• 瀏覽: 5,133
  • 回覆: 96
  • 追帖: 1
+2
因為佢地唔駛用腦,只捉住幾點猛踩就得,好似某人咁一味話佢"肥",但無視它在現實中的飛行表現,完全缺乏客觀事實。F-35 是近代最大單一軍購軍研案,涉及的人實在太多,金額鉅大爭議一定多,正如香港要填海一講要幾百億就好多人出來嘈同理,又點唔好點差點影響到。

好簡單,如果 F-35 真係好似班智障咁講到差,各國真係會甘願大量採購?真係當各國高級官員和軍事專家係廢的?睇 2018 red flag 演習後飛行員第一身訪談最好,基本上係一面倒說 F-35 在空戰帶來新優勢,其戰術運用和第四代機有非常大分別。F-35 成為未來主戰戰機係肯定的,以美軍那種等級的科研能力,F-35 只會越來越強,正如 F-16 已非 1970 年代那樣。

很簡單的,最近5年中國海軍新艦下水規模都超出美國
而展望未來5年趨勢持續。

對打了雞血的民族主義者而言,感覺上十分良好
而陸軍在他們眼中是一向強大

問題在空中力量
不論中美的宣傳,隱身機都是輾壓上一世代戰機
奈何地上最強的F22是美國的
而F35開始量產入役,美國之外,日、韓都將部署

而J-20現時只是低速生產
引擎更是不堪提
那如何面對美國明顯的空中優勢?

唱衰佢囉
反正美國輿論本身都會質疑自己的武器系統
大把資料唱

無聊起來,不唱性能的話,就唱佢難睇囉

引用:
原帖由 banjo. 於 2019-1-8 08:52 PM 發表
香討漢奸不斷唱好老美垃圾F35隱形戰機, 居心何在.
為狗糧

引用:
原帖由 kenobi 於 2019-1-9 09:40 AM 發表

問題在空中力量

引擎更是不堪提
那如何面對美國明顯的空中優 ...
隱身皮呀,外觀?!

D漢奸為狗糧扼殺科學討論顛倒是非

引用:
原帖由 賈文子 於 2019-1-9 09:55 AM 發表

隱身皮呀,外觀?!

D漢奸為狗糧扼殺科學討論顛倒是非
你講科學?你有幾可真係討論軍事丫,咪一味話人漢奸囉....... 科學喎.....

引用:
原帖由 賈文子 於 2019-1-9 09:51 AM 發表

為狗糧
嘿,你回呢 D 咪岩你身份囉。

引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2019-1-9 09:58 AM 發表

嘿,你回呢 D 咪岩你身份囉。
立馬現身

引用:
原帖由 kenobi 於 2019-1-9 09:40 AM 發表

問題在空中力量

引擎更是不堪提
那如何面對美國明顯的空中優 ...
好老實,肥電係肥呀嘛

quote]原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-1-8 11:15 PM 發表

你講咁耐即係冇啦, 我出嚟質疑呢D帖主要唔想你地誤導大陸民眾, 吹噓作假危險自己國家同人民, 真真正正係賣國賊同漢奸, 習總已下達指令唔應該再有呢D吹噓造假帖危害自己國家, 早日回頭吧!! ... [/quote]

你講咗等於冇講, 我出嚟質疑呢D帖主要唔想你哋班西狗漢奸賣國賊誤導世人, 例如吹噓F35可以炸毀三峽大壩. 希圖作假危害國家同世人嘅, 正正係呢d西狗賣國賊漢奸. 癲佬腫桶日日大放闕辭, 厚顔無恥, 擄人勒索, 形同強盜, 所作所為危害全球, 尾國養住班西狗賣國賊漢奸就日日獻媚, 奴顔侍主, 又貶低中國國民努力成果. 習總已下達指令唔應該再有呢D弄虛作假帖危害迷惑自己國民. F35甩油嚴重, 大大削弱隱身效果, 就應該公諸於世! 是其是, 非其非.

一衆西狗漢奸賣國賊, 回頭是岸!  他日秦城倉位為君留, 悔之已晚!

引用:
原帖由 專捉漢奸 於 2019-1-9 12:11 PM 發表
quote]原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-1-8 11:15 PM 發表 https://news.discuss.com.hk/images/common/back.gif

你講咁耐即係冇啦, 我出嚟質疑呢D帖主要唔想你地誤導大陸民眾, 吹噓作假危險自己國家同人民, 真真正正係賣國賊同漢奸, 習總已下達指令唔應該再有呢D吹噓造假帖危害自己國家, 早日回頭吧!! ... [/quot ...
你講咩呀?f35可炸毀大壩係吹噓??從軍事角度係完全有可能喎=隱身潛入投彈

引用:
原帖由 賈文子 於 2019-1-9 10:47 AM 發表

立馬現身
嗯?你真係無野好回喇?多謝你跳出來俾人知你回野有幾廢呀。

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-1-9 01:38 PM 發表

你講咩呀?f35可炸毀大壩係吹噓??從軍事角度係完全有可能喎=隱身潛入投彈
避重就輕, 顧左右而言他, 哀哉哀哉!

歷史告訴我們, 漢奸賣國賊, 都是至死不悟的! 可惜!

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-1-9 01:38 PM 發表

從軍事角度係完全有可能剛入內陸就俾人打低用來影相添

引用:
原帖由 Simon好開心 於 2019-1-9 02:10 PM 發表

從軍事角度係完全有可能剛入內陸就俾人打低用來影相添
九唔搭八,所有進攻都有機會失敗或成功架啦,而家講緊係咪吹噓造假呀,話已成功登陸太陽仲整d cg圖咪造假咯,話一支東風21d可擊沉一艘十萬噸航母咪吹噓咯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]