• 瀏覽: 27,475
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-14 07:13 PM 發表
中國停飛今頒發後美國傳媒先笑中國無知、轉頭連特浪普都要跟中國禁飛令。
而家無野好講,唯有賴茖貿戰同中國野心咯!
至於人命同乘客安全?美國人話關人咩事?

陸停飛波音開第1槍!美媒爆背後3大內幕

2019年03月14日 17:47 中時電子報 吳美觀/整理報導

波音737 MAX 8客機,5個月內發生2起空難事故,近日已有42個國家宣布停飛737 MAX系列客機,而中國大陸是開停 ...
但美帝都跟喎

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-3-14 08:06 PM 發表

美國波音凍過水啦,美國民事訴訟賠償慣例是開天殺價,之前美軍參與日本大地震救援23名士兵得了癌症,向東京電力索賠1萬億美元..........好有參考價值 ...
23人都1萬億美金, 咁幾百人咪?

引用:
原帖由 o2mini 於 2019-3-14 07:53 PM 發表
老美你背後玩幾多污穢不堪的招數呀? 第一次印尼獅航空難就老屈獅航管理不善, 隻字不提MCAS系統Bug的存在, 到第二次空難,人地打死都唔俾黑盒你老美去檢查就知咩事啦!  中國出來伸張正義不容你老美掩蓋真相!!!

正一仆街你老美...整死人面不改容!!! ...
民用飛機這種高科技行業世界上只有美國波音公司和歐盟空中巴士公司兩個生產商,美國波音公司每月組裝52架,每年出產624架波音各類型民航飛機。

世界各地(約200個)都要接受這兩間公司提供飛機和航空認證,所以日本、韓國、和歐洲(非加入歐盟)通通都不做飛機生意,因為飛機這門生意是代表高科技高風險行業,如果民航飛機有意外發生,一定受到世界質疑生產技術,受到世界75億人注意!

原來民航飛機生意是一門世界生意,不是本土生意,比軍用飛機還要大上好幾倍生意。

呢鑊如果美國唔批 C919, 737 MAX睇怕都咪使旨意復飛,大家不如反思大陸政府的智慧和勇氣啦,等d黃狗日日鬧,黃狗井底之蛙都不如!

死雞撐飯蓋

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2019-3-14 07:22 PM 發表
假若大陸禁飛令真係另有所圖,咁你波音同美國政府都好撚廢啫,完全錯判形勢,連底褲都輸埋。
哈哈,絶對同意!

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-14 07:13 PM 發表
中國停飛今頒發後美國傳媒先笑中國無知、轉頭連特浪普都要跟中國禁飛令。
而家無野好講,唯有賴茖貿戰同中國野心咯!
至於人命同乘客安全?美國人話關人咩事?

陸停飛波音開第1槍!美媒爆背後3大內幕

2019年03月14日 17:47 中時電子報 吳美觀/整理報導

波音737 MAX 8客機,5個月內發生2起空難事故,近日已有42個國家宣布停飛737 MAX系列客機,而中國大陸是開停 ...
美國媒體系可收買,唔係乜祕密

引用:
原帖由 ussob 於 2019-3-14 09:23 PM 發表

23人都1萬億美金, 咁幾百人咪?
咪一萬蚊美金囉, 其他國人邊有美帝子民條命咁矜貴

“傳“老美政府會將每一部飛機都裝搖控導航後門,可以100%操控出事飛機。

有可以能呢道出事,而又不能給人知道,呢d仆街野。

ps:佢老美就係最有經驗硬件放“後門“的仆街。

引用:
原帖由 6seven 於 2019-3-14 09:34 PM 發表
“傳“老美政府會將每一部飛機都裝搖控導航後門,可以100%操控出事飛機。

有可以能呢道出事,而又不能給人知道,呢d仆街野。

ps:佢老美就係最有經驗硬件放“後門“的仆街。 ...

反中反上腦嘅智將又一傑作. 難怪香港寵物狗學到足

因為飛機不是在糜蟈跌落地,死又不是糜蟈人,糜霉死人都作。中國有80隻737 max8,就是怕出事,死人都要搞清楚才飛,真係有事時,學娜威向波陰索償

台灣作文正賤……………種

引用:
原帖由 76banana 於 2019-3-14 09:25 PM 發表
呢鑊如果美國唔批 C919, 737 MAX睇怕都咪使旨意復飛,大家不如反思大陸政府的智慧和勇氣啦,等d黃狗日日鬧,黃狗井底之蛙都不如!
大陸現有3273架民航飛機(2017),只有29架國內製造民航飛機,這表示如果飛機出意外不關中國的事,因為只是佔中國市場0.8%。

大陸現有1568架飛機屬於波音公司;1533架屬於法國空中巴士公司;111架屬於巴西工業公司;32架屬於加拿大龐巴迪公司;25架屬於中國航空工業公司;4架屬於中國商用飛機公司,所以在大陸好難坐到國內製造飛機構。

如果C919真是今年出產二十架飛機,萬一有架飛機不幸失事,這樣會導致中國在國際上聲譽受損,因為冇人夠膽搭乘國內飛機!

中國幫佢買左三百架,真出事好能大獲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]