• 瀏覽: 3,548
  • 回覆: 53
很多港人怎也輪不到公屋,有網民大呻,上水很多新移民公屋戶,每逢假日都消失,懷疑他們內地有樓......
事件觸動很多港人神經,「我樓層已有兩戶無人住,只係間中返來開水喉、處理事務及開燈,佢哋唔係香港人,可能有其他物業。」上水清河邨居民阿Sam指這種「生人霸死地」做法不對,空置...

嗱嗱嗱!
又一件死卜街大陸喱來香港騙公屋的個案啦。依d能樣真係害人不淺!
五毛們,快些盲撐同埋話毒果害人啦

新聞來源連結:
http://s.nextmedia.com/magazine/r.php?a=2_649077_0&i=20190114

上面有祖屋住就未鳩落來香港啦,滾回大陸啦銀樣,真係卜條大陸喱個街。

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-1-14 07:36 AM 發表
很多港人怎也輪不到公屋,有網民大呻,上水很多新移民公屋戶,每逢假日都消失,懷疑他們內地有樓......
事件觸動很多港人神經,「我樓層已有兩戶無人住,只係間中返來開水喉、處理事務及開燈,佢哋唔係香港人,可能有其他物業。」上水清河邨居民阿Sam指這種「生人霸死地」做法不對,空置...

嗱嗱嗱!
又一件死卜街大陸喱來香港騙公屋的個案啦。依d能樣真係害人不淺!
五毛們,快些盲撐 ...
多謝泛人1年綜援  + 社畜教路扮離婚單親特快公屋la

引用:
原帖由 sauyw2088 於 2019-1-14 07:46 AM 發表
大陸人都幾衰格
好多係d雙飛...….多謝泛人+9官la

貌似申請大陸人落來既系香港人來喔?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-14 07:46 AM 發表

多謝泛人1年綜援  + 社畜教路扮離婚單親特快公屋la
未係囉!
建制派身為大黨幫都唔反對,唔出手投票阻止,班友真可恥

引用:
原帖由 sauyw2088 於 2019-1-14 07:46 發表
大陸人都幾衰格
It 老闆都霸佐華貴好多年啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-14 07:47 AM 發表

好多係d雙飛...….多謝泛人+9官la
建制派如出手反對,可阻止問題發生,同意嗎?

引用:
原帖由 sauyw2088 於 2019-1-14 07:59 AM 發表
黑名單又來
講道理者
條氣唔順告毒果囉

疑似又掂

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-1-14 08:09 AM 發表

建制派如出手反對,可阻止問題發生,同意嗎?
泛人幫手加碼派福利就有lor
爭取緊60碎多幾舊

又有公屋免租, 又退保, 又老鬼多幾舊, 坐車又平, 睇醫生又平........

阿燦霸公屋又如何?香港高官及克警依法支援溝淡工程。香港人搵唔到食可以死上大陸。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-1-14 08:16 AM 發表

泛人幫手加碼派福利就有lor 爭取緊60碎多幾舊
建制無反對

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]