• 瀏覽: 6,047
  • 回覆: 92
+7
引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-16 11:01 AM 發表
我沒支持 也沒 參予旺暴, 唔好將 自己妄想當真~

為了 愛國, 賣港 有什麼問題? 香港政府 不是如此 做了 20年了嗎?
你有冇支持和參予旺暴這類犯香港法律的暴力活動?
有冇支持和參予占中影響香港經濟之事件?

天知地知你知我知!
要想人不知,除非已莫為!
不論你愛美國日國呆國西國中國!
出賣和破壞香港利益就唔得!
香港人絕不荅應!

那妳就不應跟 我說, 妳應跟 建制 和 政府說

遠的不說, 就說 引渡條例, 香港政府 為了向 中國 獻媚

有可能 令美國 取消 香港關係法, 那令 香港 經濟利益 受損

妳這麼 重視 香港利益 為何 不反對? 還是 雙重標準?
引用:
原帖由 c8888k8888 於 2019-3-16 01:49 PM 發表

出賣和破壞香港利益就唔得!
香港人絕不荅應!

...

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-16 02:19 PM 發表
那妳就不應跟 我說, 妳應跟 建制 和 政府說

遠的不說, 就說 引渡條例, 香港政府 為了向 中國 獻媚

有可能 令美國 取消 香港關係法, 那令 香港 經濟利益 受損

妳這麼 重視 香港利益 為何 不反對? 還是 雙重標準?
...
"引渡條例"係對付犯法的人,你好驚啦?
"香港關係法"香港政府簽過?
原來美國係香港支持犯法的人,明白了!

妳清楚 什麼是 香港關係法嗎?

不清楚 就去 百度 看有沒資料吧
引用:
原帖由 c8888k8888 於 2019-3-16 02:52 PM 發表

"引渡條例"係對付犯法的人,你好驚啦?
"香港關係法"香港政府簽過?
原來美國係香港支持犯法的人,明白了!

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-16 03:01 PM 發表
妳清楚 什麼是 香港關係法嗎?

不清楚 就去 百度 看有沒資料吧

係美帝國內法!拿來威脅香港?支持香港犯法的人?你同意佢咁做?咁就不打自招出賣香港囉!

引用:
原帖由 swerner 於 2019-3-16 12:41 發表

支持中國一定要反美?
當然!除非老美完全跟從中國指示!

請妳弄清楚問題~美國如何做,香港蟻民能阻止嗎? 還是 妳阻止到美國呢?

妳實際點吧, 現在 美國就係 因為 引渡條例 才會如此,  

那妳會 照獻媚 給中共 來 傷害 香港經濟嗎?
引用:
原帖由 c8888k8888 於 2019-3-16 03:33 PM 發表

係美帝國內法!拿來威脅香港?支持香港犯法的人?你同意佢咁做?咁就不打自招出賣香港囉!

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-15 11:07 AM 發表
真奇怪! 泛民 的雙非案 就是 幫助 同胞的   愛國行為

但 偏偏 就給 一班"愛黨人士" 反對, 認為 泛民 不應幫 同胞!

如果 那班 "愛黨人士" 是真心愛國 的話, 為何 會 反對 泛民 幫助 同胞呢?

反中人士 反對 我明, 就是 不明白 "愛黨人士"  也都 反對,

是中國同胞 得罪了 "愛黨人士"嗎? 還是 "愛黨人士" 心中根本沒有 同胞 一說?:smi ...
世上沒有比愛國心更方便更容易販賣的東西😎😎😎😎😎

引用:
原帖由 nicencl 於 2019-3-16 05:45 PM 發表
請妳弄清楚問題~美國如何做,香港蟻民能阻止嗎? 還是 妳阻止到美國呢?

妳實際點吧, 現在 美國就係 因為 引渡條例 才會如此,  

那妳會 照獻媚 給中共 來 傷害 香港經濟嗎?

...
請妳弄清楚:香港若跟日本簽"引渡條例",使唔使美國批准?跟澳州呢?跟法國呢?跟俄羅斯呢?
美國入侵伊拉克香港蟻民能阻止嗎?不能!美國入侵阿富汗香港蟻民能阻止嗎?不能!
美國向中國發動貿易戰嚴重影響香港經濟香港人驚過嗎?冇驚過!
你忽然愛國似足宜家係日本嗌救命的郭生!
下一個可能就係你!

泛民反中人仕正是賣港賊

唔好轉移視線,扯東扯西 啦

妳說妳知道 香港關係法, 為何會問 這些 愚蠢問題......真的令人無言

日本,澳州,法國,俄羅斯 會 影響 香港關係法 ?
引用:
原帖由 c8888k8888 於 2019-3-16 08:04 PM 發表

請妳弄清楚:香港若跟日本簽"引渡條例",使唔使美國批准?跟澳州呢?跟法國呢?跟俄羅斯呢?
美國入侵伊拉克香港蟻民能阻止嗎?不能!美國入侵阿富汗香港蟻民能阻止嗎?不能!
美國向中國發動貿易戰嚴重影響香港經濟香港人驚過嗎?冇驚過!
你忽然愛國似足宜家係日本嗌救命的郭生!
下一個可能就係你!
:smile_39 ...

對於 支持 極權政府的人 來說 當然唔明白
引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-3-16 07:54 PM 發表

樓主完美演繹民主霸權,利害

大愛表現, 因為妳沒有,所以不會明, 甚至反對~
引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-3-16 07:52 PM 發表

幫菲傭爭取居港權算唔算愛國?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]