• 瀏覽: 10,484
  • 回覆: 146
  • 追帖: 1
+4
衫星呢部S10個超聲波觸屏解🔒好廢喎、成日失靈、

雖然大陸冇話明禁三星電話,但係自從薩德事件之後,大陸人已經有咗抵制韓國嘅心態。抵制韓國貨,抵制韓國超級市場,抵制去韓國旅遊等等。三星電話中國以外都賣得好好,唔通中國人構造特別啲,自動對三星電話免疫?蘋果銷量下跌, 亦都某程度同貿易戰, 中興,華為事件有關,大陸人對蘋果電話亦都形成一定程度無聲嘅抵制。因此,已經唔係純粹產品嘅比拼,而係夾雜咗產品以外嘅民族情緒而產生嘅抵制行為。

如果係真消息咁真係好勁,
香港還冇得賣?好似唔見人用....

引用:
原帖由 廢坑正垃圾 於 2019-3-15 03:25 PM 發表
話左大陸機無人用啦
又唔好咁講,若然有人免費送部俾我免埋台費幫我俾埋义電費我1定用,反正有時痾屎無聊有部機上下網都好

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:10 PM 發表
三星真係 太厲害

新聞來源連結:

https://kuaibao.qq.com/s/20190314A1II1F00?refer=kb_news&omgid=4fbcd47dceb1cfe6133bd9fc91238cba&chlid=&atype=0
等5G

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:10 PM 發表
三星真係 太厲害

新聞來源連結:

https://kuaibao.qq.com/s/20190314A1II1F00?refer=kb_news&omgid=4fbcd47dceb1cfe6133bd9fc91238cba&chlid=&atype=0
若樓主是韓國人,都可以理解。

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:43 PM 發表
華為個名臭晒架喇,有無10000台都成問題。華為1000萬呢個數 都係自己吹出嚟
吹乜撚
你咪又係日日係度吹
等俾三叔炒啦!

引用:
原帖由 benho118 於 2019-3-15 03:30 PM 發表
華為喺美國被綁手綁腳,冇得靠電信商幫手銷售,銷售數字梗係及唔上三星,有乜咁出奇。
留意一下,是頂計鎖售量
這是三星歷來的手法。

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 03:47 PM 發表

華為在美國online係可以買,見美國都有華為機開箱文
全世界都有人用華為,不過唔多

引用:
原帖由 CHS1 於 2019-3-15 04:48 PM 發表
雖然大陸冇話明禁三星電話,但係自從薩德事件之後,大陸人已經有咗抵制韓國嘅心態。抵制韓國貨,抵制韓國超級市場,抵制去韓國旅遊等等。三星電話中國以外都賣得好好,唔通中國人構造特別啲,自動對三星電話免疫?蘋果銷量下跌, 亦都某程度同貿易戰, 中興,華為事件有關,大陸人對蘋果電話亦都形成一定程度無聲嘅抵制。因此,已經唔係純粹產品嘅比拼,而係夾雜咗產品以外嘅民族情緒而產生嘅抵制行為。 ...
咁睇黎侵侵既民族情緒都好勁下,唔以產品黎比拼,下下要抵制勁過老美既華為。不過,講真,為何三星D機成日跟住華為既口水尾。俾D創新黑科技既野睇睇先啦。好似S10咁,有乜野令人印象深刻既新野姐,我左睇右睇真係唔覺有,希望呢度三星友指教一下,尤其有收人水果d,有D職業道德啦。

引用:
原帖由 火燎森 於 2019-3-15 06:14 PM 發表

全世界都有人用華為,不過唔多
咁梗係唔算多啦,一年都只係賣2億,仲有68億人無用佢,咁睇個市場空間仲好大。

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-15 06:05 PM 發表

其實薩德係美國搞出嚟,不是韓國
奇怪,裝薩德塊地幾時割讓左俾老美,韓國愛國人仕知唔知架。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]