗」我, 再聽真D原來係:
可能 他一心要 「跣」我
哈哈!唔怪得爺爺話寧願搭高鐵,爺爺真有智慧。

引用:
原帖由 33ed 於 2019-3-18 03:46 PM 發表
一件事老美解釋唔到,當機師話控制唔到架機(被控制)後墜毀,波音先至出來話有安全程式接管,
咁你一早唔講?完全無訓練?機師完全唔知有這回事,咁神秘?
可能波音講錯左,唔係安全程式而係間諜程式,可將他國元首制造成死於空難事故。 ...
應該咁講,如果出咗相關嚴重問題應該有多國機師反映,但咁多國家都有使用:斐濟、俄羅斯、美國、加拿大、土耳其、意大利、挪威、巴西、冰島、新加坡,迪拜,大陸,韓國

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-15 04:23 PM 發表

你講果d全部廢話,感應器壞咗可以偵測到?office一旦準備死機有提示?唔係嗎,你真係識唔識架,軟件全部靠外來硬件訊號而作出行動處理,而家office一旦死機根本連save嘅動作都做唔到就hang咗係度或是硬晒 ...
飛機上既重要感應器最少都打孖上
當兩個相同既感應器輸出唔同數據
唔洗受過專業訓練都知有問題
點解偵測唔到呢

至於兩個感應器一齊壞, 仲要輸出一樣, 咁就一定有外部原因
係試過, 比如地勤洗機時入水, 上到高空齊齊結冰, 但比壞一個少見得多

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-18 07:23 PM 發表

應該咁講,如果出咗相關嚴重問題應該有多國機師反映,但咁多國家都有使用:斐濟、俄羅斯、美國、加拿大、土耳其、意大利、挪威、巴西、冰島、新加坡,迪拜,大陸,韓國 ...
點會無機師投訴
你唔知O者

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-3-19 03:52 AM 發表

點會無機師投訴
你唔知O者
哦, 原來我唔知, 你做機師會投訴嗎?咁危險會罷飛嗎?

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-19 09:01 AM 發表

哦, 原來我唔知, 你做機師會投訴嗎?咁危險會罷飛嗎?
Pilots complained about the 737 Max in a federal database

https://edition.cnn.com/2019/03/13/us/pilot-complaints-boeing-737-max/index.html

點呀, 收得未呀
井底之蛙, 聰明到駁人地之前都唔搵下料
至於罷飛? 你當美國佬唔洗做有得食呀
之前美國好多單意外, 都係因為公司唔掂, 機師都知架, 內部炒完大鑊, 聽日咪又係要飛
飛到跌一架為止law

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-3-19 09:06 AM 發表

Pilots complained about the 737 Max in a federal database

https://edition.cnn.com/2019/03/13/us/pilot-complaints-boeing-737-max/index.html

點呀, 收得未呀
井底之蛙, 聰明到駁人地之前都唔搵下料 ...
你唔好玩啦, 呢D投訴一早知啦, 係講多國機師呀, 你知唔知有幾多個國家用緊737MAX呀, 使唔使我POST埋俾睇呀

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-3-19 09:06 AM 發表

點呀, 收得未呀
井底之蛙, 聰明到駁人地之前都唔搵下料
至於罷飛? 你當美國佬唔洗做有得食呀 ...
儘管這些數據並未確定飛行員或其航空公司的數據,但兩家美國航空公司仍然駕駛著737 Max 8:American Airlines和Southwest。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-3-19 09:09 AM 發表

一個國家都咁多投訴, 其他無?

明, 你當美國既機師係低能仔, 可惜人地唔係, 你先係
儘管如此,世界上許多航空監管機構已經將737 Max設置為基礎 - 無論是Max 8還是8和9版本 - 這是美國聯合航空公司飛往Max的更長型號。三家航空公司都表示這架飛機是安全的並且繼續飛行。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-3-19 09:09 AM 發表

一個國家都咁多投訴, 其他無?

明, 你當美國既機師係低能仔, 可惜人地唔係, 你先係
一個咁低莊嘅人完全冇理據去辯論, 只識罵人, 對唔住, 唔想再同你討論

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]