• 瀏覽: 18,924
  • 回覆: 385
+38
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-14 11:52 PM 發表

就當係,
身為屋企人,唔係隔離佢排斥佢,係接納包容,俾時間佢康復。
我無排斥任何人,只係有啲措施防止斬人事件再次發生,
害己害人。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-14 11:52 PM 發表

少數當全部?
大家只係見到鳩官已經將賺錢的產業,例如電訊.....已經切成塊黎分。

至於鳩鐵,無錯,部分路段賺錢(中共講的),但整體就.........中共無講係賺錢。
點解只講部分而唔講整體? ...
高鐵重點係安全,快捷,便民,賺錢係次要。

你聽過路通財通的。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-14 11:56 PM 發表

高鐵重點係安全,快捷,便民,賺錢係次要。

你聽過路通財通的。
咁結果咪輪到你........少數當全部,有兩塊葉當整棵樹

建設點解唔係起少兩條鳩鐵,唔好借貸畀人搞一帶一路,
而係用錢去取締豆腐渣工程,
令地震之下首先倒塌的唔係學校,唔會死最多學生,
(學到人地外國,地震係去學校廣場避難。)
無假疫苗、無假奶粉........乜都真。

仍然到最後,你要問自己,你每日搭高鐵次數多,定食飯次數多,
高鐵緊要,定自己仔女緊要。

一切視乎價值觀,人命重要,定錢重要。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-14 11:55 PM 發表

我無排斥任何人,只係有啲措施防止斬人事件再次發生,
害己害人。
如果一個人,三十年來都冇再斬人,你都認為佢未康復,我都無話可說。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 12:00 AM 發表

咁結果咪輪到你........少數當全部,有兩塊葉當整棵樹

建設點解唔係起少兩條鳩鐵,唔好借貸畀人搞一帶一路,
而係用錢去取締豆腐渣工程,
令地震之下首先倒塌的唔係學校,唔會死最多學生,
(學到人地外國,地震係去學校廣場避難。)
無假疫苗、無假奶粉........乜都真。

仍然到最後,你要問自己,你每日搭高鐵次數多,定食飯次數多,
高鐵緊要,定自己仔女緊要。

一切視乎價值觀,人命重要,定錢 ...
食飯緊要。

咁一年全國搜到幾多噸黑心食品呀,又有幾多人食物中毒死亡呀。
幫你講埋,唔係即死,長期病患那嗎,事實卻是越來越健康,越來越長壽。

又玩豆腐渣工程呢招呀。
咁舊年冧左幾多棟大廈,幾多條橋呀。

你同你D老友未找數呀,說好鳥的港珠澳大橋俾山竹吹冧。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-15 12:02 AM 發表

如果一個人,三十年來都冇再斬人,你都認為佢未康復,我都無話可說。
你又搞錯一樣野!

如果正常人都係會斬你又點睇?

權、錢、女人都係正常人都爭取,而且重係不惜一切去爭取,
正如「薄仔」為權力,殺人都好平常。
「習憲宗近平皇帝」最近先為權力去扳倒太子,又修改憲法,
令佢同袁世凱一樣,差一步就係皇帝。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-15 12:06 AM 發表

食飯緊要。

咁一年全國搜到幾多噸黑心食品呀,又有幾多人食物中毒死亡呀。
幫你講埋,唔係即死,長期病患那嗎,事實卻是越來越健康,越來越長壽。 ...
都要有命先食到飯架!
而且問題就係而家無啖安樂茶飯。

搜唔到 = 無?
黑心疫苗?

大陸人平均壽命大約71歲,比越南僅高0.2歲。

台灣發展好差好差.........不過壽命比大陸長10年。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 12:08 AM 發表

都要有命先食到飯架!
而且問題就係而家無啖安樂茶飯。

搜唔到 = 無?
黑心疫苗?

