• 瀏覽: 11,929
  • 回覆: 94
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 jeffcheng34567 於 2019-1-7 05:20 PM 發表

我係問你有冇睇清楚8.5億呢單新聞?
你㭍完未
佢真係好似無睇咩事,只係鳩吹

唔識野就不要出來柒
個8.5億不關香港航空事的
傻仔
報紙講乜你就信晒?冇獨立思考

又係靠大陸

呢排狂做sales 叫人買

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2019-1-7 04:57 PM 發表
仲還8.5億俾海航。3月,12月又有2筆債要還。邊間銀行借俾它等於倒錢落海。
有國家支持做後貭什麼都不怕。人民埋單

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2019-1-7 05:24 PM 發表

快快還錢俾海行。到時43億又唔夠找數。3月都係死喇
唔識野就不要出來柒
個8.5億不關香港航空事的
傻仔
報紙講乜你就信晒?冇獨立思考

引用:
原帖由 endy星 於 2019-1-7 05:31 PM 發表
呢排狂做sales 叫人買
買香港行空年票的自求多福喇。

引用:
原帖由 bthk2008 於 2019-1-7 04:20 PM 發表
香港航空一筆5.5億美元(約43億港元)債券將於本月20日到期,逼在眉睫之際,債息不斷抽升,不過《REDD Intelligence》引述消息指出,國家開發銀行(CDB)已經承諾幫港航度過難關,提供資金5.5億美元覆蓋債務缺口,而這個決定僅僅是上周才下決定。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/20190107/720pix/154684 ...
港航經營冇事,但有個賤格母企搞成咁

That's why 我之前話港航唔會咁快執,時辰未到

引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-1-7 05:45 PM 發表

港航經營冇事,但有個賤格母企搞成咁
借幾多錢都係死,無人敢坐。隨時結業。

引用:
原帖由 L010986 於 2019-1-7 05:46 PM 發表
That's why 我之前話港航唔會咁快執,時辰未到
3月,12月果2筆都無水啦。

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2019-1-7 05:48 PM 發表

借幾多錢都係死,無人敢坐。隨時結業。
間野好似賺錢又有cash, 但阿媽唔掂抽港航資救呀媽, 搞到港航仲要周身債,呀媽仲踩多腳。

間海航玩完間野由國開行執手尾,由頭到尾都俾大陸玩哂

引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-1-7 05:52 PM 發表

間野好似賺錢又有cash, 但阿媽唔掂抽港航資救呀媽, 搞到港航仲要周身債,呀媽仲踩多腳。
來緊就算借到錢都要俾阿媽濕腳先。

國開行會先貸款予海航,再由海航與港航就還款作出安排。

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2019-1-7 05:54 PM 發表

來緊就算借到錢都要俾阿媽濕腳先。

國開行會先貸款予海航,再由海航與港航就還款作出安排。
即係又揾多次港航笨。佢d員工真慘。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]