• 瀏覽: 12,173
  • 回覆: 137
+2
又係呢類POST, 港女食洋腸, 莫講瑞士啦, 非洲都係樂土.

引用:
原帖由 中國香港001 於 2019-1-10 06:42 PM 發表

冇錯,瑞士只可以揀慢活,香港有快中慢任你揀。除咗地理環境,試問有乜瑞士有而香港冇?但掉轉香港有嘅嘢瑞士好多都冇。
我想講既野係 佢提既野根本好多都可以係HK做

好聽D咪叫慢活,唔好聽咪悶死,有幾多香港人10點上床訓架,如果咁,不如考慮下去北韓,乜都安排晒比你,唔洗煩

這里沒有壓力!洋腸棍棍到肉!沒有其地方給我高潮!

香港跟本就係唔正常,
未出世就要爭餐死!
一路讀書,工作又要爭,
香港班庸官又要你終身學習,
跟本冇乜機會停落嚟!

知足常樂最緊要

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-1-10 04:11 PM 發表

瑞士曾被譽為最適合移民的地方,80後Cary本來於香港五星級酒店工作6年,生活穩定,但2016年毅然與從事珠寶鑑定的奧地利籍丈夫Haensel移民瑞士巴塞爾,至今移民兩年,移民瑞士後學懂了如何放 ...
無知其實真的很幸福。

這一代的香港人就這樣殺死了香港

逃避等於放棄人生!

引用:
原帖由 Porkypig1234 於 2019-1-10 05:31 PM 發表
喺兩間瑞士背景嘅銀行工作好多年。其中有 18 個月住蘇黎世。其餘時侯每年最少去一次瑞士。直屬上司係瑞士人。工作上自己所屬團隊有七成係瑞士人。我對瑞士同瑞士人嘅印象同文中嗰位小姐好唔同...

蘇黎世生活絕對唔平,甚至可以話貴。搞到人人都好緊張搵錢。唔明點解報導入面位小姐話瑞士人冇買樓壓力。我認識喺當地嘅無論係本地人或者 expats,個個都好注重置業同投資...  另外,瑞士人沉迷股 ...
當地人會去獨逸國買野嗎?

引用:
原帖由 三級警司 於 2019-1-11 08:54 PM 發表

當地人會去獨逸國買野嗎?
我冇試過,都唔知係咪真係平好多。聽講話撘火車或者自己揸車都唔使一個鐘。但係好多嘢帶入境都有數量限制,多咗要打稅。

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-1-10 04:11 PM 發表
https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2240000/2243427/swiss_exmobile_20190109_J_1024.png

瑞士曾被譽為最適合移民的地方,80後Cary本來於香港五星級酒店工作6年,生活穩定,但2016年毅然與從事珠寶鑑定的奧地利籍丈夫Haensel移民瑞士巴塞爾,至今移民兩年,移民瑞士後學懂了如何放 ...
所有時間都是屬於自己的,咁一代一代最後變返馬騮

引用:
https://topick.hket.com/res/v3/image/content/2240000/2243427/swiss_exmobile_20190109_J_1024.png

最重要是最尾的那一句,互換性伴😜😜

提示: 違規內容已被屏蔽

淨係十點瞓已經唔得喇,仲要無得出夜街飲嘢唱K食飯,養老就適合去