• 瀏覽: 6,044
  • 回覆: 92
+7
我只知道香港自稱民主人士嘅全部比共產黨更獨裁,更唔比有異見聲音

妳知鬼道

係美國大把 改圖 , 產品 同 玩具 取笑 trump, 在中國 有取笑 習主席 的玩具嗎?
引用:
原帖由 vincentwong27 於 2019-3-17 09:14 AM 發表
我只知道香港自稱民主人士嘅全部比共產黨更獨裁,更唔比有異見聲音

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-17 09:27 AM 發表
妳知鬼道

係美國大把 改圖 , 產品 同 玩具 取笑 trump, 在中國 有取笑 習主席 的玩具嗎?

咁就叫民主?
btw我係講香港民主人士嘅獨裁

因為 在中共的 操控下,香港 先天條件 就一定弱

所以 不用 非一般 的力度去 抗爭 是根本 抗爭不了

沒打壓下, 妳所謂的 民主獨裁 根本不用出現~
引用:
原帖由 vincentwong27 於 2019-3-17 09:34 AM 發表

咁就叫民主?

請問 香港蟻民 要如何 實際行動 反美 才能 打敗 美國?
引用:
原帖由 @小乂風@ 於 2019-3-16 04:24 PM 發表

當然!除非老美完全跟從中國指示!

可以 自由 討論 甚至 批評 最高話事人 就是 民主 的真諦之一!

什麼是 民主? 就是 不會當 最高話事人 係主,

希望 在合理的 討論, 善意的批評下, 可以 更好的 幫助 人民, 繼續 為人民 服務!

這些 妳懂嗎?
引用:
原帖由 vincentwong27 於 2019-3-17 09:34 AM 發表
咁就叫民主

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-17 09:51 發表
請問 香港蟻民 要如何 實際行動 反美 才能 打敗 美國?

按中央指示實事求事!

我的祖國-俄羅斯共產黨。願早日南下,一統共業。

支持中國回歸俄羅斯,願偉大嘅俄羅斯再度統治這片神州大地

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-17 09:05 AM 發表
唔好轉移視線,扯東扯西 啦

妳說妳知道 香港關係法, 為何會問 這些 愚蠢問題......真的令人無言

日本,澳州,法國,俄羅斯 會 影響 香港關係法 ?  
...
連文意都唔明或有意避之,咁你就抱著你喜歡的"香港關係法"發走狗夢吧!
對香港人來講,引渡條例係中國內部事務,外國不容干涉!
香港做咩野要美國先同意?不同意,就用佢自已通過的國內法來威脅香港?
你反而認為係香港立"引渡條例"造成的?
用黑白顛倒手法就能粉飾你是美狗的本貭?

又妄想當真 如果係 中國內部事務, 為何廿年來 都無通過~

而家佢 老美 擺明 威脅香港, 妳去 反抗 吧, 我想看看 妳 如何令 老美 收皮
引用:
原帖由 c8888k8888 於 2019-3-17 11:20 AM 發表

連文意都唔明或有意避之,咁你就抱著你喜歡的"香港關係法"發走狗夢吧!
對香港人來講,引渡條例係中國內部事務,外國不容干涉!
香港做咩野要美國先同意?不同意,就用佢自已通過的國內法來威脅香港?
你反而認為係香港立"引渡條例"造成的?
用黑白顛倒手法就能粉飾你是美狗的本貭?
:smile_ ...

所以 接受他國 移民 就是 出賣 該國利益? 那 全世界 國家 不應有 接受 移民了~

怪不得 加拿大 限制了 中國 移民人數了, 那妳 必定 支持 加拿大政府 的 決定!
引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-3-17 12:14 PM 發表

所以,爭取菲傭居港權,是大愛表現,不是出賣港人利益,對嗎?

那 中央指示 了 香港蟻民  如何 反美呢?
引用:
原帖由 @小乂風@ 於 2019-3-17 10:28 AM 發表

按中央指示實事求事!

提示: 違規內容已被屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]