大陸人平均壽命大約71歲,比越南僅高0.2歲。
嗎問你幾多囉。

唔好又玩新聞封鎖,冰山一角呢招啦。

平均壽命係74,高於全球平均。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-15 12:10 AM 發表

嗎問你幾多囉。

唔好又玩新聞封鎖,冰山一角呢招啦。
你自己講咋!
不過你可以否定新聞封鎖嗎?

大陸的沙塵暴,真係少左?

幾多歲都好,都係僅高於越0.2歲。

大陸,其實就算在滿清亂世,壽命一直都高於世界平均,
因為有非洲呢啲地方墊底。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-10 11:47 PM 發表
地球上任何一個社會 都必須要有年輕人同納稅人

但就唔一定需要有共產黨 同 中華人民共和國人。

結論係,共產黨可以倒臺, 中華人民共和國人可以消失,並冇乜野大不了。 ...
笑L死我,不如講世界上可以冇你父母,甘咪唔使生你出來。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-15 12:12 AM 發表

你自己講咋!
不過你可以否定新聞封鎖嗎?

大陸的沙塵暴,真係少左?

幾多歲都好,都係僅高於越0.2歲。

大陸,其實就算在滿清亂世,壽命一直都高於世界平均,
因為有非洲呢啲地方墊底。 ...
依家乜時代,人人有手機,人人上到網,仲有咁多知情人士,內部人士,可靠人士,消息人士,真的做到新聞封鎖咩。

北韓金仔郁左條毛,都即係全世界知道啦。

講講下食物,又搬去沙麈暴,點夠你玩。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-10 11:47 PM 發表
地球上任何一個社會 都必須要有年輕人同納稅人

但就唔一定需要有共產黨 同 中華人民共和國人。

結論係,共產黨可以倒臺, 中華人民共和國人可以消失,並冇乜野大不了。 ...
 只有英國威權獨裁統治下既英國,英女皇先會千秋萬世。
法律都唔可以告英女皇

附件

Screenshot_20181219-203536.jpg(133.95 KB)

Screenshot_20181214-001913.jpg(142.16 KB)

Screenshot_20181201-183327.jpg(213.49 KB)

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-14 11:49 PM 發表

如果引用你之前講的「再講你嘅心態 屋企有把刀 你好驚屋企人用刀斬你 成日胡思亂想 但事實上我屋企人係正常人 如你因為胡思亂想 已經變成一個唔正常嘅人」

問題在於你屋企人真係斬過你(文革、反右、大躍進),
重要係夾埋一齊黎斬你,
你果一套「屋企人唔會斬你」及「身邊的人會制衡」論據,已經完全唔成立。

都未有根據的論點,根本唔係事實,人地點駛反駁你? ...
冇錯呀 不過我都成日講係五六十年前嘅事囉 用而家嘅準則佢制行五六十年前嘅事 咁就唔使進步啦 我而家嗰個例子你聽啦 台灣獨立習近平話唔打台灣 相信習近平都要落台 而毛澤東係唔係唔使 呢個係權力嘅分別囉 只不過係你唔接受呢一套 咁冇得講㗎喎 個人有個人見解 我唔會勉強你㗎

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-1-15 12:17 AM 發表

依家乜時代,人人有手機,人人上到網,仲有咁多知情人士,內部人士,可靠人士,消息人士,真的做到新聞封鎖咩。

北韓金仔郁左條毛,都即係全世界知道啦。 ...
大陸要翻牆架!

大陸防翻牆技術.........發展得好快添!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-1-11 12:10 AM 發表

事實係喎!

否則人地國家點會每隔幾年就會有一次可以造成政黨輪替的選舉,
因為政黨輛替其實係打掩護。
黎黎去去都係哥班利益群體服務背後金主。
人民選舉就係騙人

附件

Screenshot_20181219-203536.jpg(133.95 KB)

Screenshot_20181117-084824.jpg(143.4 KB)

Screenshot_20181214-001851.jpg(173.5 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]