• 瀏覽: 24,831
  • 回覆: 206
+4
引用:
原帖由 two3888 於 2019-3-11 08:10 AM 發表

其實點解唔一劍封喉華為, 好似手機唔受權佢用android系統, 好似佢啲私服器, 唔賣intel CPU。。
小朋友。返學校厠所打水戰啦!成人世界唔啱你架。。。。。

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-11 08:35 AM 發表

一劍封喉?你講既叫食山埃杜老虎。美國芯片唔係食材。唔可以當飯食。。。華為死得就唔止華為死,所有有關供應鍊都一齊死。你以為供應商會收齊錢至發貨?唔係一年後找數都六個月啦!!!!!
睇下邊個死。。。 ...
你以為全世界得你一間公司? 諾基亞愛立信 都要用零件吧

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-11 08:40 AM 發表

你好似連android系統要授權都唔知 你係咪傻㗎, 你真係以為免費就可以任你用呀 小朋友 用下腦啦

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-11 08:35 AM 發表

一劍封喉?你講既叫食山埃杜老虎。美國芯片唔係食材。唔可以當飯食。。。華為死得就唔止華為死,所有有關供應鍊都一齊死。你以為供應商會收齊錢至發貨?唔係一年後找數都六個月啦!!!!!
之前中興都係用呢種方法 今次對華為就有問題 講唔通呀!

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-11 08:40 AM 發表

如果佢封咗你嘅android系統, 你嗰啲華為手機想去歐洲 賣? 去到邊畀人告到邊, 轉系統呀 自己閉關鎖國 咁就有可能 賣得出啦

引用:

淨係封咗你零部件, 有不少是沒有其他國家代替品, 你指是維修保養 你都跟唔到好耐, 你又同人簽咗約 到時俾人告到甩褲 賠錢賠到你傻, 真係唔知邊個頭痕

華為淨係做中國加印度生意都做唔切啦, 真係唔需要稀罕你美國市場

引用:
原帖由 two3888 於 2019-3-11 08:59 AM 發表

你以為全世界得你一間公司? 諾基亞愛立信 都要用零件吧
你真係天真。勞斯萊斯用的零件啱福特用咩?重有就係市場。。。咩你改為愛垃圾就可以用華為專利部件為中國建設5g?

引用:
原帖由 two3888 於 2019-3-11 09:00 AM 發表

你好似連android系統要授權都唔知 你係咪傻㗎, 你真係以為免費就可以任你用呀 小朋友 用下腦啦
安卓係統係開源,要授權既係谷哥本身個安卓系統。。。。華為自己都有系統架。。。。小朋友。。。

引用:
原帖由 two3888 於 2019-3-11 09:01 AM 發表

之前中興都係用呢種方法 今次對華為就有問題 講唔通呀!
之前中興?中興本就就無硬件架啦!!華為有自己既晶片中興有咩?

引用:
原帖由 two3888 於 2019-3-11 09:03 AM 發表

如果佢封咗你嘅android系統, 你嗰啲華為手機想去歐洲 賣? 去到邊畀人告到邊, 轉系統呀 自己閉關鎖國 咁就有可能 賣得出啦
你真硬膠。。。真有咁既情形就係正式開戰。。。中國供應美國藥品,家居用品佔七成。稀土又佔幾多????可唔可以一樣拒絕賣比美國?

引用:
原帖由 two3888 於 2019-3-11 09:06 AM 發表

淨係封咗你零部件, 有不少是沒有其他國家代替品, 你指是維修保養 你都跟唔到好耐, 你又同人簽咗約 到時俾人告到甩褲 賠錢賠到你傻, 真係唔知邊個頭痕 ...
咦?咁好橋?特特重使你教咩???小朋友即係小朋友。。。。華為儲存量可以頂到半年?供應商大都要破產啦!你違約拒絕供貨,又無數找。。。告都告到你破產。。。

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-11 07:47 AM 發表

哈哈哈。。。。狗口長不出。。。。天生的箕篤圖不是腦殘就是就是白痴!!!???

從你最後的幾篇回應來看。。。你都已經無法正常地就事論事。。。。只會學犬吠天。。。。要我讓你出最後一貼嗎? ...
大少奶信佛既~呢度系人都知~特9既打手一貫作風~就系篤爆既時侯玩人身攻撃~希望你吾系特9或肥泥打手~

police))))check ip....

睇咗啲資料
似係商用先用到5G
一般設備
就算最頂級嘅拎嚟用5G都係嘥料

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]