• 瀏覽: 14,369
  • 回覆: 319
引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-11 08:00 AM 發表
我想問網友,佢哋係用咩方法取得外國戶籍,外國無審查呢班人嘅背境?呢班人唔使入紙申請?直接得到戶籍?
網友又從邊度得知呢班人有外國籍?
係呢班人高調周圍同人講佢哋有外國籍?
定係網友係當地移民局直接取得該批人嘅移民資料?
你話呢班人係中南美洲有戶籍嘅可信性會高啲,歐美就有啲難度。 ...
歐美絕對有可能,拉丁美洲反而無咩可能。

歐美喺敵對勢力,而且可以叫做比較做得嘢,果班權力外圍嘅官員要避免中共抄家,一定揾中共嘅敵人做靠山。習近平以前未入權力核心時,都需要有個咁嘅靠山,但佢入左權力核心後,就另一個玩法。

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-1-11 08:09 AM 發表

歐美絕對有可能,拉丁美洲反而無咩可能。

歐美喺敵對勢力,而且可以叫做比較做得嘢,果班權力外圍嘅官員要避免中共抄家,一定揾中共嘅敵人做靠山。習近平以前未入權力核心時,都需要有個咁嘅靠山,但佢入左權力核心後,就另一個玩法。 ...
有具體證據?
歐美會將計時炸彈擺係身?
如果真係有實證,敵對政黨會點攻擊審批嘅政黨?
錢方面你認為會投放係歐美?
隨時一鋪清袋,錢唔係放係瑞士咩?

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-11 08:21 AM 發表

有具體證據?
歐美會將計時炸彈擺係身?
如果真係有實證,敵對政黨會點攻擊審批嘅政黨?
錢方面你認為會投放係歐美?
隨時一鋪清袋,錢唔係放係瑞士咩? ...
中共官員或者喺計時炸彈,但中共官員嘅家人唔喺,一般財產跟家人、唔跟身。

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-1-11 08:00 AM 發表
我想問網友,佢哋係用咩方法取得外國戶籍,外國無審查呢班人嘅背境?呢班人唔使入紙申請?直接得到戶籍?
網友又從邊度得知呢班人有外國籍?
係呢班人高調周圍同人講佢哋有外國籍?
定係網友係當地移民局直接取得該批人嘅移民資料?
你話呢班人係中南美洲有戶籍嘅可信性會高啲,歐美就有啲難度。 ...
第一,外國特別加國,無中共咁黑暗話你咩背景就禁止你入境,加上中國非敵對或受制裁
要移民唔係咩難度,最容易經濟移民,塞舊錢話投資就搞掂,子女果班仲簡單,申請去讀書,讀幾年就搞掂
呢班人係外國肯定有買物業,外國記者查冊後就知佢既國籍

引用:
原帖由 kwong1000 於 2019-1-11 08:38 AM 發表

第一,外國特別加國,無中共咁黑暗話你咩背景就禁止你入境,加上中國非敵對或受制裁
要移民唔係咩難度,最容易經濟移民,塞舊錢話投資就搞掂,子女果班仲簡單,申請去讀書,讀幾年就搞掂
呢班人係外國肯定有買物業,外國記者查冊後就知佢既國籍 ...
你嘅説法只對普通人有效

高層做嘢每一步都經過嚴密安排,唔會有唔合理嘅嘢,亦唔會有矛盾位比你入

引用:
原帖由 kwong1000 於 2019-1-11 08:38 AM 發表

呢班人係外國肯定有買物業,外國記者查冊後就知佢既國籍 ...
中央多年前出台政策,祼官冇得升職,唔俾出任要職,祼官呃唔到人,下屬等升職一定舉報你。

https://hk.news.appledaily.com/i ... e/20160815/19736771

內地人大代表、政協委員禁擁外籍,與習近平上台後反腐打貪清理「裸官」(即配偶和子女均在境外定居或加入外國國籍)如出一轍,自2012年底中共十八大習近平上台後,中紀委開始大力整治裸官,且對不肯放棄外籍的官員進行崗位調整。
有報道指,內地官方調查發現多達九成高官親屬已移民海外或加入外國籍。前年12月中組部調查指,全國有3,200多名副處級以上官員報告自己是裸官。廣東省去年有近千名各級官員,因本人或其親屬不願放棄外籍,遭當局強行調整崗位。

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-1-11 07:40 AM 發表

人工智能即使擁有了意識,仍然不能排除被控制的可能,這是兩個概念。人類有接近完美的意識,但我們仍然看到有「人類」甘願被控制、被奴役,人工智能又怎會例外?即使有人工智能,我們仍然需要某種權力制衝,不然人工智能只會淪為當權者的工具。 ...
多謝師兄解答

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-1-11 08:56 AM 發表

中央多年前出台政策,祼官冇得升職,唔俾出任要職,祼官呃唔到人,下屬等升職一定舉報你。

https://hk.news.appledaily.com/i ... e/20160815/19736771

內地人大代表、政協委員禁擁外籍,與習近平上台後反腐打貪清理「裸官」(即配偶和子女均在境外定居或加入外國國籍)如出一轍,自2012年底中共十八 ...
廣東省最多祼官,因為好多用單程證拎左香港身份證,一樣定義為境外人士,唔捨得放棄香港身份證就要炒。

香港人一向不喜歡自己政府。根本政府不理港人。

引用:
原帖由 Bigcrownbond 於 2019-1-11 09:19 AM 發表
香港人一向不喜歡自己政府。根本政府不理港人。
你代表咗我?
今年嘅施政報告,除咗60歲綜援外,我都滿意。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-1-11 09:00 AM 發表

廣東省最多祼官,因為好多用單程證拎左香港身份證,一樣定義為境外人士,唔捨得放棄香港身份證就要炒。
咁係唔係意味著呢啲人唔係高官?
唔再擁有職務實權?

引用:

你講嘅係加拿大讀幾年書就可以合法移民?
投資移民機會大啲,但都要睇歐美邊個國家。
我相信物業買賣嘅資料唔易取得,如果咁容易呢啲國家對私隱問題要重新估計。

引用:

香港演員周星馳,因為被加拿大移民局懷疑他是「黑社會」會員,所以在證據之下,拒絕了他的移民申請。
看來移民加拿大唔係話咁易?

愛國,愛別的國。今日係家,但其實外面有阿二阿三,但就堅稱我最愛我家

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]