• 瀏覽: 7,236
  • 回覆: 93
人以身為貴,家以和為貴,鄰以親為貴,
友以誠為貴,體以健為貴,衣以適為貴,
住以雅為貴,窮以志為貴,富以仁為貴,
心以善為貴,品以端為貴,物以稀為貴,
情以真為貴。👍
犯民正P K

之所以泛民令人極度反感,就係佢地對洋人搖頭擺尾,對華人齜牙咧嘴

香港班政棍、法棍、學棍唔該舉手,講緊你班畜牲呀!

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-10 06:27 AM 發表
強詞有理:洋走狗表錯情
魯迅說,敵人是不可怕的,可怕的是自己營壘裏的蛀蟲。中美貿易戰開打以來,西方輿論幾乎一面倒抹黑中國、唱衰中國,這並不奇怪,西方國家掌握話語權,輿論在他們手裏,愛怎麼說就怎麼說,愛怎麼扭曲就怎麼扭曲,大家早已習以為常。最令人莫名其妙的是,有些中國人包括內地自由派人士和香港洋奴漢奸也鸚鵡學舌,把貿易戰責任推到中國身上,認為中國太過高調才會惹禍,貿易戰不能打、打不贏、必輸無疑。
...
講得非常好

洋人沒給市民選港督的權利, 洋奴狗仍然搖頭擺尾。
但對華人沒給選特首的權利就齜牙咧嘴,洋奴走狗真雙重標準!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2019-1-10 11:04 AM 發表
呢的扇動民族情緒的怪魔五毛,禍國殃民。呢的愛國賊的文章,以民族之名,騎劫愛國,行禍國之實。

鄧公訓言:韜光養晦。
希望國家廣積糧,高築牆,緩稱王。

不理世界形勢~強出頭,爭一日之長短~受人以戒備,打草驚蛇。

現在中國真實的朋友有多少? ...
呢個世界是強者為冠,各國在利益上求大同少異,從來沒一個真正的所謂『朋友』。
強者有話事權,你不聽我話,我就制裁你。
伊拉克有辨你睇…可以繞過聯合國而出兵侵略。
現在的伊朗…
你要做洋奴,就要迎合洋人的世界價值觀,反之,你也在制裁行列。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-1-10 10:46 AM 發表
洋人沒給市民選港督的權利, 洋奴狗仍然搖頭擺尾。
但對華人沒給選特首的權利就齜牙咧嘴,洋奴走狗真雙重標準!
師兄你錯了!香港特別行政區特首,乃是由極具廣泛代表性的選委選出。

引用:
原帖由 mango178 於 2019-1-10 11:58 AM 發表

呢個世界是強者為冠,各國在利益上求大同少異,從來沒一個真正的所謂『朋友』。
強者有話事權,你不聽我話,我就制裁你。
伊拉克有辨你睇…可以繞過聯合國而出兵侵略。
現在的伊朗…
你要做洋奴,就要迎合洋人的世界價值觀,反之,你也在制裁行列。 ...
你認為這是向美國叫板的時候?

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2019-1-10 11:04 AM 發表
呢的扇動民族情緒的怪魔五毛,禍國殃民。呢的愛國賊的文章,以民族之名,騎劫愛國,行禍國之實。

鄧公訓言:韜光養晦。
希望國家廣積糧,高築牆,緩稱王。

不理世界形勢~強出頭,爭一日之長短~受人以戒備,打草驚蛇。

現在中國真實的朋友有多少? ...
什麽是真實朋友?

引用:
原帖由 一生冇求 於 2019-1-10 12:31 PM 發表

什麽是真實朋友?
什麼是假朋友?

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-10 06:27 AM 發表
強詞有理:洋走狗表錯情
魯迅說,敵人是不可怕的,可怕的是自己營壘裏的蛀蟲。中美貿易戰開打以來,西方輿論幾乎一面倒抹黑中國、唱衰中國,這並不奇怪,西方國家掌握話語權,輿論在他們手裏,愛怎麼說就怎麼說,愛怎麼扭曲就怎麼扭曲,大家早已習以為常。最令人莫名其妙的是,有些中國人包括內地自由派人士和香港洋奴漢奸也鸚鵡學舌,把貿易戰責任推到中國身上,認為中國太過高調才會惹禍,貿易戰不能打、打不贏、必輸無疑。
...
這篇文章無乜意義。第一:難到指出國內既禍根就係錯? 中國點解今時今日科技上仲係咁依賴老美?就係有你呢堆9唔撘8既人係度一味話中國科技好強大,中國經濟好強大,延申出黎既問題就係自大,變左井㡳之蛙。

科技係某程度上就係咁樣導致咁多年都係無去研發,一直依賴別國。
一直話自己幾強大,實際國內有錢既人只係一小數部分人口佔領大部分人財產。
香港指出長期打貿易戰中國內會輸得比較嚴重,呢個係千真萬確,因大陸仲係依賴舊式生產為主,即廉價勞工。
有太多問題一次過寫唔哂,你所謂既香港漢奸就係把現況講出黎既人。我只可以講你連大陸都唔信接納你呢挺人係大陸往。

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2019-1-10 12:24 PM 發表

你認為這是向美國叫板的時候?
講到好似美帝系大陸無人咁

大陸唔講,美帝都會知口撻

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]